ХНС добија Човићев кабинет

Данашња сједница Хрватског народног сабора БиХ донијела је одлуку како просторије на мостарском Шеталишту, које су посљедње двије и по године биле Канцеларија члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, постају сједиште ХНС-а.

Босна и Херцеговина 23.10.2018 | 15:50
ХНС добија Човићев кабинет
Како је Клиx.ба потврђено, то је један од данашњих закључака Предсједништва ХНС-а, са састанка који се управо у том простору данас први пут одржао. Раније су сједнице Предсједништва ХНС-а најчешће одржаване у згради ХДЗ-а, у улици Кнеза Домагоја.

Херцеговачки медији коју су вијест незванично објавили у току ноћи, коментаришући изненадну локацију данашњег састанка, навели су како недавна изјава Марија Караматића да Жељко Комшић нећу ући у Канцеларију члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа у Мостару није била ништа друго него његова најава.

Канцеларија члана Предсједништва БиХ у Мостару отворена је 11. априла 2016. године, а била је смјештена на мостарском Шеталишту. Канцеларију је користио  Драган Човић за своје обавезе члана Предсједништва БиХ.

Хрватски народни сабор је организација која окупља десет партија с хрватским предзнаком у Босни и Херцеговини, укључујући највеће - Хрватску демократску заједницу БиХ и ХДЗ 1990.

Подсјетимо, Жељко Комшић, као кандидат за члана Предсједништва је у току изборне кампање најавио затварање канцеларије члана Предсједништва у Мостару. Комшић је након избоора поручио да жели да то обећање испуни, те да ће предложити да се овај простор уступи и помогне пренамјени у сврху стварања заједничког простора Универзитета и Свеучилишта у Мостару.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар