ЕК: Много су јачи - Асвел наставио Партизанов црни низ!

Наставак црне серије Партизана, Асвел славио у Пиониру.  Кошаркаши Партизана поражени су у четвртом колу Еврокупа пред својим навијачима у Пиониру од екипе Асвела, 78:89.  Асвел протутњао "Пиониром"! Партизан без Загорца, са дебитантом Јанковићем, глатко поражен у мечу 4. кола Еврокупа.  Црно-бели везали и четврти пораз. . .

Кошарка 23.10.2018 | 21:10
ЕК: Много су јачи - Асвел наставио Партизанов црни низ!
Био је то четврти узастопни пораз екипе Ненада Чанка у свим такмичењима и трећи у Еврокупу, док Асвел има сада скор од 3-1.

После неуспеха у дуелима са Морнаром, Валенсијом и Крком, црно-бели су подбацили и у сусрету са екипом из Вилербана, која је у свим елементима надиграла Београђане.

У првој четвртини Французи су константно били у предности од два до шест поена. Партизан је држао прикључак, тако да је по истеку првих десет минута резултат био 20:26.

Ипак, уместо да стигну ту разлику, дозволили су Французима да се одлепе и на полувреме оду са предношћу од 11 поена, 37:48.

Ништа боље што се нигре Партизана тиче, није било ни у наставку. Французи су држали предност, Партизан би, повремено, пришао на минус осам, али не и више од тога, тако да је Асвел релативно мирно ушао у завршницу, без страха за коначан исход.

Тренер Ненад Чанак покушао је да промени ритам и ток утакмице честим изменама у наставкуу, али без успеха, једноставно, Партизан је у свему био иза Француза, који су, општи је утисак, лако стигли до треће победе у Еврокупу.

Без Радета Загорца, Партизан није имао ту убојитост у нападу. Стефан Јанковић је само дан пошто је потписао уговор са црно-белима, добио прилику и да дебитује и оставио је солидан утисак са 11 постигнутих поена и два скока.

Маркус Пејџ јхе постигао 11 поена уз шест сккокова и четири асистенције, док су Вања Маринковић и Алексеј Николић постиггли такође по 11 поена, док је најефикаснији у тиму домаћина био Џок Лендејл са 12 поена.

У тиму из Вилербана, најбољи је био Кахуди са 21 поеном, пет скокова и две асисстенције, Амине Нуа је забележио учинак од 14 поена, Бакнер је погодио 12, а Калниетис је имао дабл-дабл улчинак од 11 поена и десет скокова.

Наредни меч Партизан игра као гост 31. октобра, а противник му је Турк Телеком.

Будући евролигаш Асвел, са искусним и квалитетним играчима и одличним тренером Звезданом Митровићем, ипак није био противник за "вађење".

Поново без повређеног Загорца, црно-бели су доживели четврти узастопни пораз, рачунајући АБА лигу и Еврокуп, па остаје да се види хоће ли долазак Ентонија Брауна, уклапање Стефана Јанковића и наравно, повратак Загорца, у наредном периоду донети бољитак.

У овом тренутку, Партизан је пре свега дефанзивно слаба екипа, а против француског тима је деловало да ни укупни морал није на завидном нивоу.

Црно-бели су потпуно надиграни и вероватно ће се са Трентом борити за четврто место у Ц групи.

Партизан је опет изгубио, четврти пут заредом, а други узастопно у Еврокупу. Црно-бели су у Пиониру поражени од француског Асвела са 78:89 (20:26, 17:22, 17:19, 24:22) у утакмици четвртог кола и направили корак уназад у борби за пласман у Топ 16 фазу.

Мало тога је вечерас функционисало у редовима Партизана и то малтене од првог до последњег минута. Изостанак Радета Загорца, али пре свега јака одбрана Асвела и лоша организација у нападу неки су од узрока пораза домаће екипе.

Много тога је пред тренером Ненадом Чанком, у среду би у Београд требало да допутује и најновије појачање Ентони Браун, а добру прилику да прекину ову серију пораза Партизан ће имати у петак против Задра у мечу Јадранске лиге који ће бити одигран у Београдској арени.

Асвел је на крају и лако осигурао победу последњој деоници, а овај пораз требало бу да спусти на земљу црно-беле који су улетели у неку врсту еуфорије после уводна два тријумфа у регионалној лиги, односно победе над Зенитом у Еврокупу.

Само на махове и то у трећој четвртини деловало је да Партизан може да уради нешто против чврстог и компактног Асвела. Пришли су домаћи на минус шест (49:55), али је онда уследио одговор гостију преко Билана, Слотера и Ноуе па је Асвел могао да одахне. И у завршници меча, кад год би Партизан био у прилици да приђе на мање од пет поена заостатка, Асвелови играчи би извукли неког кеца из рукава и одбили напад.

Од почетка утакмице деловало је да Партизан игра у контраритму, упркос чињеници да је са трибина имао више него добру подршку, односно ветар у леђа. Имали су црно-бели кошаркаши у већем делу првог полувремена озбиљне проблеме у организацији напада. Сваки пренос лопте на противничку половину је био Танталова мука, а тек покушај да се иста уручу до најближег саиграча.

Такође, показало се, као и на неким претходним утакмицама да ће сваки изостанак Радета Загорца ове сезоне представљати врло болан ударац за Партизан, јер се ради о играчу који може да подигне тим индивидуалним квалитетним потезима, када свима осталима и не иде. 

Асвел је потврдио да је изузетно искусна и поткована екипа, али то је и могло да се очекује ако се баци поглед на састав. Недостајало је црно-белима расположених појединаца који би преузели одговорност и пронашли пут до противничког коша. Асвел је "ударио" црно-белима бетонску рампу, играли су кошаркашки француског тима баш добро у одбрани, што је доводило домаћина у ситуације да шутирају нерезонски, из тешких позиција.

Осим центра Ђорђа Гагића и плејмејкера Алексеја Николића, на моменте и Маркуса Пејџа, Партизан је узалуд тражио појединца који би га повукао напред. Очекивано, није то вечерас могао да буде ни нови крилни центар Стефан Јанковић, који је дебитовао у црно-белом дресу. Евидентно је, међутим, да ће ми бити потребно време да научи акције и навикне се на оно што од њега траже у новој екипи.

Највише проблема Партизановој одбрани задавали су Амин Ноуа и Мантас Калнијетис који су вешто користили све пукотине у одбрани домаћина. Отуда није ни било чудно када су гости, први пут на утакмици, у 16. минуту дошли до двоцифрене предности (42:30). Било је у тим моментима и неких интересантних судијских одлука које нису ишле на руку Партизану, па је део публике засуо терен разноразним тврдим предметима, али се ситуација смирила после неколико минута.

Видело се и тада, у завршници првог дела утакмице, да ће Партизану бити потребно право мало чудо да направи преокрет и дође до тријумфа. То чудо овај пут се није десило, а како су играли, црно-бели га нису ни заслужили.

ПАРТИЗАН – АСВЕЛ 78:89 (20:26, 17:22, 17:19, 24:22)

Дворана: Александар Николић, Београд.
Гледалаца: Око 6.000
Судије: Карлос Кортес, Клеменс Фриц, Ерсан Картал.

ПАРТИЗАН: Пејџ 11 (6ск, 4ас), Си 6, Аранитовић -, Маринковић 11, Гегић 4, Величковић -, Пецарски -, Гавриловић 2, Јанковић 11, Лендејл 12 (6ск, 3ас), Гагић 10 (6ск, 4ас), Николић 11.

АСВЕЛ: Маледон 4, Слотер 8, Калнијетис 11 (10ас), Галију -, Нуа 14, Соу -, Билан 7, Нелсон 6 (5ск, 3ас), Бакнер 12, Лајти 6, Брики -, Кауди 21 (5ск).

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар