Прича: Лопетеги је мртав човјек који хода!

Реал јури зидановско решење - не Конте, не Блан, опције су Гути и Солари! Кренула лицитација. . .

Фудбал 22.10.2018 | 22:00
Прича: Лопетеги је мртав човјек који хода!
Марка има носећи текст са наслово: најтежи сати Ђулена Лопетегија. Каже се да председник Флорентино Перез ни после 15-минутног састанка са шефом струке није био задовољан објашњењима. Међутим, за разлику од 2015, када је Зинедин Зидан дозволио управи да пометла Рафаела Бенитеза, сада таквог решења нема на стадиону “Сантјаго Берннабеу”. Али по простој логици: Сантијаго Ернан Солари је тај и он би врло лако могоа да наследи Лопетегија на Реаловој клупи. Штавише, Марка пише да је у овом тренутку то најреалнија опција, али овде морамо да будемо опрезни, јер као и увек у сличним ситуацијама лицитација је тек почела.

Други мадридски лист Ас тако пише да је први фаворит за Лопетегијево радон место легендарни првотимац Краљевског клуба Хозе Марија Гути! Некада тренер У19 селекције Реала тренутно је помоћни тренерШенолу Гунешу у Бешикташу, али га у Мадриду нису заборавили. Приде зна све што се може знати у клубу, изузетно је популаран код навијача, а и играчима није стран. Са Зиданом је упалило, а ни он није имао искуство самосталног вођења сениорског клуба.

Али док је био У 19 селекцији Гути је бележио добре резултате. И могао је да пеузме и Кастиљу, али је изабрао Бешикташ и тиме уопште дозволио Соларију да остане на тој функцији и трећу сезону узастопце. Солари је предлог Реаловог генералног менаџера Хозеа Анхела Санчеза, али врхушка клуба би – пише Ас – најрадије да он остане у Б тиму док не избори промоцију у другу лигу.

И Марка и Ас међутим сагласни су у оцени да је Лопетеги још “жив” само зато што Краљевски клуб нема идеално решење, али се слажу и да му се више неће моћи гледати кроз прсте, ако наредне недеље изгуби Класико са Барселоном на стадиону Камп Ноу. Ако би пак добио купио би себи додатно време, а после повреде Лионела Месија у Барсиној победи над Севиљом шансе за добар резултат Реала у Каталонији значајно су проасле.

Чак и ако би Лопетеги отишао наравно Солари или Гути би – као и Зидан пре три године – добили само краткорочан уговор до јуна. Па ако се докажу… А ако се не докажу реал би кренуо нан еке афирмисаније стратеге, пре свих се ту мисли на Маурисија Покетина.

Од слободних тренера расположиви су Антонио Конте и Лоран Блан, али њих двојица нису по укусу Флорентина Переза. Контеа због тешког карактера и начина на који уводи ред у свлачионицу ретко где и воле. Бланупркос неким добрим резултатима у Пари Сен Жермену ипак није убедио највеће да је тренер за највише домете.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар