Енфилд у глави, Рад на терену!

Звезда се "загрева" за Ливерпул! Фудбалери Црвене звезде дочекују градског ривала Рад од 19 часова, у 13. колу Суперлиге Србије (СЛС).

Фудбал 20.10.2018 | 16:15
Енфилд у глави, Рад на терену!
Тренер црвено-белих Владан Милојевић рекао је да не сме да се размишља о Енфилду пред меч са "грађевинарим".

Звезда је убедљиво прва у СЛС, а Рад дочекује четири дана пре гостовања великом Ливерпулу у трећем колу Лиге шампиона.

"Рад је од доласка тренера Зорана Милинковића постао је кандидат за пласман у плеј-оф. Не можемо да побегнемо од чињенице да нас већ у среду очекује гостовање Ливерпулу, али се фокусирамо искључиво на првог следећег ривала, свесни да свако друго размишљање није добро. Првенство нам је приоритет, и даље стојим иза тих речи и имамо велику жељу да одбранимо титулу", рекао је Милојевић. 

Због повреде неће играти капитен Вујадин Савић, а још неколико играча се жали на повреде и питање је да ли су потпуно спремни за дуел са "грађевинарима".

"Савић је појачао ритам тренинга, али је извесно да неће играти. Имали смо још неколико проблема, неки од играча су се опоравили, међутим, потребно је проценити степен ризика и да ли су спремни да играју против Рада. Незахвално је причати на ту тему, опекли смо се са Вујадином против ПСЖ, ставили га у ватру због чега је обновио повреду и покушаћемо да не дођемо поново у такву ситуацију".

За младе фудбалере Дејана Јовељића и Алексу Терзића рекао је да би ускоро требало да постану носиоци Звездине игре.

"Они ће да у врло кратком временском периоду да постану носиоци, не зато што су млади, већ зато што поседују квалитет. Ипак, са младим играчима треба бити пажљив и имати прави тајминг. Направили смо стратегију и видећемо како ће се све одвијати".

Тренер Звезде осврнуо се и на искуство које доносе утакмице против Наполија, Пари Сен Жермена и Ливерпула у ЛШ речима да је то прилика да се стекне увид у светске трендове.

"Сви стреме директном фудбалу, игри уз агресију, пресингу, и такав менталитет гаје и сва три наша ривала у Лиги шампиони. Не бих издвајао једног тренера, али лично ми много значи надметање са тимовима које воде стратези попут Анћелотија, Тухела и Клопа. Као и сваки тренер желим да напредујем, а сматрам да од њих могу много да научим".

Утакмица 12. кола Суперлиге Црвена звезда – Рад на програму је у суботу од 19 сати на стадиону "Рајко Митић".

Суперлига, 12. коло:
16.00 Вождовац – Младост
19.00 Црвена звезда – Рад
19.00 Напредак – Радник
19.00 Пролетер – Мачва
19.00 Раднички – Земун

Недеља:
13.00 Спартак – Партизан
16.00 Динамо – Бачка

Петак:
Чукарички – Војводина 1:0 (0:0)
Мудрински 90+2

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар