Црвена јабука спрема нови албум

Група “Црвена јабука” ових дана завршава снимање новог, 16. по реду студијског албума, чији је радни назив “Ноктурно”. Након љетног хита “Чуј то”, ових дана екранизован је и други сингл који најављује поменути албум. Ријеч је о пјесми “Берлин”.

Забава 18.10.2018 | 12:08
Црвена јабука спрема нови албум
- “Берлин” сам добио међу првим пјесмама, када смо почели рад на новом албуму. Одмах ми је била интересантна, јер је потпуно другачија пјесма од онога што се данас свира на нашим просторима. Има неког шарма осамдесетих, а опет је модерна – каже фронтмен “Црвене јабуке” Дражен Жерић Жера.

Већински аутор пјесама на новом албуму је хитмејкер Мирко Шенковски Џеронимо, човјек иза кога су хитови попут “Чардак”, “Романија”, “Лаванда”, “Ја без тебе не могу да живим”, “Таман је” Халида Бешлића, “Лијепа је” Енеса Беговића, те пјесме “Минка”, са претходног албума “Црвене јабуке”.

- “Берлин” је пјесма коју сам написао јако давно, под утиском рушења Берлинског зида. Ништа негативно, наравно. У питању је једна љубавна прича. Оно што је необично – јесте случајност да смо спот за “Берлин” снимали управо на дан пада Берлинског зида. Можда је то неки знак – коментарише Џеронимо.


Џеронимо је уз Жеру и бројне статисте, протагониста спота за пјесму “Берлин”.

- Ја сам постао као Хичкок, хаха. Након спота за “Таман је” Халида Бешлића, ево ме и у овом. Велика ми је част што су ме Жера и продуценти спота позвали да будем учесник визуелизације пјесме чији сам аутор. У споту играм џез – гитаристу који наступа у једном париском локалу. Но, да не откривамо превише, спот ће за који дан бити на малим екранима и друштвеним мрежама – додаје Џеронимо.

Занимљиво је да се у споту појављују и браћа близанци Брахим и Насри Адова из Гане, фудбалери “Звијезде 09” из Етно-села Станишићи. Продукцију спота и овог пута Жера је повјерио екипи “Инвенио филмс” из Бијељине, која је екранизовала и пјесму “Минка”. “Инвенио филмс” је познат по сарадњи са Халидом Бешлићем, Алмом Чарџић, групама “Пилоти” и “Комуна”, Шерифом Коњевићем, Емином Туфо, Зузи Зу и бројним другим извођачима из региона.

- Да, “Инвенио” је радио спот за “Минку”, сада снимамо “Берлин”, а потом слиједе спотови за пјесме са новог албума “Цвијет с Бистрика” и “Граде мој”. То је сјајна, уиграна екипа, слично размишљамо, разумијемо се без ријечи, тако да нема промашаја. Не треба правити мистику ни од којег посла, па тако ни од снимања спотова – коментарише Дражен Жерић.

У споту за пјесму “Берлин” статира и вођа групе “Стара прича” Васко Тодић. Подсјећамо, овај популарни бијељински староградски ансамбл гостовао је и на снимању спота “Минка”.


- Нама заиста импонује сарадња са “Црвеном јабуком”. Ријеч је о групи уз коју смо одрастали. То је једна од најквалитетнијих поп – рок група на овим просторима. Почели смо једним спотом, наставили другим, а по свему судећи та сарадња ће у будућности бити и проширена – загонетно најављује фронтмен “Старе приче”.

 Нови албум “Црвене јабуке” у издању “Цроатиа рецордс” публика ће имати прилику да преслуша већ у децембру, а на истом ће се наћи између 12 и 16 пјесама. У међувремену, Жера и чланови бенда скупа су са Халидом Бешлићем отпутовали на велику аустралијску турнеју, током које ће између осталог, свирати и у Бризбејну, Фриментлу, Мелбурну, те Сиднеју.


БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

музикант

18.10.2018 19:54

Последњи "трзаји" музичког живота на старој слави. Жера већ одавно није у стању изнијети уживо нити једну једину строфу, за њега је Здравко Чолић "павароти", какав Жера, тај је давно пропухо ко ауспух

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоле

19.10.2018 08:06

Везе ти немаш. Погледај списак наступа Црвене јабуке. То је група која годишње одсвира 200 концерата. Нема гдје их нема. А да пјева како ти кажеш, нико му не би долазио на наступе, нит би га неко ангажовао.

Name

за Цоле

20.10.2018 09:10

Ти концерти су класична превара, Жера је давно изгубио моћ пјевања, он само започне неку пјесму и пусти публику умјесто њега, Жера је пропо ко кауч.

Name

Дени

19.10.2018 09:26

Ало, ко јос слуса Црвену Јабуку .Смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нела

20.10.2018 13:46

Зера легенда.