Циципас, Едмунд и Хачанов освојили титуле!

Циципас за историју Грчке, првенац Едмунда, Хачанов најбољи у Москви! Млади грчки тенисер, Стефанос Циципас, освојио је прву титулу у каријери на турниру у Стокхолму, чиме је постао први Грк са једним АТП пехаром.

Тенис 22.10.2018 | 10:45
Циципас, Едмунд и Хачанов освојили титуле!
Он је у великом финалу победио Летонца Ернестса Гулбиса, 6:4, 6:4 у мечу који је трајао 82 минута.

Занимљиво је да је Циципас до свог првенца стигао тек из трећег покушаја, пошто је у два финала које је играо ове сезоне, у Барселони и Торонту, поражен од најбољег играча света, Шпанца Рафаела Надала.

"Веома сам срећан што сам постао први грчки тенисер са АТП титулом. Надам се да ће бити још много тенисера из моје земље који ће бити шампиони. Представљати своју земљу на овојм нивоу и бити први Грк тенисер који је ушао у топ 100 је заиста посебна част за мене", рекао је Циципас. 

С друге стране, на турниру у Антверпену тријумфовао је британски тенисер Кајл Едмунд. Он је у финалу савладао 38. тенисера света, Француза Гаела Монфиса, 3:6, 7:6, 7:6. То је био веома дуг и драматичан меч, који је завршен после два сата и 26 минута игре. 

Едмунду је ово било друго АТП финале у каријери, у априлу је у Маракешу изгубио од Шпанца Пабла Андухара. 

Коначно, на Купу Кремља у Москви славио је домаћи тенисер, Карен Хачанов. Њему је ово била трећа АТП титула, а до ње је стигао победом над Французом Адријаном Манарином, 6:2, 6:2. 

Меч је трајао свега 55 минута, а Хачанов и даље има стопостотан учинак у дуелима за пехар, пошто је такође био успешан и у финалима у Ченгдуу у Кини 2016. и ове сезоне у Марсеју.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар