Далас је упознао Луку Дончића!

Словенац наговестио навијачима Маверикса шта их очекује са њим у екипи.

Кошарка 22.10.2018 | 19:30
Далас је упознао Луку Дончића!
Лука Дончић био је "стегнут" у НБА дебију на гостовању Финиксу, али је у првом мечу у свом новом дому наговестио шта све зна.

МВП Евролиге за 2018. годину заблистао је у мечу против Минесоте, која је проценила да може у Далас и без Џимија Батлера, свог најбољег играча, извижданог на премијери јер има жељу да напусти тим.

Маверикси су у недељу ујутро указали "вуковима" да су тим потезом направили грешку, а Дончић је био у првом плану, јер се представио навијачима Даласа са 26 поена (8/16 из игре, 4/9 за три поена). Опет није кренуо како је желео, али га прва три промашаја нису поколебала, као ни две брзо изгубљене лопте.

У другом делу друге четвртине Словенац је постигао 15 поена и изједначио резултат на 54:54. До краја меча је у тријумфу тима Рика Карјлајла учествовао и са шест скокова и три асистенције.

Дончић је за собом оставио задовољне и охрабрене навијаче, као и податак за историју Маверикса, јер је са 19 година и 234 дана старости постао њихов најмлађи играч који је постигао 20 поена у једној утакмици.

Задовољан је био и Марк Кјубан, газда франшизе. "Лука и даље тражи свој пут. Али то ради на сјајан начин!", изјавио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар