Боксер потписао историјски уговор од 365 милиона $!

Мексички боксер, Канело Алварес, постао је најплаћенији спортиста на свету!

Остали спортови 21.10.2018 | 17:30
Боксер потписао историјски уговор од 365 милиона $!
Алварес је потписао уговор са спортским стриминг сервисом ДАНЗ уговор вредан чак 365 милиона долара.

Мексиканац је тако надмашио досадашњи највећи уговор у спорту, који је у власништву бејзбол играча Ђанкарла Стентона који је 2014. са Њујорк Јенкијсима потписао на 13 година за 325 милиона долара.

На годишњем нивоу Алварес ће зарађивати мање од фудбалера Барселоне Лионела Месија који према информацијама Форбса има годишњу плату од 84 милиона долара.

Алваресов уговор обухвата петогодишњи период и 11 борби тренутно највеће звезде бокса и вишеструког шампиона света у средњој категорији који је објединио WБА (Супер), WБЦ и Ринг магазин појасе.

Канело ће према уговору прву борбу да им 15. децембра у њујоршком спортском храму Медисон Сквер Гардену против Рокија Филдинга у суперсредњој категорији.

Алварес је највећа боксерска звезда након вишегодишње доминације Флојда Мејведера и Манија Пакјаа.

Овај 28-годишњи момак рођен у Гуадалахари је у 53 борбе у каријери забележио 50 победа, од чека 34 нокаутом, а доживео је само један пораз, од Мејведера 2013.

У последњој борби под окриљем ТВ мреже ХБО победио је Генадија Головкина 15. септембра, а та борба је америчкој медијској кући донела 120 милиона долара.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар