Ђоковић неће играти у Бечу!

Српски тенисер Новак Ђоковић ипак неће наступити на АТП турниру у Бечу.

Тенис 18.10.2018 | 10:30
Ђоковић неће играти у Бечу!
Иако је сам Ђоковић најавио могућност да дође на "Ессте Банк Опен" како би повећао своје шансе да се домогне првог места на АТП листи, Србин је одлучио да му није потребна "пречица".

Директор турнира Хервиг Штрака је покушао да доведе другог тенисера света на свој турнир, али после Ендија Марија и Рафаела Надала добио је још једно "не" од највећих звезда.

"Након што је Новак освојио Мастерс у Шангају, било је јасно да му нису неопходни поени из Беча да би на крају сезоне постао број један. Ипак смо покушали све што је било могуће да га доведемо", рекао је Штрака.

Упркос негативном одговору Ђоковића, Надала и Марија, љубитељи тениса ће у Бечу моћи да гледају врло атрактиван турнир јер ће наступити Доминик Тим, Кевин Андерсон, Кеи Нишикори, Григор Димитров, Џон Изнер и Ник Кирјос, од играча из Топ 20 са АТП листе.

Уместо Ђоковића на турниру ће наступити Денис Новак који је добио посебну позивницу, до ће у центру пажње бити Јирген Мелцер којем ће ово бити последњи професионални турнир у каријери.

Ђоковић је тренутно други на АТП листи са само 215 бодова мање од лидера Надала. Осим Беча постоји опција да додатне бодове у борби за број 1 освојии и у Базелу који је на програму 22-28. октобра.

У Новаковом званичном распореду су до краја године још само два турнира – Мастерс у Паризу који почиње 29. октобра, те Завршни мастерс у Лондону 11-18. новембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар