Зауставити прилив миграната

Привремена смјештајна локација за мигранте на подручју града Бихаћа биће позната најкасније сутра, а полиција Унско-санског кантона ће из безбједносних разлога у наредним данима зауставити даљњи прилив миграната у овај дио Босне и Херцеговине.  

Босна и Херцеговина 23.10.2018 | 16:26
Зауставити прилив миграната
Закључци су са данашњег састанка министра безбједности БиХ Драгана Мектића и Оперативне групе за ситуацију с мигрантима у УСК-у.

Министар Мектић потврдио је како је ово био први конкретан састанак, на којем су договорени даљи потези.

– Најкасније сутра ће бити позната смјештајна локација за мигранте на подручју града Бихаћа, на којој ће бити смјештена сва лица која тренутно бораве по градским улицама, парковима, али и приватним смјештајима. Не можемо им наравно забранити слободно кретање, али ћемо га из безбједоносних разлога морати редуковати, као што је и у другим европским земљама учињено’ – додао је Мектић. 

Комесар полиције Унско-санског кантона Мујо Коричић најавио је како ће полиција, такође из безбједносних разлога, морати зауставити даљњи прилив миграната у овај кантон.

– Поставићемо полицијске пунктове на улазу у кантон и зауставити даљи долазак илегалних миграната. То морамо учинити, јер би с уласком новог броја миграната, сигурносна ситуација овдје била и дефинитивно нарушена. Све превознике у БиХ ћемо о томе обавијестити, како би престали превозити мигранте, који неће моћи ући на подручје кантона’ – утврдио је Коричић.

Премијер УСК Мустафа Ружнић и представници Међународне организације за миграције (ИОМ) додали су да ће све бити учињено да мигранти који већ бораве на подручју кантона, на новој смјештајној локацији у Бихаћу буду адекватно збринути, у хуманим и људским условима.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Васо

23.10.2018 15:19

Ма само опустену све ће то Мектић да реси он је веомо способан,нај боље би било за све нас да и њега поведу са собом кад наставе даље

ОДГОВОРИТЕ