Бијељина: Рубеж у Окружном суду

У оквиру стечајног поступка у случају Фабрике глинице “Бирач” данас је у Окружном привредном суду у Бијељини одржано рочиште са циљем оцјене сврсисходности чланства Соње Рубеж у Одбору повјерилаца Фабрике глинице, будући да се и она нашла међу лицима која су предмет истраге Управе криминалистичке полиције Републике Српске.

Република Српска 23.10.2018 | 13:39
Бијељина: Рубеж у Окружном суду
Након медијских написа о саслушањима неких лица, међу којима је и Соња Рубеж, Окружни привредни суд у Бијељини је по службеној дужности од Управе криминалистичке полиције Републике Српске затражио информацију о томе какве се радње врше све имајући у виду да је Соња Рубеж члан одбора повјерилаца Фабрике глинице “Бирач”.

У информацији је наведено да се истрага врши због више кривичних дјела, а иста информација предочена је и Соњи Рубеж.

Соња Рубеж је у изјави суду истакла да је 30. августа саслушана од стране радника Управе криминалистичке полције Републике Српске. На питање да јој се предочи наредба тужиоца по којој се изјава узима радници Управе криминалистичке полиције нису имали ту наредбу, истакла је Соња Рубеж.

Она тврди да, уколико се размотре питања која су јој постављена више је него очигледно да се ради о неистинитим пријавама из “Алумине” и о једном организованом малтретирању ње и њене породице већ пуних пет година.

“Желим да истакнем да је Законом о кривичном поступку Републике Српске као и свим конвенцијама о људским правима постоји пресумкција невиности и да нико не може бити крив док не буде правоснажно осуђен”, каже Рубежова.

Она објашњава да чланство у Одбору повјерилаца може бити ускраћено уколико члан Одбора ради противно задацима чланова одбора, односно на штету повјерилаца стечајног дужника или уколико је члан одбора неактиван и не одговара задатку.

“Сврсисходност учешћа у Одбору повјерилаца није питање стечајног судије и иначе суда. О сврсисходности неког члана Одбора повјерилаца може одлучивати Скупштина повјерилаца чија одлука се мора поштовати”, каже Соња Рубеж.

Она је још једном поновила да је предмет малтретирања одређеног броја људи, те да ће у тражењу правне заштите ићи и до Европског суда за људска права у Стразбуру.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Андјео

23.10.2018 11:49

Ти ако си невина, ја сам из Тадзикистана. Кривац број један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

још

23.10.2018 12:14

хттпс://yоуту.бе/КИомввдWЕо4

Name

Радник

23.10.2018 17:46

Жена је за вас институција.

Name

УитељБутен

23.10.2018 13:53

Павда за прељепу Соњу и њеног супруга, њезног Ненада!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

клетва

23.10.2018 14:45

ТРИ ПУТ ПЉУНИ, И ПОВУЦИ СЕ ЗА УВО....

Name

Објективан

23.10.2018 14:15

Прицај ти ста год хоцес,али ти си ДУБОКО ИНВОЛВИРАНА у криминал.ЗНАС ТИ СВЕ.Бојис се да казес све сто знас,мислис да цес и даље купит кајмак заједно с музем и сином.Сина т лицно знам.Био полуписмен у сколи.Класицни мсмин и татин син уз то пун пара.Сад кобајаги и он има своју адвокатску канцеларију.ТЕСКО ОНОМ КОФА ОН НЕПИСМЕН БУДЕ БРАНИО.Тај одмах нек призна и оно за ста није крив и нек склопи нагодбу,јер кад га јуниор Рувез буде бранио послаце га на дугогодисњу робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П р а в н и к

23.10.2018 17:45

Прво у основну школу, па тек онда у средње, само полако.

Name

ССЦ Петар Коциц

23.10.2018 20:48

Свака цаст.Знам га и ја.Тј знао сам га.Прије висе од деценије.Возо плавог Мегана.....баксуз прави.Мрсав ко цацкалица а глава ко лизало.СМРАД.Да Бог да сви горили у паклу.Колико породица су унесрецили лопови.НЕЉУДИ.

Name

Реалитy

29.10.2018 07:45

Из Васег коментара мозе се лако закљуцити да бас и не познајете породицу Рубез као сто тврдите. Јер познајем их и ја, и нису бас овакви какве сте их Ви описали... или их мозда и познајете, али сте толико завидни,тузни,огорцени и неиспуњеног зивота да стварате погресну слику о људима и дајете себи за право да ВИ осудјујете људе које ни суд не мозе да осуди вец годинама а малтретирани су од стране истог... Мој савјет Вам је да поцнете да се бавите кориснијим стварима,да поправите свој зивот да не би завидјели другима,и да порадите мало на правопису како би људи поцели да Вас схватају озбиљно!

Name

андјео

29.10.2018 07:46

Прочитај своју поруку па види колико си писмен , двије чисте не знаш саставити . Нико још за тог момка није рекао да је баксуз нити се икада појављивао са пуно новца , није ни имао потребе да се доказује са новцем јер је лијеп , паметан , поштен и вриједан да му доказивање на тај начин , који је вама приоритетан није било потребно . Момак је завршио факултет у Београду на државном факултету , завршио два мастер студија исто у Београду , положио два правосудна од којих један у Београду а други у Републици Српској . Ко то може да каже да је неписмен ? Ви који говорите "матлетира" а имате наводно диплому факултета и ви који "шмркћете" и рукавом бришете нос а желите да коментаришете неког , недостојни сте . Ваша пакост и ситни интерес не могу одредити никоме судбину . Они који куну друге проклињу сами себе , то је одувијек било . Зашто се не појавите као људи и кажете своје име и презиме ? Поступајући као ботови психопате и ви се претварате у исто. Замарате народ и покушавате да једној породици направите зло а нисте свјесни да то радите само себи . Угушићете се у својој пакости .

Name

робија

23.10.2018 14:22

КОНАЧНО ДА ЈЕ ОВА ИЗБАЧЕНА ИЗ ОДБОРА ПОВЈЕРИЛАЦА БИРАЧА. ЕЕЕЕЕЈ, КАКАВ ПАРАДОКС, ОНА ПРОТИВ КОЈЕ СЕ ВОДИ ИСТРАГА ЗБОГ КРИМИНАЛА У БИРАЧУ, ДА ПРЕДСТАВЉА ПОВЈЕРИОЦЕ....ЈОООООЈ МАЈКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

андјео

29.10.2018 07:50

Добро је да ти је лакше . Сада си сигурно срећан . Истрагу ти је доказао Привредни суд који је напредовао толико да се он брине о сваком појединцу и чита твоје писање и писање теби сличних а за то вријеме предлози за отварање стечајних поступака у другим привредним друштвима годинама стоје јер "нема судија" а ови који постоје немају времена.

Name

Мастило

23.10.2018 15:03

Ста каже, смјештају јој... па ко ти је дрмао кавез да се бавиш криминалом...еј сад неко њој да смјести...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за Соњу

24.10.2018 09:19

Лопузу у букагије! Правдааа!

ОДГОВОРИТЕ