Звезда срушила Рад, сад може да мисли о Енфилду!

Ричмонд Боаћи најзаслужнији за 11. победу у 12 суперлигашких мечева.  Прорадио кад треба – Боаћи с два гола Раду "упозорио" Ливерпул! Фудбалери Црвене звезде победили су Рад на стадиону "Рајко Митић" са 3:1 у 12. колу Суперлиге Србије.

Фудбал 20.10.2018 | 23:21
Звезда срушила Рад, сад може да мисли о Енфилду!
Ричмонд Боаћи најзаслужнији за 11. победу у 12 суперлигашких мечева.

На дан пута фудбалера Црвене звезде у Париз, јавност је изненадила информација да на аеродрому нема Ричмонда Боаћија. Центарфор црвено-белих морао је због повреде да пропусти дуел са Пари Сен Жерменом (1:6) у другом колу Лиге шампиона, али ће по свему судећи бити и те како спреман за среду и дуел са Ливерпулом на Енфилду. 

Боаћи је у суботњем дуелу 12. кола Суперлиге био двоструки стрелац против Рада у победи 3:1. Имао је и још неколико прилика, као и поништен погодак због офсајда, а одлична партија центарфора из Гане - који је у четири првенствене утакмице ове сезоне постигао исто толико голова - показује да веома мотивисан одлази у Енглеску. Јасно је, највише због најављеног трансфера у јануару о којем је сам причао.

Мрежу "грађевинара" начео је у 38. минуту после одличног ударца главом на центаршут Ебисилија. Потом се Марко Гобељић у 45. убацио из другог плана на центаршут Милоша Дегенека за 2:0, а свој други погодак Боаћи је постигао у 57. минуту, на додавање Славољуба Срнића. 

Утешни гол за госте дао је искусни Ненад Маринковић у 78, после асистенције Стефана Михајловића.

Утисак је да се црвено-бели нису превише напрезали да би уписали и 11. победу у 12 кола Суперлиге, уз један реми и задржали седам бодова више од другопласираног Радничког из Ниша. Владан Милојевић је поново изоставио неке од "ровитих" или уморних играча, тако да у протоколу нису били Вујадин Савић, Милан Родић, Марко Марин и Ел Фарду Бен, а током утакмице замењени су Филип Стојковић и Бранко Јовичић. Први после незгодног пада већ у првом полувремену, а други после судара у финишу. Чини се, ипак, да је то било ради предострожности више него због озбиљности повреда, али сачекаћемо резултате лекарских прегледа...

Као што смо поменули, Црвена звезда у среду игра против Ливерпула у гостима, а потом наредног викенда (претпостављамо у недељу) гостује у Шапцу против Мачве. 

Рад је везао и четврти узастопни пораз, а у идућем колу следи им још један тежак испит јер на Бањицу стиже Раднички из Ниша. 

Рад поготком Маринковића није могао да се супротстави шампиону Србије за ког су голове давали Ричмонд Боаћи и Марко Гобељић.

Звезда је на свом терену меч практично решила у последњих десетак минута првог полувремена и иницијативу претворила у голове пред други део у ком је Боаћи још једном погодио мрежу.

Црвено-бели су током првих 45 минута четири пута шутирали у оквир гола Душана Марковића и двапут га савладали. 

Кренуло је пресингом Рада у првих неколико минута меча, да би Звезда до 15. минута створила две добре шансе. Прву је пропустио Боаћи када је примио идеалну лопту од Филипа Стојковића на другој стативи, одакле је пробао да пронађе Гобељића на гол линији. 

Никола Шипчић је то прозрео и отклонио опасност. Уследио је добар ударац Лоренца Ебислија у 14. минуту и одбрана голмана Рада пре него што ће се гости потпуно повући на своју половину. 

Свега 17 одсто времена су имали лопту у својим ногама, али Звезда огромну разлику у поседу није претворила у гол све до 39. минута. 

Тада је Ебисилију остављено мало простора пред шеснаестерцем Рада, он је подигао лопту за Боаћија, а овај између двојице чувара главом гађао високо у угао за 1:0. У међувремену је ван игре морао Филип Стојковић који је после судара са играчима Рада изнет на носилима. 

Уместо њега је ушао Рашид Сумаила, па се Милош Дегенек пребацио на позицију бека коју је покривао Стојковић. То се испоставило као добитно јер је управо Дегенек центрирао у 45. минуту до петерца, тамо се убацио Гобељић, отворио стопало и затресао мрежу за 2:0 на полувремену.

Како је завршено прво, тако је почело и друго полувреме. Боаћи је дао гол, али из офсајда. Фудбалери Рада то нису схватили као довољно озбиљну опомену, па их је Боаћи десетак минута касније казнио. 

Срнић је послао лопту у простор, Боаћи је истрчао поред Перендије и изашао сам испред Марковића и Звезда је од 56. минута водила 3:0. Треба напоменути да је до тада Марко Гобељић умало савладао Марковића центаршутем који је добио необичну путању и умало преварио голмана Рада. 

Играчи Звезде су и после сат времена игре наставили да нападају и истицали су се двојица стрелаца за црвено-беле. Уследило је неколико прекида и после корнера у 73. минуту Рад је имао своју најбољу шансу на утакмици. 

Михајловић је био на десној стативи после корнера, али је уместо стопалом лопту захватио коленом и она је отишла поред гола. Искупио се врло брзо јер је у 78. минуту убацио правовремен пас за Маринковића који је избио сам испред Милана Борјана, обишао га и дао гол за 3:1. 

Звезда је могла и до четвртог гола у 83. минуту када је пробао Дегенек, али је до краја контролисала игру и победила пред гостовање Ливерпулу у Лиги шампиона. Тим из Љутице Богдана остаје први у Суперлиги са 34 бода, а Рад је остаје десетопласиран са 13 бодова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић (36. Сумаила), Дегенек, Бабић, Гобељић - Јовичић (74. Чаушић), Крстичић - Срнић (62. Кафу), Ебисилио, Симић - Боаћи.

РАД: Марковић - Вицо, Перендија, Шипчић, Тричковић - Баиновић (69. Буснић), Петровић - Живковић (64. Трифуновић), Маринковић, Младеновић (79. Илић) - Михајловић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар