Без проблема у саобраћају

На већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ возила јутрос саобраћају несметано, али се савјетује опрез због одрона и магле које има у котлинама и поред ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 21.10.2018 | 10:05
Без проблема у саобраћају
На путевима на којима се изводе радови, саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом чије поштивање је обавезно.

Због радова на дионици магистралног пута Крупа на Врбасу-Бочац од сутра до наредне суботе у периоду од 7.00 до 17.00 часова долазиће до десетоминутних обустава саобраћаја, а возила ће пролазити неизмјенично једном траком.

Радови се изводе на магистралном путном правцу Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, на подручју Требиња на магистралном путу према Трновици, као и кроз улице Српске војске и 27. марта у Бијељини, због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на обилазница, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

На улазу у Бањалуку из правца Клашница још траје уклањање наплатних кућица због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Клизишта су успорила саобраћај на дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, на регионалним путним правцима Братунац три-Дрињача, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица. Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

И даље је на снази забрана саобраћаја због оштећења моста на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и Федерације ФБиХ/ у мјесту Жежеља за возила чија укупна маса прелази пет тона, те на локалном путу према манастиру Петрово за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

Теретна возила још не саобраћају регионалним путем Површнице-Лопаре, већ саобраћају путним правцем Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ обустављен је саобраћај теретних возила због реконструкције моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно на улазу у Бугојно. За вријеме радова теретна возила преусмјеравају се на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санациони радови изводе се на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Домановићи-Столац, Мркоњић Град-Кључ, Теслић-Каруше, Доњи ВакуФ-Травник, Бањалука-Јајце и Семизовац-Олово-Кладањ.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор, а до 25. октобра обустава саобраћаја је и на граничном прелазу Делеуша, између БиХ и Хрватске, у периодима од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар