Парастос за 28 радника Фамоса

У кругу Фабрике "Фамос" на Палама данас је служен парастос за 28 радника овог предузећа који су погинули као борци Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Република Српска 21.10.2018 | 14:21
Парастос за 28 радника Фамоса
Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је новинарима да је Република Српска највреднија тековина одбрамбено-отаџбинског рата за коју је живот дало више од 23.000 припадника Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова. 

"Из тог разлога, Борачка организација и шира друштвена заједница мора да његује те тековине, поготово млади нараштаји", оцијенио је Парађина. 

Према његовим ријечима, једна од најважнијих активности рада Борачке организације на Палама је његовање тековина одбрамбено-отаџбинског рата и чување сјећања на те вриједности. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је морална обавеза сјећати се оних који су животе дали за стварање Републике Српске, одужити се њиховим породицама запослење, стамбеним зрбињавањем. 

"То је процес који још није завршен", додао је Југовић. 

Југовић је напоменуо да су задовољни што је општина заједно са Владом Републике Српске ушла у куповину имовине предузећа "Фамос" и тако заштитила и спомен-обиљежје некадашњим радницима, као и што ће покушати да у фабричком кругу направи пословну зону да би се могло запослити становништво. 

Вијенце и цвијеће на спомен-обиљежје радницима "Фамоса" у кругу фабрике положиле се делегације општинске Борачке организације, представници општине Пале, града Источно Сарајево, СУБНОР-а Пале, Црвеног крста Републике Српске, чланови породица погинулих бораца, те представници јавног живота Пала. 

(СРНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Незбринуте породице погинулих

21.10.2018 15:21

Баш је шупља прича, као полагање вијенаца погинулим радницима Фамос-а, те да је општина купила цијели комплекс. Нека је слава свим погинулим мученицима, знам да их је доста погинуло на Жепи, а ви им још нисте смјестили породице? Шта значи људима плоча са именима, ако послије 25 година нису добили смјештај, ни дјеца сигурност... Ово нам је слика друштва, односа властодржаца према ствараоцима РС, док је још гора и понизнија ситуација са демобилисаним борцима, РВИ-а. Комплекс Фамос је на изузетно доброј локацији, па је цијела прича у смислу бриге за спомен-обиљежје, само чиста демагогија и мазање очију. Није наш народ толико ни глуп, ни наиван, да не види очигледно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

паљанин

21.10.2018 15:48

Постујем све али овај Парадјина да буде предсједник борцима тузно и залосно, он као неутралан СНСД син у ДНС, церка мозда СДС, како те није срамота ходати Палама кад те борац заустави ти му бјезис и кривину хватас.

ОДГОВОРИТЕ