Тениски шоу у Сингапуру може да почне!

Осам најбољих играчица у 2018. у наредној седмици затварају сезону међусобним окршајима и поделом плена од чак седам милиона долара, жреб их побелио на Црвену и Белу групу.  Вознијацки брани трофеј у Сингапуру, Осака највећа претња.  Жребом су одлучени парови група на Завршном WТА турниру у Сингапуру, а најбољих осам тенисерки света подељено је у две групе.

Тенис 19.10.2018 | 21:20
Тениски шоу у Сингапуру може да почне!
Сингапур је од 21. до 28. окотбра у фокусу женског тениса јер девојке, њих осам најбољих у овој такмичарској години (такође и осам најбољх парова), традиционално у држави/велеграду у Југоисточној Азији стављају тачку на 2018. (не и у буквалном смислу, пошто ће бити одиграно још неколико турнира до половине новембра).

Данас је одржан и жреб који их је поделио у две групе Белу и Црвену, али и гала вече где су тенисерке прошетале у тоалетама црвених тепихом пред десетинама камера и представника медија.

ЦРВЕНА ГРУПА: (2) Каролина Вознијацки (Данска), (4) Петра Квитова (Чешка Р), (6) Елина Свитолина (Украјина) и Каролина Плишкова (Чешка Р).

БЕЛА ГРУПА: (1) Ангелика Кербер (Немачка), (3) Наоми Осака (Јапан), (5) Слоун Стивенс (САД) и (8) Кики Бертенс (Холандија).

Као што је већ познато од јуче, првопласирана тенисерка света Симона Халеп није ни допутовала у Сингапур пошто је завршила сезону због повреде леђа. Румунка ће и поред тога као први рекет света дочекати Нову 2019.

Прошле године титулу у Сингапуру је узела Вознијацки савладавши Венус Вилијамс са два пута по 6:4, а може се рећи да је и ове године плавуша из Одензеа озбиљан фаворит. Много ће зависити од тренутне инспирације, те можда тренутно најозбиљније делује Наоми Осака, актуелна шампионка УС опена, девојка која је у финалу понизила Серену Вилијамс и довела је до јавног и бламажног слома живаца. Поред ње, увек треба рачунати на борбену Керберову која се коначно ове сезоне стабилизовала након дуже кризе. Додатну „снагу“ даваће им и наградни фонд од 7.000.000 долара, од чега преко два иде победници.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки, бранилац трофеја на Завршном WТА турниру у Сингапуру, играће у Белој групи, док ће Црвену групу предводити Немица Анђелик Кербер, одлучено је данас жребом.

Поред Вознијацки, у Белој групи су још и Чехиње Петра Квитова и Каролина Плишкова и Украјинка Елина Свитолина.

"Све најбоље тенисерке су сада овде, тако да нема лаких мечева. Као актуелни шампион желим да одбраним титулу и да завршим сезону на високом нивоу", рекла је Вознијацки.

У Црвеној групи, поред Анђелик Кербер, су и Јапанка Наоми Осака, Американка Слоун Стивенс и Кики Бертенс из Холандије.

"Заиста сам узбуђена што сам овде, у Сингапуру. Сјајно је завршити годину на WТА финалу. Мислим да није важно у којој сте групи, ми смо осам најбољих на свету", рекла јеКербер.

Такмичење на завршном WТА турниру почиње у недељу мечом Квитове и Свитолине у Белој групи.

У Сингапуру неће наступити најбоља тенисерка света, Румунка Симона Халеп. Она је јуче одустала од наступа због повреде леђа.

Ово ће бити последње, пето издање WТА финала у Сингапуру. Турнир ће се од наредне па до 2028. године играти у кинеском Шенџену.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар