Вријеме је за још један стечај?!

Окружни привредни суд у Бањалуци донио је рјешење којим се отвара стечајни поступак у Јавном предузећу Републике Српске за управљање и газдовање пословним простором, које не ради од 2003. године.

Република Српска 22.10.2018 | 07:33
Вријеме је за још један стечај?!
У питању је предузеће основано 1996. године одлуком Владе РС која је законском одредбом донијела рјешење да се оснује предузеће за управљање и газдовање пословним просторима који су били у власништву бивше државе и њених организација.

Након тога именован је директор и запослени су радници, а све је функционисало по систему јавног предузећа. Прича је трајала до 1998. године, када је усвојен Закон о приватизацији, гдје су локали прешли у приватно власништво, а они су на тај начин остали без посла. С обзиром на то да нису могли остваривати добит, блокада је била неминовна.

Како нам је објаснио Влајко Гурешић, стечајни управник у овом предузећу, Влада РС се још 2010. године изјаснила да оно треба да престане с радом, али да до сада није било одговорног лица које би поднијело захтјев за стечај.

"Прошле године је за тај посао задужена Пореска управа, па је стечај отворен", казао је Гурешић.

Према његовим ријечима, ово предузеће Пореској управи и радницима дугује преко милион марака.

"С обзиром на то да на предузећу нема никакве имовине, а у блокади је од 2003. године, поступак ће бити закључен као посљедица недостатка имовине за покретање стечајног поступка", закључио је Гурешић. 

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А резултати рада?

22.10.2018 07:34

Ово предузеце је основано за легализацију пљацке (приватизације) дрзавног блага, а данас узивамо тековине такве неодговорне и потпуно еконпмски неосноване политике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасан

22.10.2018 10:09

@ А резултати рада , дали ти стварно мислис да је рс дрзава ? молим те одговори али искрено !!!!!!

Name

Робин Худ

22.10.2018 09:18

И да подјеле пословне просторе од свих предратних власника, себи и тајкунима, улизицама и дупелисцима и "Ветеранима ратним " који бране свеошту пљачку....срамно да срамније неможе....

ОДГОВОРИТЕ