Перић помогао породици Ђорђевић

Начелник општине Угљевик Василије Перић додјелио је данас породици Ђорђевић из Равног Поља новчану помоћ од 3. 000 КМ за изградњу стамбеног објекта.

Република Српска 18.10.2018 | 15:12
Перић помогао породици Ђорђевић
Перић је подсјетио да је породици Ђорђевић општина Угљевик новчано помагала и у претходном периоду за изградњу куће у износу од 3.000 КМ.

„Породица Ђорђевић живи у лошим условима, и зато ћемо и у наредном периоду издвојити још средстава како би ова четворочлана породица имала пристојне услове за живот“, рекао је Перић новинарима.

Он је напоменуо да општина Угљевик има Правилник о једнократној новчаној помоћи лицима у стању ванредне социјалне потребе.



„Ванредном социјалном потребом у смислу овог Правилника сматра се животна ситуација у којој се налази лице или чланови његовог породичног домаћинства који услед тешке материјалне ситуације или услед акутне или дуготрајне болести не може обебједити себи и својој породици минималне услове за живот или лијечење, затим лице које са члановима своје породице живи у нехуманих стамбеним условима, као и лица која су претрпјела штету на имовини услед пожара или угинућа стоке“, појаснио је Перић.

Маријана Ђорђевић захвалила се начелнику Перићу како каже на подршци и рекла да им ова новчана помоћ значи много те да ће је искористити за завршетак крова на кући.
„Ми смо незапослени, имамо двије малољетне кћерке а супруг Миломир је бубрежни болесник и иде на дијализу од 1997 године“, рекла је Ђорђевићева.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар