Јанковић: Све је надувано, Новица ми је као брат!

Јанковић после првог тренинга у Партизану: Новица ми је као старији брат.  Крилни центар црно-белих причао о првим утисцима у новој средини.  "Ако људи мисле да смо Новица и ја лоши. . . нисмо", рекао је бивши кошаркаш Црвене звезде, који је у понедељак увече први пут тренирао као играч Партизана.

Кошарка 23.10.2018 | 21:50
Јанковић: Све је надувано, Новица ми је као брат!
Отприлике 14 месеци након што се вратио у родни град и потписао трогодишњи уговор са Црвеном звездом, односно три месеца од када се Београдом прочуло да ће прећи у Партизан, Стефан Јанковић одрадио је и први тренинг са црно-белима.

На истом месту на ком је радио претходне сезоне у црвено-белом дресу, само у новом термину, 25-годишњи крилни центар изнео је прве утиске после дуге и неизвесне трансфер саге у којој је учествовао и један шпански клуб - Фуенлабрада.

У разговору за "Спортклуб", Јанковић је истакао да је захвалан Партизану на свему што је урадио како би се макар и крајем октобра нашао у екипи тренера Ненада Чанка, али нагласио да није било разлога да његова спортска одлука буде испраћена са толико негативне енергије у нашој јавности.

"Супер, све је одлично. Јесте мало ово дуго све трајало, али шта да радим... Тренирао сам и чекао, сада морам што брже да се уклопим са екипом", рекао је Јанковић у понедељак увече у "Пиониру" и додао:

"Али, пресрећан сам и захвалан на свему".

На питање о спортским амбицијама у сезони која је увелико почела, одговорио је да ће, лично, радити све исто као и до сада - 'гинути на терену'.

"Када играш за клуб као што је Партизан, знаш каква су очекивања. Ја у сваку утакмицу улазим са намером да победим, да се борим и покажем срце... Као што сам увек радио у каријери. Да 'гинем' на терену, једино то могу да урадим", слегао је раменима 211 центиметара високи кошаркаш, који је лета 2016. имао краткорочни уговор са Мајами Хитом, али који потом није прошао последњи "кат" пред старт НБА сезоне.

О томе како су га дочекали нови саиграчи, са којима је у АБА лиги, Купу Радивоја Кораћа и Суперлиги прошле сезоне водио велике борбе на паркету, рекао је...

"Да не кажем да је све напумпано, али... ми се сви, генерално, дружимо".

Потом је као пример навео пријатељство са капитеном црно-белих, Новицом Величковићем, са којим је у полуфиналу Купа био на корак од физичког обрачуна.

"И прошле године, рецимо. Ако људе мисле да смо Новица и ја лоши... нисмо. Ја сам га и тада гледао као старијег брата. Нормално, када се играју важне утакмице нема пријатељства, али сви су добри међусобно... Није то нешто ново. Знају ме сви момци, фино ћу се уклопити и зато кажем да је, можда, све надувано", поновио је Јанковић.

"Битно је само да дајем све од себе", додао је.

"ИГРАО САМ КОШАРКУ И ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ, САМО ДА СЕ УКЛОПИМ"

Он и даље није одлучио да ли ће, ако буде добио позив, наступати за репрезентацију Србије или Канаде, у коју је рано отишао са родитељима. 

Средњу школу мењао је три пута и селио из Онтарија у Пенсилванију, потом и Западну Вирџинију. Мењао је и универзитет, па се после две године студирања у Мисурију преселио на Хаваје, где је дипломирао пре нешто више од две године. Али, када је одлучио да промени клуб у Србији - ствари су постале далеко компликованије, на шта су могли да га упозоре ретки фудбалери или кошаркаши који су у последњих десетак и више година пролазили тим путем, без обзира у ком смеру.

Док навијачи Црвене звезде, махом, овај трансфер доживљавају као "издају", навијачи Партизана нестрпљиви су да га виде на делу. 

"Да! Данас ми је био први тренинг, мало кондицију да ухватим. Али, нема шта... игра се кошарка. Играо сам је и прошле сезоне. Морам само да научим акције, ситне ствари и да се што пре уклопим", рекао је Јанковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар