Велики притисак стотине миграната

Снежана Галић, портпаролка МУП-а УСК за Н1 је казала да се група око двије стотине миграната налази на подручју граничног прелаза Маљевац и да је једна трака блокирана али да се и даље несметано одвија промет путника и робе.

Босна и Херцеговина 22.10.2018 | 13:16
Велики притисак стотине миграната
О присуству миграната на подручју граничног прелаза Маљевац, Хукућа Брдо обавјештене су граничне полиције Босне и Херцеговине и Хрватске.

"Око двије стотине миграната се налази већ на подручју граничног прелаза Маљевац, Хукућа Брдо. Још увијек граница није блокирана. Нормално се одвија промет и робе и људи на граничном прелазу. Само је једна трака блокирана. Отворен је гранични прелаз. Обавијештена је наша гранична полиција и гранична полиција Хрватске. Наши полицијски службеници су на терену", истакла је Галић.

Галићева истиче да протести у Бихаћу који су и за данас најављени путем друштвених мрежа нису најављени полицијској станици у Бихаћу.

"Полицијска станица у Бихаћу није добила никакав захтјев од организатора скупа тако да није могла дати одобрење. Пратимо ситуацију тако да ћемо у складу са законом и ситуацијом поступити", нагласила је Галић.

Хотел Седра напустила је група од 89 миграната који су се запутили ка Бихаћу.

"Група од 89 миграната је кренула из Седре, породице са дјецом кренули су ка Бихаћу. Патрола обезбјеђује њихово кретање". казала је она.

Галићева је истакла да за сада нису познате намјере гдје су се мигранти упутили, да ли само до Бихаћа или ће наставити пут ка граничном прелазу.

(Анадолија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Богољуб

22.10.2018 12:04

Све мигранте вратити у србију одакле су и пресли у бих имамо ми довољно својих проблема него да се замарамо и са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

22.10.2018 12:27

НЕ. ЊИХ ТРЕБА ПУСТИТИ У ХРВАЦКУ ЈЕР ЉУДИ ХОЋЕ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ КОЈА ЈЕ ИХ И ПРОТЈЕРАЛА СА ЊИХОВИХ ОГЊИШТА.

Name

?!?!?

22.10.2018 12:35

Како цес тако прицати??? Па то је нама поклон од братске земље и драгог водје који висе воле нас него сами себе...

Name

Е

22.10.2018 12:39

Не, него им широм отворити граничне прелазе и нека иду у ЕУ.

Name

посјетилац

22.10.2018 13:14

Одлична вијест!!! И треба да се сви упуте на граничне прелазе, обзиром да су их нама комшије "утрпали" па нек се ЕУ бори са њима. Код нас је и наш народ гладан, тако да не требамо ми бити домаћини мигрантима. Ускоро ћемо и сами бити мигранти... Све више их виђамо и у другим дијеловима државе, још мало треба да се навикнемо на њих, да нам то буде стандардна појава...ужас. Немам ништа против тих људи, имају своје мотиве и то је сасвим у реду, али се не осјећам пријатно због њиховог присуства, индолентности власти на исто итд итд. Треба да се почну дешавати инциденти и сл. па да неко реагује. како је уопште толики број успио прећи границе? Ја нисам никад ни покушала, али сумњам да бих без докумената далеко добацила... дакле, неко је узео добар кеш да их уведе овамо, па нек се мало надлежни запитају око овог проблема. а не само да се баве изборним крађама, али не из правих разлога (као што је евентуална крађа штетна по демократску вољу грађана), него због "украдених" фотеља.

Name

ја

22.10.2018 13:15

Ја би све те људе фино лијепо доцекала на граници гдје удју, нахранила и смјестила у аутобусе и одвезла преко територије БиХ тамо гдје хоце а сви добро знамо куда су људи кренули. Нема нам нико право ни Србија ни Хрватска а ни ЕУ наредјивати да људе преко њихове воље задрзавамо у БиХ. Зар бар ово није проблем око кога се сви наси народи требају и могу ујединити и санкционисати све оне политицаре који су против интереса БиХ односно свих нас.

ОДГОВОРИТЕ