Нема власти са лажним бројањем

Социјалдемократска партија Босне и Херцеговине позива домаће и међународне институције да покажу потпуну опредијељеност заштити демократског поретка у Босни и Херцеговини придруживањем легитимним захтјевима за утврђивањем стварних изборних резултата који одражавају вољу бирача, а не страначки инсталираних и инструисаних бројача у бирачким одборима и изборним комисијама широм земље.

Босна и Херцеговина 20.10.2018 | 14:44
Нема власти са лажним бројањем
Ми у СДП БиХ очекујемо од представника међународне заједнице да пруже недвосмислену подршку позиву бројних политичких субјеката и невладиних организација за адресирање и расвјетљавање бројних девијација и манипулација изборним процесом у Босни и Херцеговини. С обзиром да је изборни процес у потпуности компромитован бројним аферама, инцидентима и злоупотребама, СДП БиХ још једном инсистира да прије конститурања власти буду рашчишћене и отклоњене све неправилности и незаконитости које су евидентне и које сваким даном све више испливавају на површину. 

У потпуности подржавамо ставове високих званичника ЕУ и САД да је потребно што прије формирати власт на свим нивоима јер БиХ не смије више бити у блокади. Јасно је да морамо покренути економске и политичке реформе као и хитно предати одговоре везане за кандидатски статус БиХ, што је од пресудног значаја за будућност наше државе и њених грађана. 

Исто тако, очекујемо од наших пријатеља из ЕУ и САД-а да стану у заштиту устава и закона у нашој земљи, те да затраже од ЦИК-а БиХ да осигурају потпуно поштивање изборне воље грађана и да учествују у надзирању поновног бројања гласова и понављања избора тамо гдје се утврде неправилности.

Не желимо ни помислити да било ко од њих жели подржати формирање влада од стране оних који су лажирали изборну вољу народа и погазили темељно демократско право грађана да сами бирају своје представнике у власти.

По утврђивању тачних, истинитих изборних резултата, сви се можемо посветити питању успоставе демократски легитимиране власти. Апсолутни приоритет те власти треба бити налажење рјешења за имплементацију пресуда у случајевима "Сејдић- Финци", "Зорнић" и "Пилав", а посебно доношење измјена изборног закона које ће за сва времена ријешити проблем фалсифицирања воље бирача. У свим овим процесима очекујемо и подршку и допринос наших пријатеља, прије свега ЕУ и САД-а.

(Агенције) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

20.10.2018 12:55

Цик је најгори и избори су покрадени у цијелој БиХ не дозволите на овакав резултат формира влсат сви ћемо пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад

20.10.2018 13:38

Формираце је Запад јер су и побједили њихови пулени.Ајте молим вас.Па њима је једина политика сто горе то боље.Ко Цкаља,ми сви глодјемо кости.

Name

Глас народа

20.10.2018 13:56

Која комуњара,они би хтјели опет формирати Голи оток и у име братства и јединства бетонирати зртве у прослом рату.Мозда некад у будуцности несто и буде али прво привести правди све одговорне за катастрофу у прослом рату.....

Name

Запад

20.10.2018 15:02

ЕУ и Америка подржавају формирање власти-читајте у преводу подржавају власт која је покрала изборе..Зато и неће дозволити поновно бројање гласова..само дисфункционална БиХ је пожељна за медјународну заједницу..

Name

Цуј овога

20.10.2018 13:00

ста си то ти народу обецао или си се само за власт борио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПТ

20.10.2018 14:13

ПОБЕДИЛИ СУ БРОЈАЧИ

Name

Истина

20.10.2018 14:06

Тако је Нермине Никшићу.Сваког нормалног грађанина БиХ , НЕБИТНО КОЈЕ ВЈЕРЕ БИО интересује само ИСТИНА.Да ли су избори стварно покрадени или је то правдање пред народом них који су изгубили.Надам се да ћеш бити досљедан и ти и СДП у тражењу истине а имаш сигурно и подршку великог броја Срба који желе само да знају ИСТИНУ.Само поштивањем воље народа у БиХ је могућ даљи суживот и просперитет БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сека

20.10.2018 15:19

Само истином напријед, како год се ко звао, којој год партији припадао или не, истина нам треба. Јер једино истином можемо отјерати ову банду од власти. Видим по коментарима да још увијек има оних који би да праве хаос, да наша дјеца и даље пате и гину а ми коске да глођемо. Само се надам да ће такви прогледати већ једном. 21 вијек је, не чути и не видјети шта се ради од овог народа је срамно и јадно. Срамота да буде сваког ко још увијек заговара торове и чобане. Правда и истина за све нас

ОДГОВОРИТЕ