Мркела: "Енфилд", Ливерпул, то нам је мотив, а не писање Екипа!

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела рекао је да његови играчи морају против Ливерпула да уђу храбро и са више самопоуздања него против ПСЖ.

Фудбал 23.10.2018 | 13:45
Мркела: "Енфилд", Ливерпул, то нам је мотив, а не писање Екипа!
Он је напоменуо да се у фудбалу дешавају чуда, па не искључује могућност подвига Звезде, мада је свестан да је клуб у групи са ПСЖ, Ливерпулом и Наполијем аутсајдер.

Тежак пораз у Паризу 6:1 је уједно и велика лекција за фудбалере Владана Милојевића.

"Свакако да тај пораз против ПСЖ је један ударац и нека опомена. Верујем да играчи могу много боље, пре свега отреситије да уђу у утакмицу. Они су прошле године показали да када је мало ко очекивао да могу да играју протов јаких противника, тако да очекујем да против Ливерпула одиграју много боље него што су против Пари Сен Жермена",рекао је новинарима на аеродрому Мркела. 

На питање одакле би Звезда могла да запрети голу Ливерпула, Мркела каже да ће то зависти од виспрености играча и правовремене реакције.

"Тешко је говорити где су шансе за гол, шансе се дешавају, користе се виспреношћу играча у неком тренутку играчи морају добро да реагују. Тешко је говорити шта ће бити, да ли ће бити гол, неће бити гол, о томе на утакмици". 

Марко Марин се за кратко време наметнуо као главни креатор игре и важан шраф у игри црвено-белих. Овог пута изостаје и Родић, али Мркела тврди - има замена.

"Повреде су саставни део фудбала и са њима морате рачунати. Имамо много добрих играча који могу да их замене свакао да су Родић, репрезентативац, и Марин који је у овом кратком периоду показао да је појачање, да су велики недостатак. Верујем у оне играче којио ће изаћи сутра". 

Незаобилазна тема је била и писање Л'Екипа о намештању на утакмици са ПСЖ и како ће оно утицати на екипу Владана Милојевића у среду од 21 час. 

"Разговарали смо, знамо да смо савршено чисти у целој причи и уопште се нисмо обазирали на то. Нема потребе да то буде мотив више, Лига шампиона, излазак на Енфилд, играш против Ливерпула то су довољни мотиви", каже Мркела. 

На питање да ли је могуће да се понови подвиг из 20. века када је Звезда победила Ливерпул на Енфилду, Мркела истиче да нада свакако постоји. 

"Ми смо спортисти у век верујемо у добре резултате, нада нека увек постоји. Ми смо у овој групи аутсајдери свеси смо тога и по буџету и по учешћу на великим такмичењима последњих година тако да све што урадимо сигурно да ће бити позитивно". 

Једно од занимљвиих знамења Ливерпула је између осталог и тунел стадиона Енфилд роуд изнад ког се налази велики грб славног клуба. Хоће ли он можда уплашити играче гостију? 

"Када се играчи добро припреме мислим да ништа не може а их поремети", јасан је спортски директор Звезде, који на питање да ли је можда "страшнији" тунел "Маракане", кратко одговара, "то питајте фудбалере Ливерпула када дођу у Београд". 

Фудбалери Звезде отпутовали су у Ливерпул у уторак ујутро јер ће у среду од 21 сат играти против "редса" у трећем колу групе Ц Лиге шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар