Маја: Остаћемо заједно, да освојимо све!

"Најбоље знамо да су две године заправо јако кратак период", порука је лидера женске одбојкашке репрезентације Србјие - шампиона света!

Остали спортови 23.10.2018 | 15:45
Маја: Остаћемо заједно, да освојимо све!
Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић каже да ће са траком предводити екипу у походу на олимпијско злато у Токију 2020. године и да је уверена да ће комплетна екипа европског и светског шампиона остати на окупу.

Огњеновић је додала да би била велика штета да исти тим не буде заједно у Токију, посебно што има велики мотив да дође до насјајнијег одличја на највећем такмичењу.

"Сигурна сам да ћемо се одржати две године заједно. Нисам неко ко воли да најављује било шта, тако је било и после Рија када сам рекла да потенцијално можда прескачем Европско првенство, али сам верујем да се екипа неће мењати. Репрезентација је ствар која свака од нас игра из љубави, а Олимпијске игре највеће спортско такмичење. Права стета би била да се ова генерација не окупи тамо и не освоји најсјасније одличје", рекла је Огњеновић Тањугу.

Она је истакла да је логичан след догађаја злато у Токију јер је једино које недостаје уз европско и светско, након што су биле сребрне у Рију.

"Ми најбоље знамо колико су две године кратак период иако делује да је Токио далеко. То је временски период који за спортисте брзо прође. Ова генерација је сазрела заједно и на правом путу је да освоји све што се може освојити, не видим разлог да тако не буде".

Ипак, српске одбојкашице би да уживају у великом успеху, највећем на Светским првенствима где је до сада освојена само једна бронза пре 12 година.

"И даље нисмо свесне историјског успеха, и даље не верујемо шта се десило", поручује Маја.

Она се присетила чувеног поена, вероватно одлучујућег, у петом сету финала против Италије за 14:12 који је баш Огњеновић дала из смеча.

"Тај поен је био кључан у утакмици препуној набоја, јако емотивној и са пуно успона и падова са обе стране. Мени је посебно драго што смо биле доминантније у петом сету, њима је понестало енергије. Лопта је по неколико пута у једном поену прелазила са једне на другу страну, а охрабрило ме то како смо славиле сваки поен. Видело се да имамо снаге".

Као најзаслужнијег за злато у Јапану означила је селектора Зорана Терзића.

"Терзић је најзаслужнији за астрономски успех. Није човек који показује емоције, али се врло лепо видело да је најзадовољнији на свету", закључила је Огњеновић.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар