ИТА: Лацио бољи од Парме, хет-трик Иличића у Верони!

Имобиле и Кореа за победу Лација над Пармом.  Нападач Парме, Ћиро Имобиле, наставио је серију голова. Његовим поготком из једанаестерца Римљани су освојили три бода на "Енио Тардинију" победом од 2:0.  Лацијали су искористили проблеме Парме са повредема и суспензијама и дошли до нова три бода која их враћају у трку за прва четири мјеста. Аталанта је против Кјева дошла до прва три бода још од првог кола.

Фудбал 22.10.2018 | 09:00
ИТА: Лацио бољи од Парме, хет-трик Иличића у Верони!
Лацио је забележио шесту победу у сезони и тако колико толико одржао корак са водећим тимовима Серије А, Јувентусом и Наполијем.

Био је то прилично тврд меч који је решен у последњих десет минута. После наизглед једног безазленог напада гостију из Рима, лопта је у 80. минуту дошла до Валона Берише којег је неопрезним стартом оборио Рикардо Гаљоло и за судију није било дилеме, показао је на 11 метара. 

Одговорност је преузео Ћиро Имобиле који је снажним ударцем лопту послао под пречку. Нешто касније, Имобиле је имао колосалну прилику за погодак, али није се прославио. 

Ипак, у последњем, трећем минуту надокнаде времена, Лацио је потврдио победу, а стрелац је био Кореа. Сергеј Милинковић-Савић је био зачетник акције, Имобиле се овог пута нашао у улози асистента, а Хоакину Кореи није било тешко да из непосредне близине лопту пошаље у мрежу. 

Сергеј Милинковић-Савић је одиграо свих 90 минута, а два минута пре краја због преоштрог старта показан му је жути картон. 

Аталанта је на гостовању просто прегазила Кјево. Славила је победу од 5:1, а јунак меча био је троструки стрелац Јосип Иличић. Де Рон је у 25. минуту постигао водећи гол за госте, да би потом на сцену ступио хрватски интернационалац. 

Он је постигао хет-трик головима у 28, 50. и 52. минуту, да би пети гол за тим из Бергама постигао Госенс у 72. минуту. 

Кјево је до краја сусрета успео само да постигне почасни погодак, и то у 84. минуту, а стрелац из једанаестерца био је словеначки интернационалац Валтер Бирса. 

У Болоњи није било победника. Торино је као гост имао предност од 2:0, головима Јага Фалкеа у 14. и Данијелеа Баселија у 54. минуту, али Болоња је нашла пут из понора и головима Сантандера у 59. и Калабрезија у 77. минуту стигла до бода. 

"Мљекаџије" су госте из Рима дочекале без четири стандардна фудбалера, укључујући прву звиједу тима - Жервиња.

Али, иако су Лацијали били у пуном саставу нису могли да направе много против данас одличне одбрамбене представе домаћина.

Ипак, доста тврду и "спору" утакмицу је у 81. минуту са бијеле тачке "отворио" Ћиро Имобиле, а Хоакин Кореа "затворио" у трећем минуту надокнаде.

"Жуто-плави" су побиједили четири пута у посљедњих пет утакмица и данас су били веома близу да остану непоражени.

Ипак, иначе одличну представу је упрскао Бруно Алвеш када је неопрезно у шеснаестерцу оборио Валона Беришу и скривио једанестерац који је у гол претворио Ћиро Имобиле. Његов шести ове сезоне.

Домаћини су у наставу покушали доћи до изједначења, нападали и са девет играча и платили цијену када је

Хоакин Кореа након контранапада на асистенцију Имобилеа поставио коначан резултат.

Сергеј Милинковић-Савић је провео свих деведесет минута у игри у дресу Лација.

ХЕТ-ТРИК ИЛИЧИЋА У ВЕРОНИ

Први меч Ђанпјера Вентуре, једног од најомраженијих људи у Италији, на клупи Кјева није донио жељени резултат.

Деби за првог тренера који није одвео репрезентацију Италије на Мундијал још од 1958. године је прошао са пет голова у мрежи "летећих магараца". Стријелац три поготка је био Јосип Иличић и тако донио прву побједу Аталанти још од првог кола.

Каљари одолио у Фиренци. Фиорентина и Каљари су на стадиону "Артемио Франки" у склопу деветог кола Серије А подијелили бодове.

Доста трке, труда, прилика, али је публика у ФИренци видјела само два гола.

По један у обје мреже...

"Виола" је до вођства дошла са бијеле тачке, а о прекршају над Федериком Кијезом због којег је досуђен пенал ће бити доста полемике. Ипак, Каљари је дошао до поравнања и у посљедњих двадесет минута "изгубио" четири напрема један у приликама, али оне се на семафору не броје па је први бод из Фиренце ове сезоне отпутовао на Сардинију.

ФИОРЕНТИНА - КАЉАРИ 1:1 (0:0)

У првом дијелу је виђено доста трке, али само двије озбиљније прилике. Ипак, ударци Алберта Церија и Федерика Кијезе на другој страни нису пронашли пут у мрежу.

Зато је много више узбуђења виђено у другом полувремену.

Федерико Кијеза се пробио кроз шеснаестерац, али је отишао превише у страну и према гол-аут линији и није био у позицији да угрози гол.

Ипак, Николо Барела је неопрезним стартом саплео крилног играча Фиорентине, а судија је показао на бијелу тачку са које је прецизан био Жордан Верету у 59. минуту.

Гостима са Сардиније није трабало дуго да одговоре.

Леонардо Паволети је сјајно ушао испред штопера Фиорентине и приземан центаршут Паола Фарага са десне стране спровео у мрежу.

Темпо у наставу није падао. Прилике су за "Виолу" имали Кјеза и Ђовани Симеоне, а Жоао Педро на другој страни али се резултат није мијењао.

Никола Миленковић је одиграо свих деведесет минута за Фиорентину, док је Душан Влаховић у игру ушао у 87. минуту.

Занимљиво, утакмица је због великог броја повреда и прекида продужен за чак девет минута, па се на крају играло више од стотину минута.

Потребно је додати да је прије почетка меча одата почаст трагично преминулом Давидеу Асторију који је наступао за ова клуба.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар