Српска НБА ноћ је пред нама!

Сакраменто гостује Денверу, а Клиперси Њу Орлеансу. Вече отвара дерби у Детроиту између Пистонса и гостујуће екипе.

Кошарка 23.10.2018 | 20:45
Српска НБА ноћ је пред нама!
Само три НБА утамице играју се у ноћи између уторка и среде, али ће, барем за нас из Србије бити посебно интересантне.

Разлог је једноставан, а то је што ће Сакраменто гостовати Денверу, а Клиперси путују у Њу Орлеанс. И први вечерашњи меч, између Детроита и Филаделфије, иначе један од најстаријих дербија најјаче кошаркашке лиге на свету не може да прође без момака са ових простора пошто за 76-це игра Хрват Дарио Шарић. И за разлику од друга два вечерашња дуела, треба очекивати паклен обрачун у "Литл сизарс арени". Клипови су ослабљени, и то озбиљно неиграњем болесног Андре Драмонда, тако да ће морати у потпуности да се ослоне на физикалије Блејка Грифина и и знање Реџија Џексона не би ли задржали стопостотан учинак у новој сезони. Али баш због изостанка Драмонда отвара се простор у рекету за Џоела Ембида и Бена Симонса, што ће се вероватно показати као кобно.

Клиперси наших Бобија Марјановића и Милоша Теодосића имаће веома тежак задатак на гостовању у Њу Орлеансу чије боје брани Црногорац Никола Миротић. Тео, као што знамо није у постави, а шта се са њим збива још није јасно, док је Боби постао права машина за давање кошева и ослонац тренера Дока Риверса. Српски репрезентативац би могао да добије и значајнију улогу у одбрани у покушају да се макар мало заустави невероватни Ентони Дејвис.

НБА вече затвара прави "српски дерби". По многим параметрима Сакраменто је један од најгорих тимова у лиги, барем док се са опоравка не врати Богдан Богдановић, тако да је победа Денвера предвођеног фантастичним Николом Јокићем практично сигурна ствар. Са друге стране тим из калифорнијске престонице ће Денверу покушати да се супротстави са Вили Коли Штајном, али и Немањом Бјелицом. Али, тешко да ће успети да зауставе једног од нападачки најјачих тимова у НБА. Овде треба очекивати много лопти у кошу Кингса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар