Игокеа пред Звезду: Због оваквих мечева и играмо!

“Звезда је најјачи тим у лиги, то нам је додатни мотив И свако од мојих играча жели да игра против таквих клубова”, рекао је тренер игокее пред гостовање у Београду.

Кошарка 20.10.2018 | 09:30
Игокеа пред Звезду: Због оваквих мечева и играмо!
Кошаркаши Игокее имаће тежак задатак у четвртом колу Аба лиге пошто у суботу гостују екипи Црвене звезде, тренутном лидеру на табели са три побједе из исто толико мечева.

У табору Игокее која је пред овај меч отпустила Американце Треја Кела и Џимија Гевина свјесни су да су аутсајдери, али истичу да ће бити изузетно мотивисани против Црвене звезде

“Црвена звезда је показала да је најјачи тим у нашој лиги, вјероватно и у Еврокупу. Имају одличан ростер, одлично укомпоноване играче, доброг тренера и публику која ће сигурно доћи у великом броју да награди њихове добре игре до сада. Ми идемо да одиграмо једну добру утакмицу. Имамо и неких кадровских промјена, идемо без Кела, Гевина који нису висе са нама, са ровитим Вуком Радивојевићем који је добио ударац против Будућности И гледаћемо ако можемо да га сачувамо за неке наредне утакмице.  Гледаћемо да сваком играчу пружимо шансу, да свако да свој допринос једној доброј утакмици”, рекао је тренер Игокее Ненад Трајковић.

“Они имају 15 одличних играча и ко год је на паркету има одређен квалитет и због тога је он ту. То је одлично селектиран тим, много бољи него прошле године, играју много бољу кошарку и у одбрани и у нападу. То је противник који може много да уради и у Еврокупу. На нама је да против таквог противника одиграмо добро и да се надмећемо са њима, па да видимо ко ће да буде бољи”, додао је Трајковић.

Тренер Игокее истакао је да ће његови играчи бити посебно мотивисани против овако тешког противника.

“Сигурно су то противници који дају додатни мотив, свако од ових мојих играча жели да игра против таквих клубова, оних који имају армију навијача, сyстем И то је жеља свих играча. Партизан и Звезда су били њихови фаворите  И навијали су за њих током дјетињства. Њима је то додатни мотив и сан да играју против тих клубова. Такође и мени је као тренеру Партизана био мотив да играмо против Звезде. То је велики ривалитет, велики адреналин, то је права ствар и ми радимо овај посао да играмо такве утакмице”, истакао је он.

Прилику на овом мечу добиће млади кошаркаши Дарко Талић и Далибор илић.

“У сваком случају Талић је добио одговарајућу минутажу јер је показао на тренинзима да је сазрео и уз још неке корекцију у нападу може много да нам помогне. Илић тренира одлично, све бољи и бољи је и дошао је моменат кадаиИ он треба да добије неку минутажу. Добиће је и на њему је да је искористи на најбољи могући начин. То ће бити велико искуство за њега, пред Звездиним навијачима, против таквог тима, али без неког великог оптерећења, једино оптерећења је да мора да се бори као лав”, рекао је Трајковић.

Осамнаестогодишњи Далибор Илић вјерује да ће екипа Игокее пружити јак отпор црвено-бијелима.

“Досадашњим партијама Црвена звезда је показала да је најквалитетнији тим тренутно у лиги. Свакако да је велики фаворит, али то не значи да идемо у Београд да се предамо. И ми имамо квалитет, вјерујем да ћемо одиграти добру утакмицу и пружити јак отпор Звезди. Трудићемо се да пренесемо на терен све оно што смо се договарали у току седмице, да искористимо евентуално неке грешке и да пробамо да дођемо до изненађења”, рекао је Илић. 

Сава Лешић је добро упознат са "обручима" у дворани "Александар Николић" пошто је наступао за Црвену звезду, али и Партизан.

"Доста носталгично за мене, поготово због осјећања према Звезди. Ми нисмо у сезону ушли баш онако како смо жељели, али није баш ни тако лоше. Наравно, Звезда је фаворит, али ако добијемо прилику даћемо све од себе да 'украдемо' побједу. Стварно су одлична екипа и биће веома тешко", рекао је Лешић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар