Пике: Надал ће играти ДК, договорићемо се са Ђоковићем!

Фудбалери Барселоне, Ђерар Пике, оснивач и председник компаније Космос која је промотер новог Дејвис купа, верује да ће убедити Новака Ђоковића да наступи.

Тенис 21.10.2018 | 18:30
Пике: Надал ће играти ДК, договорићемо се са Ђоковићем!
После 118 година промењен је формат једног од најстаријих такмичења света, па ће од следеће године 18 најбољих репрезентација играти финални турнир.

Први је на програму следећег новембра у Мадриду, а Пике је за сада сигуран само у наступ Рафаела Надала.

"Причао сам са свим играчима, што се тиче Рафе играће ако не буде повређен. Новак је рекао да ако буде морао да бира изабрађе АТП турнир. Али уверен сам да можемо да се договоримо", рекао је Пике.

Што се тиче трећег великана овог спорта Роџера Федерера, с обзиром да има 37 година и да је врло избирљив што се тиче турнира, те да није играо у ДК од 2015, најмања је вероватноћа да ћемо видети и Швајцарца у Мадриду следећег новембра.

"Федерер је у фази каријере када му је избор турнира приоритет. Причао сам с његовим представницима, врата нису затворена", додао је Шпанац.

За сада су место на финалном турниру у Мадриду (18-24. новембар 2019) осигурали полуфиналисти ДК из 2018- Хрватска, Француска, Шпанија, САД, те Аргентина и Велика Британија који су добили позивнице.

Селекције ће бити подељене у шест група по три тима, а у четвртфинале ће се пласирати победници група и две најбоље другопласиране екипе.

Преосталих 12 учесника финалног турнира ће бити одлучено у квалификацијама (1/2. фебруар), а Србија ће гостовати Узбекистану.

Преостали парови су: Бразил – Белгија, Аустралија – БиХ, Индија – Италија, Немачка – Мађарска, Швајцарска – Русија, Чешка – Холандија, Колумбија – Шведска, Аустралија – Чиле и Кина – Јапан, док ривале чекају још Казахстан и Канада.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар