Костакурта: Због Роналда нисмо спавали!

Некадашњи штопер Милана признао је да му је легендарни Бразилац био најтежи ривал у "Дербију дела Мадонина".

Фудбал 21.10.2018 | 13:00
Костакурта: Због Роналда нисмо спавали!
Алесандро "Били" Костакурта био је првотимац Милана пуних 20 година (1987-2007) и за то време је био актер десетина градских дербија против Интера.

Тим поводом причао је за "Скај спорт Италија", у најави 191. лигашког "Дербија дела Мадонина", који је на програму у недељу од 20.30.

Костакурта је навео да би навијачи требало да "очекују неочекивано", тачније да се у стрелце упише неки од његових колега по позицији, Милан Шкрињар или Алесио Ромањоли, уместо убојитих нападача Игуаина или Икардија.

"Интер се више ослања на физичке квалитете, Милан је нешто креативнији, али то не значи да је бољи тим. Мислим да је Интер у овом тренутку за корак испред, али верујем у тренера Милана Ђенара Гатуза", навео је Костакурта.

У осврту на играчке дане, посебно је апострофирао Бразилца Роналда, чији боравак у Интеру је био "прошаран" тешким повредама колена.

Популарни "Зуба" је, упркос свему, успео да остави траг у миланском ривалству.

"Током дербија сам делио терен са неким феноменалним играчима, а најбољи кога сам икад морао да чувам је Роналдо. Био је незаустављив и због тога ноћ пред утакмице са Интером нисмо могли да спавамо", признао је Костакурта.

"Једном смо играли у Купу Италије и жестоко сам стартовао на Роналда, па је Ђузепе Бергоми претрчао 50 метара да би ме одгурнуо! Да, био је то ружан фаул, али Роналдо је био заиста невероватан центарфор, који је константно правио смешним нас, одбрамбене играче".

Интер у 9. коло улази као трећи на табели са 16 бодова, осам мање од водећег Јувентуса, док су "росонери" сакупили 12, али одигравши утакмицу мање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар