''Кашоги'': Трамп незадовољан

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да није задовољан објашњењем Саудијске Арабије о случају убијеног новинара Џамала Кашогија.

Свијет 23.10.2018 | 07:13
''Кашоги'': Трамп незадовољан
Он је, међутим, додао да Вашингтон не жели да изгуби инвестиције из Ријада, преноси Ројтерс.

Трамп је рекао и да је разговарао са саудијским принцом и да су у Саудијској Арабији Американци, као и да амерички обавештајци у Турској раде на случају Кашоги.

Након више недеља негирања да било шта знају о његовој судбини, саудијски званичници су у суботу признали да је новинар убијен у конзулату.

Поводом случаја Кашоги огласила се и немачка канцеларка Ангела Меркел, која је рекла да је оно што се догодило у саудијском конзулату у Истанбулу монструозно и најавила да ће Немачка обуставити извоз оружја Саудијској Арабији ако се оно не расветли.

"Случај мора да се расветли. Све док не буде тако, неће бити испоруке оружја Саудијској Арабији. У томе смо веома одлучни", рекла је Меркел на скупу у Ортенбергу недалеко од Франкфурта.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лоповлук

23.10.2018 06:37

мало зесци ! На некога це свалити убиство, и то је то. Готово заврсена прица. А сто је Принц Сауд наредино ником ниста, а њега немогу теретит. И то це нам продават као правду. Бозе сацувај од овога "ЗЛА" ! ! !

ОДГОВОРИТЕ