Џикић о болеснима и "лаганом" гостовању Реалу...

"Првак АБА лиге је у тешкој ситуацији у овом формату Евролиге. Коме то није јасно. . . ", рекао је тренер Будућности после тријумфа против ФМП-а.

Кошарка 23.10.2018 | 09:15
Џикић о болеснима и "лаганом" гостовању Реалу...
Победом против ФМП-а од 20 поена разлике кошаркаши Будућности су успешно ушли у изазовну недељу.

После трећег "јадранског" тријумфа, пред екипом Александра Џикића је гостовање Реалу у четвртак (21.00), а потом и недељни дерби против Цедевите у Загребу (19 часова, ТВ Арена спорт).

Након меча против ФМП-а, Џикић је говорио о тим утакмицама кроз разговор о Николи Ивановићу и Едвину Џексону, у понедељак оправдано одсутних са терена.

"Ово прво гостовање (Реалу) је лагано", рекао је тренер АБА шампиона.

"То је лагано, јер немамо никакав притисак, идемо да се такмичимо са људима који су прваци Европе. Водићемо Ивановића на пут, да ли ће да игра - видећемо. Водићемо и Едвина, али сам ту можда превише оптимиста. Шта ћу, тако је - како је. Нема друге, играће Горда, Поп, Ерон и то је то, шта да радимо".

Упитан за стање одсутних, он је рекао да је Џексон због вируса у најтежем стању.

"Не дао Бог... распаде се човек. То је погодило и Николу, мало и Зорана (Николића), а њега је најјаче закачио. Надам се да је та прича завршена, мада их има пар који се 'ломе' поново".

Николић је у понедељак наступио мање од минута, јер је због бола у колену морао да оде на клупу. О тој повреди још нема конкретнијих информација, а биће их у припреми за пут у Шпанију.

Када је у питању меч против ФМП-а, Џикић је захвалио тиму из Железника за "праву мушку борбу".

"Они имају младе играче који надолазе, неколико играча са искуством у АБА оквирима и нисмо ни очекивали лаган посао, нити мислимо да је био лаган посао", рекао је тренер Будућности.

"Погодили су неке шутеве и јасни смо били у захтеву ко желимо да шутира у ФМП-у, а ко не и мислим да смо то испоштовали, а ови што су шутирали су нешто и погодили и то није био превелики проблем. Мени је засметало више мало то што смо после 20 разлике (на полувремену) били недоречени у нападу. Да ли је то умор? Вероватно јесте. Играли смо у високом ритму, а они су пикенрол екипа, шире те. Рит је одиграо много боље, најбоља му је партија од када је дошао у ФМП, али то ће се увек дешавати кад играте против тима који игра једну утакмицу недељно", додао је он,

За крај, Џикић је поновио да је учесник актуелног система Евролиге у традиционално тежем положају у односу на ривале из АБА лиге.

"Они су се спремали целе недеље, ми за сваког имамо по два-три дана. Од када се променио формат Евролиге првак АБА лиге је у тешкој ситуацији. Прошле године то је била Звезда, ове године смо то ми. Коме то није јасно, не знам да ли би требало да му цртам", додао је Џикић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар