Газета: Свјетске бомбардерке Егону и Бошковић!

Звездана судбина! Одбојкаши свет се пита да ли гледамо два најбоља коректора свих времена?

Остали спортови 18.10.2018 | 11:30
Газета: Свјетске бомбардерке Егону и Бошковић!
“Светске бомбардерке Егону и Бошковић - звездана судбина”. Наслов је текста у којем Газета тврди да су италијанска и српска одбојкашица најбоље коректорке свих времена. Газета дело Спорт је посветила целу страну јучерашњем дуелу младих одојкашких звезда које доминирају на Светском првенству у Јапану. Реч је о коректорима српске и италијанске репрезентације Тијани Бошковић и Паоли Егону.

Тијана је јуче добила први међусобни окршај и надвисила италијанску звезду у успону. Али, Италијани кажу да је то само прва рунда и да ћемо их опет видети у борби за медаље, врло могуће за златну. Овако пишеГазета...

“Тијана Бошковић или Паола Егону је питање које се све чешће поставља у одбојкашком свету. Само годину и по дана разлике је између њих (Егону је млађа), а обе су судбински предодређене да буду звезде. Како год, оставиће неизбрисив траг у свету мундијалских смечева. Убитачне у нападу и на сервису, носе сличну причу на леђима. На велику сцену су ступиле јако младе, разбијајући препреке као од шале и одушевљавајући навијаче и тренере.

Њихов посао је да завршавају акције и освајају немогуће поене који су “нормалним” играчицама незамисливи. Видели смо их јуче једну против друге, како се не штеде у окршају очи у очи који је личио на спринт. Прва рунда је припала Српкињи. Поред тога што је њена екипа победила, индивидуални учинак им је био сличан. Иако је разлика између њих само 21 месец, видело се колико је Спркиња у предности због искуства. Бошковић већ има већ сребрну медаљу са Олимпијских игара и злато са  Европског првенства. Паолин пут је другачији. Она тек гради важну улогу у италијанској репрезентацији, али се већ може похвалити сребрном медаљом са Гранд прија 2017. када је њена разорна моћ изазвала пажњу светске јавности. 

Са својим моћним закуцавањима, њих две улазе у малу групу коректора у историји одбојке који су правили непремостиву разлику. То су биле совјетска одбојкашица Смиронова и Американка Кеба Фипс која је дрмала италијанском одбојком 90-их година када је освојила све. Ту су и Хрватца Барбара Јелић, Холанђанка Хенријет Версинг, Италијанка Тонгут која је блистала на СП 2002. године у Берлину. У самом врху је и актуелна кинеска звезда Џу Тинг иако она има другачију улогу и игра као примач што је била прича и са Рускињом Артамоновом или сада са Кореанком Ким.

Сада је дошло време Тијане и Паоле. Рачунање почиње од полуфинала”, наводи се у Газетином тексту.

Извор: моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Коwалски

18.10.2018 10:27

Ова наша је Херцеговка, а њина из Ломбардије претпостављам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.10.2018 10:47

Није из Ломбардије, него из Фиренце. Вуце коријене од фамилије Медици.