СП - Терзић пред 1/2-финале: Биће тешко...

Селектор Србије, Зоран Терзић, рекао је да ће утакмица са Холандијом бити много тешка и да ће пласман у финале СП одлучити мотив, жеља и игра у одбрани.  "Холанђанке имају велики мотив да нас победе, али имамо и ми своје мотиве, желимо до финала Светског првенства", поручио селектор одбојкашица Србије пред полуфинални меч у Јокохами.

Остали спортови 18.10.2018 | 18:15
СП - Терзић пред 1/2-финале: Биће тешко...
Женска одбојкашка репрезентација Србије у петак рано ујутро по средњеевропском времену бориће се за пласман у финале Светског првенства у Јапану.

Изабранице Зорана Терзића у полуфиналу у Јокохами играће са селекцијом Холандије.

Селектор Србије најављује тешку битку, али верује да његов тим, ако буде на највишем нивоу, може да упише нову победу.

"Холандија је показала да спада у ред фаворита на овом првенству. Није случајно у полуфиналу. Играју веома добро, екстремно су мотивисане. Имају огромну жељу да после четвртих места које су освајале направе искорак и на великом такмичењу освоје медаљу", рекао је Терзић.

"Биће много тешка утакмица, то је сигурно. Холанђанке имају велики мотив да нас победе, али имамо и ми своје мотиве, желимо до финала Светског првенства", додао је селектор Србије.

Он је истакао да ће игра у одбрани бити од пресудног значаја.

"Мислим да су екипе тренутно по квалитету и приказаној игри ’ту негде’. Одлучваће исто оно што и на последње две утакмице против Јапана и Италије -  огромна жеља, мотив и игра у одбрани, пре свега. Не би требало да страхујемо за друге елементе. Ако у одбрани будемо одрадили посао на прави начин, мислим да ћемо бити врло близу победе", рекао је Терзић.

Одбојкашица Србије Ана Бјелица наводи да су Холанђанке одличан тим, али и нада се дуго очекиваном финалу.

"Ово је велика ствар, то су снови које свако сања. Још нисам ни свесна јер сам концентрисана на утакмице и тренинге. Не могу да опишем како се осећам због уласка у полуфинале", навела је Бјелица.

Екипа Србије посустала је у финишу друге фазе шампионата када је уписала два пораза, али је после тога опет била на правом нивоу, што Бјелица очекује и у полуфиналу.

"Порази су дошли у право време, када није битно, а када је било битно смо побеђивале и надам се да ћемо тако да наставимо", рекла је Ана Бјелица.

Теодора Пушић сматра да је дошло време за историјски тренутак.

"Време је да им се реванширамо за пораз у групи. Скоро шест месеци смо заједно, почетак је веома далеко. Остале су још две утакмице, то је круна свега што радимо. Никада нисмо играли финале Светског првенства, највећи успех је бронза, и надам се да ћемо победити Холандију и исписати историју", рекла је Теодора Пушић.

Меч Србија - Холандија игра се у петак од 6.40 по средњеевропском времену у Јокохами, док је друго полуфинале Светског првенства између Кине и Италије на програму истог дана од 9.10 сати.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар