Потресни детаљи из Нолетове каријере

Новак Ђоковић је прешао тежак пут како би се вратио у сам врх свјетског тениса, а до краја сезоне има прилику да трон преузме од Рафаела Надала и тако дође до броја један на АТП листи, мјесту на ком био крајем октобра 2016. године.

Србија 19.10.2018 | 13:29
Потресни детаљи из Нолетове каријере
Луис Хоус, писац и водитељ планетарног подкаста који је до сада слушало преко 80 милиона људи, имао је шансу да интервјуише најбољег српског играча, који је том приликом открио потресне детаље из кризних момената каријере, када је чак размишљао и да одустане од свега!?

– Дошао сам до врсте менталног пада у једном моменту каријере, плакао сам мислећи “не знам да ли је ово вриједно свега, не знам да ли треба да наставим”… И, сјећам се да сам сједео на поду и сви су били сложни око тога да треба да узмем времена колико год, да за почетак удахнем ваздух и пробам да се смирим, па да осврнем на све што сам урадио – објаснио је Новак и дошао до дијела гдје је почео да преиспитује све оно што је до тог кризног момента урадио. 

– Зашто сам почео да се бавим овим спортом, и цјелокупна прича око њега. Зашто га волим? На страну све што желиш да оствариш, да ли заиста волиш да држиш рекет у руци…? И онда сам схватио – “Па да, заиста волим да држим рекет у руци, било да је на централном терену гренд слема, или обичан јавни терен, и даље волим игру, за добробит игре”.

– И никад се нисам окренуо назад након тог тренутка – поносно је закључио Ђоковић чињеницом да се издигао изнад проблема који су га мучили.

Слиједи завршни мастерс у Лондону од 11. до 18. новембра, а уколико ту буде најбољи, Ноле ће се попети на прво мјесто и као водећи на АТП листи завршити сезону.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

модрицанин

19.10.2018 13:31

Бас ме потресло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

20.10.2018 01:50

Недај се

Name

милан

19.10.2018 15:08

Само напријед и срецно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фан

20.10.2018 06:33

Детаљи су баш потресни. Морам попити нешто за смирење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чињеница

20.10.2018 08:40

Новак се у својој досадашњој професионалној каријери провидно улизивао организаторима турнира ,градовима и државама у којима се одржавајупублици ,ривалима са Тур-а уз неизоставне своје "забављачке "уратке ,а од видимо да је то од ове године "обогатио" патетичним "исповјестима".

ОДГОВОРИТЕ