Видео: Клинци, овако се креће прави нападач!

Погледајте како се то ради: Перфектном антиципацијом уз промену правца, Икарди се лако ослободио чувара и елегантним ударцем главом "спустио" лопту у небрањену мрежу за делиријум међу већином на стадиону.

Фудбал 22.10.2018 | 19:15
Видео: Клинци, овако се креће прави нападач!
"Правом нападачу потребна је једна шанса" и "фудбал се игра до последњег звиждука судије" две су излизане фразе које су се у недељу увече потврдиле као тачне на крцатој "Меаци".

Капитен Интера, Мауро Икарди, упутио је три ударца према голу Ђанлуиђија Донаруме током прегрубог "Дербија дела Мадунина" - један је изблокиран, два су завршила у мрежи.

Онај други, у 92. минуту, поставио је коначних: Интер - Милан 1:0 (0:0) у 9. колу Серије А.

Икарди је из прве шансе на утакмици постигао гол, али се испоставило да је савршен пас у простор са левог бока у међувремену главом "оверио" Матијас Весино и тако "послао" свог капитена у офсајд позицију. Минималну, али довољно уочљиву за тим главног арбитра Марка Гиде.

Често недовољно укључен у офанзивне акције "неразура", за шта је у великој мери заслужна била и дефанзивна поставка тренера гостију Ђенара Гатуза, 25-годишњи Аргентинац чекао је на наредну шансу до 41. минута.

И био је спреман!

Када је вероватно поново "видео" лопту у мрежи иза немоћног Донаруме, баш као и оних 80.000 на трибинама "фудбалске катедрале", пожртвована одбрана Милана успела је да изблокира тај ударац и спречи дуго чекано вођство црно-плавих (који су у међувремену уздрмали и пречку преко Стефана Де Фраја).

И, док је Гатузова ратоборна војска гледала како ће повредити неког од кључних играча у тиму тренера Лућана Спалетија (Раџа Најнголан издржао је до 30, а Иван Перишић до 70. минута нако што су морали да затраже измене и повређени напусте терен), Аргентинац је наставио стрпљиво да вреба шансу и то се исплатило.

У последњој акцији на сусрету, Весино се за кикс из првог полувремена искупио савршеним центаршутом са десне стране, који је преварио комплетну одбрану црвено-црних и навео Донаруму на помисао да би требало да истрчи "на лопту", па је казна била неминовна -перфектном антиципацијом уз промену правца, Икарди се лако ослободио чувара и елегантним ударцем главом "спустио" лопту у небрањену мрежу за делиријум међу већином на стадиону.

Из утакмице коју је директно преносила "Арена спорт", а у којој је Гида морао да искључи Лукаса Биљу за два преоштра старта на Најнголана за пола сата (након чега је "Нинџа" морао напоље), свакако је најзанимљивије издвојити баш тренутак одлуке. 

Тако се то ради...

Икарди је у последња четири "Дербија дела Мадонина" постигао пет голова, рачунајући и хет-трик за победу од 3:2 прошле сезоне. Од када је у сезони 2015/16 капитенска трака додељена аргентинском нападачу, Интер нема пораз од Милана (3-3-0).

У једином дербију који су "росонери" добили у претходних пет сезона (3:0, 22. коло 2015/16), Икарди је почео на клупи за резерве због повреде.

Иако током каријере није увек поступао и говорио спортски, а себи је у великој мери отежао афером са садашњом девојком Вандом Наром са којом је романсу започео док је била удата са још једног аргентинског фудбалера, Максија Лопеза, Икарди је у међувремену сазрео и схватио шта значи бити капитен клуба какав је Интер.

Када је прославио један од најдражих голова у каријери, пришао је, пружио руку и понудио утеху младом Донаруми, који се већ спремао за нове увреде са трибине на којој су најватренији Миланисти.

Ево и комплетног видео извештаја са "Дербија Милана".



Икарди у Интеру: сезона - гол/асистенција/утакмица

2018/19 - 6/2/9

2017/18 - 29/1/36

2016/17 - 26/7/41

2015/16 - 16/4/34

2014/15 - 27/9/48

2013/14 - 9/2/23

укупно - 114/25/192

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар