Остављена беба чека старатеља

Дјечачић који је 9. октобра пронађен пред црквом у Чајетини, још петнаестак дана имаће идентитет НН, а до тада, када је крајњи рок да му Центар за социјални рад да име, зваће га – ко како жели.  

Србија 23.10.2018 | 08:40
Остављена беба чека старатеља
А ти једини који га ословљавају су запослени на Одјељењу неонатологије Опште болнице Ужице на коме се, од дана када је пронађен пред црквом, малишан и налази.

– Зовемо га из милоште и тепамо му слактим надимцима који пристају свој дјеци. Неко му каже “шврћо”, неко “слаткишу”, неко “мили”, “шећеру”, како коме у том тренутку падне на памет. Именом које би евенутално могло да буде право никога не зове, прво јер би то било прегрубо за бебу, а друго – нисмо ми ти који треба да дајемо име – кажу у ужичкој болници.

Они још кажу да се новоронђенче и даље налази изолован од других беба јер је рођен ван здравствене установе, иако је здрав и из дана у дан напредује.

Особље ове установе прво је које је, додуше у шали, дало приједлог за дјечаково име. А он гласи – Ђорђе, по доктору Ђорђу Јоковићу који је примио бебу и о њој медијима тог дана дао много изјава.



Ипак, тај приједлог важио је само тај дан. Потом се у коментарима на текстове о том догађају јавило још потенцијалних “кумова”. 

Како црква у Чајетини испред које је нађен носи име Светог Архангела Гаврила са више страна је стигло: “Нека буде Гаврило”.

Опет, 9. октобра је СПЦ славила Јована Богослова, па је било оних који су резоновали да је дјетету најбоље дати име по овом свецу.

До 9. новембра, када је и крајњи рок да Центар за социјални рад у Чајетини, који се проглашен за старатеља дјечака без идентитета, да име, малиша ће бити на неонатологији.

Послије слиједи селидба на дечје одељење на коме ће остати до слања у хранитељску породоцу.

Досадашња истрага није утврдила ко је мајка дјечака који је у вријеме када је пронађен пред улазом у богомољу од живота имао тек неколико сати, пише Блиц.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

075

23.10.2018 06:52

Боже има ли те јер од када си се вратио на ове просторе нама свима је сваким даном све горе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

23.10.2018 07:29

Нек је зиво и здраво имаце оно своју срецу и свој пут правац а родитељи нека се стиде види онај одозго све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

23.10.2018 08:21

Дијете упутити на старање помоцници Министра за социјални рад Бранки Сладојевиц!? Додусе, она је оставила и своју дјецу и отисла у загрљај "великом заводнику" Миловану Сојицу Тополовицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

23.10.2018 08:26

Хајде ова је била паметна па га остави а не уби га! Порука дјевојкама - зенама које хоце да се рјесе свога дјетета.... НЕ БАЦАЈ У КОНТЕЈНЕР И НЕ УБИЈАЈ, ОСТАВИ ДЈЕТЕ УТОПЉЕНО НА НЕЦИЈЕМ ПРАГУ ЗАЛУПАЈ НА ВРАТА И ОНДА БЈЕЗИ. ОДХРАНИТ ЦЕ ГА НЕКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

23.10.2018 09:54

а неко би све дао да га има...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роси грозда

23.10.2018 10:55

Дали могу добити информ ста тразе за усвајање бебе..дали дају бебу ако зиви неко у иностранству .у браку сам 27 г..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

23.10.2018 11:38

Јавити се у цантер за социјални рад у Узицу мозда тамо несто несто сазнате срецно