Базел: Крајиновић ''испустио'' Федерера!

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио је учешће на старту турнира у Базелу поразом од Роџера Федерера после велике борбе.

Тенис 23.10.2018 | 22:10
Базел: Крајиновић ''испустио'' Федерера!
Крајиновић је поражен резултатом 6:2, 4:6, 6:4 од домаћег играча у дуелу који је трајао око два сата, а у којем је могао чак и до тријумфа.

Није почело добро и чинило се да нас чека брз крај, када је Федерер направио брејк у петом гему, а онда наставио серију и за само пола сата дошао до предности од 1-0. На старту другог дела Швајцарац је још једном одузео сервис ривалу и сви су очекивали да рутински приведе меч крају.

Међутим, десило се потпуно супротно – уследио је велики пад у његовој игри који је резултирао повратком Кирајиновића и наш представник је дошао на корак до изједначења.

Тада је изгубио сервис са "нулом", али је већ у следећем направио нови брејк и изборио одлучујући сет.

Ни трећи део игре није могао да прође без узбуђења – чинило се да је "моментум" на страни момка из Сомбора, али то није успевао да материјализује. Претрпео је брејк на старту, потом пропустио три везане прилике код резултата 3:2 и после није имао снаге и концентрације да се врати.

У последњем гему је имао 0:30, један погрешан челенџ и нервоза га је коштала да до ивице гурне једног од најбољих тенисера свих времена.

Федерер је некако преживео старт турнира у родном граду и у наредној рунди ће играти против Јан-Ленарда Штруфа који је у два сета елиминисао Роџеровог Џелата из Њујорка – Џона Милмана.

Федерер иначе брани титулу у Базелу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар