Из "СЕЛЕНДРЕ" одговорили Кустурици

Изјава Емира Кустурице како је Милорад Додик од селендре Бањалуке направио град, наишла је на бројне осуде па и гњев људи који живе у Бањалуци.  Друштвене мреже усијале су се од коментара на рачун Додиковог будућег савјетника у Предсједништву БиХ.

Република Српска 17.10.2018 | 13:59
Из "СЕЛЕНДРЕ" одговорили Кустурици
Подсјетимо Емир Кустурица у изјави за Вечерње новости није престајао са похвалама на рачун Додика па је, између осталих, рекао како је овај  "од селендре Бањалуке, он је направио град, гдје се могу побројати сви симптоми европског центра, укључујући и предграђе. 

"Уз стотињак километара ауто-пута, уз болнице и школе, пресудно је утицао на стварање Андрићграда као средишта културе и науке" казао је Кустурица.

Овакав став да је Бањалука прије Додика била селендра засметао је многима у овом граду. Није изостала ни реакција бањалучких  политичких партија па је тако ПДП усврдио како је Кустурица увриједио Бањалучане а што показује наставак понижавајућег односа СНСД-а према Бањалуци. 

Бањалучанин Игор Кременовић каже како му се повраћа од тих будала који нам говоре како је нама.

"Моје мишљење да те будале треба игнорисати. Одвлаче нас од свакодневних проблема. Ето јуче се цели дан прича о томе, а нико о поскупљењу горива не прича. Добијемо проблем и још неку будалу да одвуче пажњу. Тако то изгледа иде смишљено" каже нам он.

Дарија Б. из Бањалуке сматра да је Кустурица требао да се бави само филмом у животу јер откако је почео да се "бави политиком више није ни за шта"

Одборник у Скупштини града Саша Лазић се пита да ли је могуће да је ово Кустурица изјавио!? 

"1984. године, грађани ове селендре су из Лос Анђелеса донијели 8 олимпијских медаља! ГРАЂАНИ исте те селендре изгинуше деведесетих, да би ти, клошару, сад ваљао такве глупости! Е, мој Куста...Бањалука је била град и прије, а биће и послије било кога, па и Додика! Додуше, питање је ко ће овде остати, да би овај град остао ГРАД!" написао је он на свом ФБ профилу.

Саша Чекрлија каже за БУКУ како је помало чудно да неко ко је студирао у Прагу, Додика види као оца савремене Бањалуке. 

"Прије вожда у Бањалуци је постојао урбанистички план и поштовао се, а данас се грађевински хаос производи свакодневним измјенама регулационих планова. Та селендра, како је свјетски признати редитељ назива, имала је десетине фабрика и индустријска предграђа, а данас их нема, данас имамо кладионице. Раније је Бањалука имала олимпијске медаље, свјетске и европске прваке, а данас ФК и РК Борац пропадају, Славија готово да не дише, а Млади Крајишник нико не спомиње, али је данас нормално да вас на утакмици туче обезбјеђење тог истог човјека. Саобраћајнице које су у граду завршене након 20 година њихове власти, пројектоване су и започете у вријеме кад је он у Бањалуку долазио недјељом" каже наш саговорник.

Додаје да ако редитељ Кустурица већ помиње километре ауто-путева сурово звучи чињеница да кроз Бањалуку не пролази ни један једини метар. 

"Народно позорише на којем тренутно његов менаџмент ставља ПВЦ столарију је споменик културе направљен за вријеме Врбаске бановине када је Бањалука имала само 10.000 становника. До данас немамо салу у којој можемо организовати скуп свјетског ранга, немамо ни један хотел од 5 звјездица. Све градске установе су преко ноћи постале републичке, а да Бањалука није добила никакву компензацију, осим директора који те установе своде на породично-партијске прћије" рекао је Чекрлија за БУКУ.

Бањалучки музичар и демагог Гроф Ђураз је рекао за БУКУ како изјава да је Бањалука прије Додика била селендра није лијепа, посебно јер је то град у којем је рођен, у којем живи и ради али опет с друге стране ако се погледа контекст у коме је то све изречено - "не би се он ту претјерано нервирао, јер све је то дио ријалити програма"

"Узми паре пореских обвезника и опусти се - где су учесници наши врли властелини и паше, те њихови сарадници и партнери пословног типа. У ери лајф кочева и мотивационог говора, гдје се пропагира постулат - тражи и добићеш те - буди оно што јеси господин Кустурица је апсолутни шампион у реализацији и материјализацији својих наума и горе наведених постулата, те могу закључити -  Погледајте како може кад се хоће - пожелиш дрвени град добијеш га - пожелиш Камени град - добијеш га - пожелиш да снимаш филмове - снимаш филм и то све новцем од пореских обвезника са обе стране Дрине.

ЗА то вријеме бавиш се глобалним проблемима и антикапитализмом са све Чегеварином мајице, а уствари си ОЗБИЉАН  КАПИТАЛИСТА. Искрено дивим таквом пословном моделу те се надам да ћу у будућности и сам моћи да негдје се уградим као дотични РЕЖИСЕР - свака ти ЧАСТ, треба то све знати и постићи..

П. С. Мада, ако узмемо у обзир да је у Бањалуци била вијести да је градом шетао човјек у одијелу и црвеним ципелама, та ако се зна да на многима важним мјестима сједе људи чудних акценат који су се "шљегли" од ко зна куда - можда је Куста у праву" каже Гроф Ђураз у изјави за БУКУ.

(Бука)

Коментари / 127

Оставите коментар
Name

Паја

17.10.2018 12:04

Па ста це друго КУСТУРИЦА реци мозда це сад да гради ДОДИКГРАД па му треба 20 ак милиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕКСИН БЕГ

17.10.2018 12:19

ДАЛИ ОВЈ ЗНА КАКО ИЗГЛЕДА КУПАТИЛО.

Name

Оки

17.10.2018 12:22

Без љутње, али реално је у праву..Била је права касаба,варошица,само сто људи са носталгијом то виде другације. Елем,ни сада није озбиљан град,а поготово прије

Name

РЕ

17.10.2018 12:23

Обраћају се вјерници свом вођи говорећи му: „Оче напустио нас је један вјерник и прешао другима“ Вођа им кратко одговара: „Нити су они шта добили, а нити смо ми шта изгубили“

Name

БЛ

17.10.2018 12:36

Срамота да један стални прелетач који није Бања Луку ни обишао без Додика прича овакве бљувотине. Бања Лука је још пре више десетина година била међу лепим градовима и сви ми се сећамо лепих и зелених обала Врбаса, лепих и зелених паркова и чак је проглашена за град са највише лепих девојака. О Бања Луци си испјеване пјесме а Емир вероватно за то и незна. Ја сам на пример био поносан на стари Бањалучки корзо јер се у то време народ састајао на корзу а не у кафићима. Сада су они Бања Луку уништили својим урбанисзмом па нам је остало само мало зелене површине. Ето и парк Петра Кочића су умањили да би се тамо отворили локали. Иди Емире и окупај се па назад у твоје Сарајево и слободно поведи Додика са собом. Тамо се дружите са оним Џаферовићем којег је СНСД прогласио ратним злочинцем а сада ћете ти и Додик са тим човјеком пити кафу (можда и Кахву).

Name

Фебо

17.10.2018 12:43

Или сте глупи или се правите да не знате на шта је Куста мислио...Види се да овдје има мнооооогооооо њих са амовима и само право виде....ЂИХАААААААААА !

Name

ре Бл

17.10.2018 12:48

Јаране, прво одлуци - или екавица или ијекавица- ти си Смесан. А тог цобана Немању слободно задрзите.

Name

Жаре

17.10.2018 12:55

Прије рата јак индустријски град,спиртска престоницq,а данас нема н

Name

Генерација 65

17.10.2018 13:03

Док сам јос студирао на ЕТФ био је то јос факултет са добрим кадром.Додига је од факултета направио обицне рупе доводеци "подобне" папке на функције. Куста, на залост, нема појма с ким има посла осим сто своју "финанцијску музу" мора похвалити за суфинанцирање!

Name

Мехмед

17.10.2018 13:10

сви роми са горице се поносе најуспјешнијим изданком свог рода

Name

xy

17.10.2018 13:12

Ма њима двојици је у интересу само да се доцепају Сарајева....па сад пљују по Бања луци...док су прије пљували по Сарајеву...искрено Сарајево и јест метропола...признали ми то или не

Name

Мрко_ПД

17.10.2018 13:19

Није искљуцено да је нас досадасњи предсједник умјесан у озбиљне криминалне радње затаскавања и корупције!

Name

Зиле

17.10.2018 13:22

Па овај је сав отеко од алкохола

Name

за пексин бег

17.10.2018 13:43

слазем се,није се окупао годинама уназад.

Name

старацФОЧО

17.10.2018 14:04

погодио Куста из прве, како истина боли...комплекс паланке је теско признати

Name

Приједор

17.10.2018 14:44

Кустурица зајебава Србе преко 30 година

Name

Ре Ре

17.10.2018 14:56

Није он промијенио вјеру него се вратио својој вјери!!!! Паметан и нацитан професор!!!!

Name

Дарwилл

17.10.2018 15:34

За Бања Луку: Немојте дозволити да дође у Бања Луку, протјерајте то неокупано магаре. Када могу забранити Комшићу да уђе у Хрватске градове у БиХ можете и Ви забранити овом лопову да дође у Вашу али и нашу Бања Луку.

Name

Леми

17.10.2018 16:16

Па Миле је добио струју у селу у 13-ој години, а до тада слусао брацу Бајиц на транзистору. Касније највеци домет Митар Мириц.То је сто се тице њега и музике. Сто се тице спорта први пут је видио косаркаску лопту кад је кренуо у пољопривредну сколу, а она није имала салу вец су тренирали у уционици. Такодје први пут је биоу позористу са средњо сколом, а није несто ни касније видјен. То је сто се тице културе. Па закљуците ста спаја њега и Емира алијас Немању старог сарајевског питара.

Name

ПАЛЕ

17.10.2018 17:30

И јест селендра обицна, није Куста ниста слагао, кад би бијеле царапе биле свјетлеце Б.лука би била као Лас вегас, видио сам фаце кад сам био, господе помози, кад би 5 људи саставио не би све укупно 10 зуба имали заједно. То је слика вароси Б.луке, Пале су Париз за њу, а издали српство никад нисмо.

Name

Анатолија

17.10.2018 17:58

Држ се ти, Кустендорфе, својих летећих риба и патака!!!

Name

Др

19.10.2018 18:57

Градјанима продају циганлуке а копају и рукама и ногама како да се увале на дрзавне јасле у Сарајево

Name

Којот

17.10.2018 12:05

Кустурица је типицан примјер како је лизогуз. Дзаба му слава кад се ваља у дјубру као покусни куниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

17.10.2018 12:27

СЛАВА НЕКАД БИЛА ОН ЈЕ СВОЈУ СЛАВУ ЗАВРШИО ДАВНО.ДА ЈЕ ОН СЛАВАН НЕ БИ СПАО ТАКО НИСКО .ОН САВЈЕТНИК НЕЧИЈИ.ОН СЕБИ ТРЕБА ЖИВОТ СРЕДИТИ И ТО УЗ ПОМОЋ ПСИХОЛОГА АКО МУ ЈОШ ИЈЕДАН ПСИХОЛОГ МОЖЕ ПОМОЋИ. ТЕЖАК СЛУЧАЈ ИМА ДОСТА ГОДИНА.

Name

Сидран

17.10.2018 12:50

ОВАЈ ЈЕ СВЕ НАГРАДЕ ДОБИЈАО ДОК ЈЕ СА СИДРАНОМ СНИМАО ФИЛМОВЕ,ЦИМ СЕ ПОСВАДЈАО СА СИДРАНОМ ОН ЈЕ ТИПИЦНИ ПОЛОВЊАК.ПОСЛЕДЊИ ФИЛМ СА МОНИКОМ БЕЛУЦИ ТОТАЛАН ПРОМАСАЈ.МИСЛИО ЈЕ ДА ЦЕ ДОБИТИ НАГРАДУ У КАНУ АЛИ СУ СВИ ФИЛМСКИ КРИТИЦАРИ ОДБАЦИЛИ ФИЛМ КАО ТОТАЛНИ СУНД.

Name

ратко

17.10.2018 12:52

Куста све тацно реко.....кусто легендо

Name

Ре Сидран

17.10.2018 15:47

Ма, хајте! Ко оно бјесе Сидран? Ах, да, неко ције је име у запецку од кад Куста не ради с њим. Видите, ово је прилицније истини.

Name

РЕ РЕ Сидран

20.10.2018 12:01

Е мој струцњаце узми мало процитај несто и науци у зивоту па онда питај "ко је тај Сидран" . Он је за тебе и твог Бају свијет изнислио и камо среце да такви људи могу доци до изразаја , тад би све било боље.

Name

Да нажалост

17.10.2018 12:06

На многим функцијама сједе људи који нису рођени у Бања Луци. Они не могу имати осјећај према љепотици на Врбас. Зато се и мијењају регулациони планови како коме одговара, привреда је већ одавно готово уништена

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.10.2018 17:31

Шта се жалите, ви сте их изабрали на демократским изборима. Јаши Миле, и добро мамузај. А кад се умориш нека Дјетић окрене још који круг.

Name

Перо

17.10.2018 12:09

Прије ће бити да захваљујући њему полако постаје селендра. На сред Старчевице, Борика се постављају шатори са хард фолком, ријетком чорбом и аким пивом. Пјевају се хитови типични за кориде и штрапаријаде, Цеца је интелектуални врх...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Перо

17.10.2018 20:42

Браво Перо свака ти је на мјесту, код се на Сокоцу висе народњаци не слушају. На ста Б.лука спаде цццц

Name

Зоо Цувар

17.10.2018 12:09

Грдно је погријесио Кустурица...Ајде сто је некад Бања Лука била селендра а по цему је данас град??Ста је он то видио "градско"? Сарајево и Б. Лука су препуни придослица руларног поријекла од којих не знас јеси ли у Сандзаку, Грахову или неком другом велеграду. Зато Емире немој ти да нас вриједјас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

17.10.2018 13:28

свака цаст нај мање домаци бл све придослице и јаци су од нас домаци ми сутимо

Name

Тацно

17.10.2018 12:09

Куста је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаус_Гоца

17.10.2018 13:25

Бања Лука је од некадасњег градица постала свратисте најодвратнијих криминалаца!

Name

Мк

17.10.2018 12:14

НЕЗНАМ КО МОЖЕ ПОШТОВАТИ ЧОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ ПЉУНУО НА СВОЈУ ВЈЕРУ .ТАКО ЋЕ ПЉУНУТИ И НА НАС КАДА СТАВИ ДОВОЉНО ЕУРА НА РАЧУН.КЛОШАР ОБИЧНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меса

19.10.2018 14:01

Куста се само вратио својој вери и нацији, бас као сто се и велики Меса Селимовиц вратио својој нацији, бас као и Иво Андриц. Због тога ваљда ова три велика цовека толико пљујете

Name

Култур Гуру

19.10.2018 19:46

Иву Андрица и Месу Селимовица поредити са овим зајебантом нема никаквог смисла.Куста је умјетник као ,,Лејди Гага,, , ,,лијеп,,и ,,зна пјевати,,.

Name

искрено

17.10.2018 12:15

сибицар кога треба окупати и обријати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

17.10.2018 14:14

Ето ти знас ста је у ко је сибицар папсоне.

Name

Ханиште

17.10.2018 12:15

Зашто Неле Карајлић не говори ништа ружно о БЛ?,зато што нема путера на глави(Емире,Немања,коњу).Дужан си лијевчанској сељачини,исисали сте милионе од грађана РС,зато тако говориш(Емире,Немања,коњу).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ханисте

17.10.2018 20:52

Неле Карајлиц је пропалица и смеће какво се не радја исто као и Кустурица, Сарајево продисало од стоке нафиксане и умоболне, сво смеће у Б.луку нама увалили да нам памет соле. Да су добри обојица и да ваљају и да смију попили би кафу у Сарајеву и сами прошетали, тамо нису добродошли јасно и сто. Горан Бреговиц и Цола су господа дигнуте главе и вољени у свом граду а не као она два дзубрета.

Name

Емир, све за новац.

17.10.2018 12:19

Емир Кустурица све ради за новац. Емир србује за новац, Емир се крстио за новац, Емир даје изјаве за новац и позиције, па и ова најновија изјава о Бањалуци која је постала град захваљујући Милораду Додику је изјава дата у поводу најаве да ће га тај исти Додик именовати за свога саветника у Председништву Босне и Херцеговине, коју као не признају ни један ни други у својим ранијим изјавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо Крајишник

17.10.2018 14:50

Сарајевска школа

Name

Ре Момо

17.10.2018 20:56

Добро ти име нема ста, с обзиром да ти појма немаш ста је школа ево ти одговор, Сарајлије никад нису пљувале свој град нити вјере мијењали, него су га волили и воле, а Кустурица и Карајлиц два цигана никад нису ни били сарајевска раја сто су и доказали.

Name

Истина

18.10.2018 04:48

Емиру Кустурици су скоро све земље на свијету нудиле уточиште и боравак и могао је да оде и на друго мјесто где би добио већу зараду и гдје би се више прославио али није хтијо већ је остао гдје је он желијо остао је уз свој народ !!!

Name

Ре Истина

18.10.2018 08:21

Нигдје не би могао добити гузоваце као у Србији и Републици Српској. Паре пореских обвезника се нигдје не дијеле тако једноставно и без одговорности као у РС. Кад це неко одговарати за толике проневејерене паре?

Name

Фор Истина

19.10.2018 20:03

Па није Куста био онај Фон Браун сто је правио ракете и атомске бомбе да га сви тразе,цовјек снимао трецеразредне филмове.Становао сам близу Ромског насеља,апсолутно ми нису требали његови филмови.

Name

АЛООО

17.10.2018 12:22

Ста год рекао додик је бр.1 од 2006 а ви цркните од муке

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

17.10.2018 13:27

Папак Нр. 1.

Name

Ре АЛОООО

17.10.2018 16:51

Ону његову фацу и израз у оцима на предизборном митингу нецу заборавити. Био је таааако јадан, оцајан и затецен. Цак ми га је било зао. А онолики цоек.... а тако је испао мали....

Name

ФW

17.10.2018 12:22

Бања Лука је град у којем људи зиве, ниста висе. Сто се тице културе, умјетности, лицностима који су придонијели друству по томе је обицна касаба. Један мали Травник је за Бања Луку Бец, ако се гледа културно хисторијски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 16:52

Ала врате. Дзаба ти Травник. У њему се осјецам као у Кустином филму. Узззассс

Name

Ре за ре

17.10.2018 21:22

Ја се у Травнику осјећам као у Мунцхену, људи живе као грофови, изградила се ласванска долина сто није ни један крај , да Влашић и луксузне објекте не спомињем гдје се милиони зарадјују. Стандард 200 г.испред нас па ти прицај ста хоцес.

Name

емир

17.10.2018 12:25

Немања!!! Не сери

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

17.10.2018 12:27

СВЕ ЈЕ КОНТРА, Бањалука је некад била град, сад је селендра.Раније је правило било ко долази у град прихвата правила тога града, а данас свако мсвоје испољава, бацајући смеће кроз прозоре. Срајево нимало не заостаје по сељаклуку иза Бањалуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени хоризонти

17.10.2018 12:28

Од његовог режисерског опуса највриједније сматрам Сјећаш ли се Доли Бел које је изнијела сјајна глумачка постава. Обожавам тај филм. Ово послије па и не баш али о укусима се не расправља. Увукао се у гузицу Додику да је самим тим поништио сву умјетничку вриједност коју је некада имао. Замисли Миле Додик и култура. Мати мила на шта смо спали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.10.2018 12:30

Кустурица није случајан,он је пројекат комунизма како би добро Србе обезвриједили,дотјерали Србију до пашалука,није он ђжаба снимио дом за вјешање и представио нас циганима,он и додик су на истом задатку,фуј...Е моји Срби Карађорђа сте издали,издајете и дан данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

17.10.2018 12:30

Тузно је да овакви кроје судбину градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

17.10.2018 12:34

Па колико је Кустурица добио насих пара није ни цудо сто тако лупета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тиx

17.10.2018 12:37

Браво Емире! Уздрмо си бањалучку рају али не довољно, мораш још бруталније ударит по бањалучкој раји која је осјетљива на свој градски педигре, мораш много јаче али си на правом путу, упалили су се на "селендра" али се нису толико упалили за Давида, за уништавање ФК И КК Борца, поскупљење горива, паркинга.. говњивог Врбаса, отпадање амортизера по цестама, еколошког процвата наше топлане, уништавање зеленила, ових накарадних зграда што се направе до пола тј новог правца у архитектури бленесанса , затварање библиотека,затварања фабрика, бициклистичке стазе, урликања које каквих извођача са којекаквих кровова,затварања културних фестивала... Бањалучка кичма ти је саткана од челика из Јелшинграда, Емире мораш још добро да поскочиш да би је затресо али си на правом путу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаре

17.10.2018 12:54

Ја сам у тој""селендри"" завршио Медуцину,град који је имао јак фудбалск

Name

Ре тиx

17.10.2018 13:04

Свидја ми се твој коментар.

Name

Рф

17.10.2018 13:04

И цезар је поставио коња за сенатора па мозе и Додик Кустурицу за савјетника

Name

Мк

17.10.2018 13:37

БРАВО ДОДИК.ЕМИР ОСТАЈЕ ЗАУВИЈЕК ЕМИР И НИКАКО ДРУГАЧИЈЕ .ЗНА СЕ КО МУ ЈЕ УПИСАН У РОДНИ ЛИСТ.АКО СЕ ЧОВЈЕК ОДРЕКАО И РОДНОГ ЛИСТА ОНДА ЈЕ ШЉАМ ВЕЋИ НЕГО И ЈЕДНО ЉУДСКО СТВОРЕЊЕ.ШЉАМ БЕЗ ИДЕНТИТЕТА.ДОШАО СА ИЗРЕЖИРАНОМ НАМЈЕРОМ ДА ПОНИЗИ БАЊА ЛУКУ АЛИ МИ УВЈЕК ГЛЕДАМО КО НАМ КАЖЕ А НЕ ШТА КАЖЕ.

Name

Бања Лука

17.10.2018 15:58

Тиx , свака цаст на коментару , потписујем.

Name

Ре тиx

17.10.2018 16:54

Ма ние брате због селендре, вец због селендра без Миле. Висе је ту квака. Мада ти је ком добар.

Name

Србуј али не наплаћуј за србовање.

17.10.2018 12:56

Буди Србин, часно је бити Србин, сви смо ми Срби и православни и муслимани и атеисти, сви, али брате мисли немај србовати да би зарађивао на србовању, немој тако брате, да све своје што кажеђ кажеђ ради материјалне добити, новца и функција, србуј поштено да ти се не плаћа за србовање, него србујеш и сваку реч србовања наплатиш у новцу,функцијама и материјалним средствима. Не ваља тако, сви ће помислити да су сви Срби имена сличних теби исти ко ти, а нису сви исти, неки су часно Срби и не траже да им се плаћа што су Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

17.10.2018 13:29

Куста је највећи Србин међ Бошњацима посрбицама западно од Дрине!

Name

НY

17.10.2018 13:04

Она: реци ми несто прљаво! Он: коса Емира Кустурице :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

17.10.2018 13:10

А ста се то промјенило,као пар стаклени зграда несто знаци,е мој Куста ! Сад је тек селендра,нема висе кафане ни кафица гдје не мозес цути Бају малог книндзу,брацу са.Мањаце и сл.,ни сликара ни музицара.Свело се све од збора до збора.Пописам ти се на културни укус !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неw Yорк

17.10.2018 13:31

Шта је Бања Луке нег селендра. То је некад био град, сад су га преорали. Да нису Ферхадију обновили, не би нити једне једине знаменитости тај град имао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ 72

17.10.2018 16:56

Изградјен је и Храм Христа Спаситеља који су устасе срусиле 1941. И јос није преорана, а ја вјерујем да неце ни бити.

Name

Грађани

17.10.2018 13:41

Дзаба нам ГРАДОВИ када нема ГРАЂАНА.Град не цине зграде него становници а то смо бесповратно унистили

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.10.2018 17:36

Немој тако побогу си брате, а Стевандић, а Шпирић... све градске фаце, урбане

Name

Треба реци и Иваницу

17.10.2018 13:46

Ако је неко толико принципијелан па замијера Кустурици мора прво да искритикује Младена Иваница који је први поцео да дијели народ у Републици Српској на "сељаке" и "градјане".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 13:59

Сељаци треба да знају гдје им је мјесто.А не мислим географски на сељаке,него примитивце који немају стида и треба да се науце зивјети у граду а не да ми уцимо од њих.Поздрав за све турбо фолкере и оне који их подрзавају

Name

Јана

17.10.2018 13:54

Ако је Б.Лука касаба и селендра ,нека ми неко појасни шта је онда Бијељина нпр???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 14:06

Селендра као и Бања Лука и сви остали "градови" у РС.Тренутно становништво их уцинило таквим

Name

МладаБосна

17.10.2018 13:57

Куста је велицина не само за СРБЕ и српске земље вец и на свјетском нивоу сто многима смета а назалост и неким Србима али то није ниста ново. Био је на западу и досао у Србију када су многи бјезали и улозио своје новце и знадје и углед и много уцинио за српске земље културу и углед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 14:07

Хоцес да казес да је патриота можда??

Name

Емир Кустурица

17.10.2018 13:59

Је рекао како је било и како је сада БЛ регионални центар и предиван град сто овима из СзП оцито НЕодговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

17.10.2018 14:47

Јеси ли то ти Емире Кустурица?

Name

Игор БАНАЈЛУКА

17.10.2018 14:04

Куста сисо турска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РепубликаСРПСКА

17.10.2018 14:06

Благо онове ко довјека зиви.. Куста нас понос.!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 16:58

Ајд у цосак и црвени се пола сата.

Name

xxx

17.10.2018 14:11

Бања Лука, далеко од тига да је град, можда градиц. Чињеница је да сада убире плодове централизације Републике и ловорике главног града, тако вјероватно да це у будућности бити град. Е сад да ли це бити људи да живи у том граду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо ТЕСЛИЦ

17.10.2018 14:35

Од 1985 кад сам напунио 18 година у БЛ сам проводио бар 3 мјесеца годисње.У рату сам ријетко долазио.Од 1998 године пословно сам везан за БЛ и цесто долазим.Овај акценат који сад цујем није бањалуцки.Толико о напретку града.

Name

ПОПЦОРН

17.10.2018 16:06

ТАЦНО МОМО. ПОСЛИЈЕ ОВОГ ПРЉАВОГ БРАТОУБИЛАЦКОГ РАТА, У БАЊА ЛУЦИ НЕМА ПРАВОГ БАЊАЛУЦКОГ ПРАВОПИСНОГ ГОВОРА, КОЈИ ЈЕ БИО ОДЛИКА ЦИСТОЦЕ СРПСКО-ХРВАТСКОГ УОПСТЕ. ЈОС ПОСЛИЈЕ ЗЕМЉОТРЕСА 1969 МОГЛО СЕ ДОСТА ИЗВОРНОГ БАЊАЛУЦКОГ ГОВОРА ЦУТИ, АЛИ САДА ВЛАДАЈУ СЕЉАЦИ И КРИМИНАЛЦИ И ЊИХОВ СЛОГАН.

Name

Вук

17.10.2018 14:14

Де не лупајте глупости колико сте само направили удеса на крузном току улазите у крузни ток и онда идете у рикверц ако вам смета сто је Додик побједио то је друга ствар !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 17:00

Није побиједио. И он врло добро зна да га народ висе не воли као прије. Сад висе лове треба улозити у изборе.

Name

Ивана

17.10.2018 14:19

Другари, није ништа слагао. По инфраструктури, сигурно да раније није било боље, а ко је путовао барем до Беча, зна да је Кустурица у праву... Искрено речено, у свету озбиљније изгледају градићи од Бања Луке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак/БиХ

17.10.2018 14:24

Па добро је рекао само и сада је БЛ селендра за Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

17.10.2018 15:12

Не могу да се пореде градови у којима функционисе водовод са градовима у којима не функционисе. Такодје, насеље са талибанском заједницом не мозе да се назива градом

Name

Ре бањалуцанин

17.10.2018 15:57

Пријатељу прије износења тако отровног мисљења савјетујем ти да посјетис Сарајево па онда доносис закључке.Размисљај својом главом а не вјеруј бас свему сто ти казе ТВ.Вјеруј ми да цес имати квалитетни зивот ако поцнес сам размишљати.Буди поздрављен и нека мир буде с тобом.

Name

Ре Бања лука

17.10.2018 21:27

Ти даље од Мањаче ниси макро за живота. Ти кад би досао у Сарајево погубио би се , ауто би те згазило јер ти не знаш ста је метропола ни ти како се хода и понаша у њој. Јеси глуп бозе сачуван и примитиван. Оно сто је сад Сарајево Б.лука неће бити за 300 година.

Name

Будимо искрени

17.10.2018 14:24

БЛ је и сад селендра. За оне који нису путовали и поредили мјеста инфраструктуру догадаје економију људе и опсту културу саобрацајну посебно БЛ је емотивна вриједност али реално и искрено БЛ ЈЕ СЕЛЕНДРА И САД И ПРЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Искрено

17.10.2018 15:42

Искрено, не с... !

Name

Ре Будимо искрени

17.10.2018 21:29

Свака ти је на мјесту. Браво за коментар.

Name

БН-Тв

17.10.2018 14:28

Па ви се радујете свему лосем о БЛ како то као вама криво.Поздрав СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

XЈБ3

17.10.2018 14:34

Није ни данас неки град, а прије 20 година још мање. Само тзв бањалучки џетсетлук то неће да види, и убијеђују сами себе да су грађани јер сви знају да нису. Аутобуси су пуни кад иду у шопинг туре да се облаче. ГРАД је још мисаона именица за БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

17.10.2018 14:52

Бањалука је једини град у пропалој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 15:18

Хаххахахах

Name

Пале ре Владо

17.10.2018 21:30

Смију ти се Пале и паљани на коментару xаxаxаxаааааа

Name

роки

17.10.2018 15:06

Па кад погледамо реално у праву је ,Бања Лука се изградила последњих 20 година и тек сад лици на град јест да је мален али има све сто је потребно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрл

17.10.2018 16:02

А шта се то роки шабане изградило за ових 25 год?? Зграда владе, ртрс-а, улица олимпијских побједника, она улица што је пробијена у будзаку до транзита, 50-ак приватних зграда, асфалтирано 100-ињак улица на периферији гдје асфалт пропада за три год тако да као и да нису.

Name

Еx Зворницанин

17.10.2018 15:47

Само цу написати 2 СВЈЕТСКИ ПОЗНАТА имена у књизевности Васо Пелагиц Петар Коциц. Сто се спорта тице...МАРИЈАН БЕНЕС. Индустрија- ИНЦЕЛ и Цајавец. Ста је то Додик направио од Бањалуке???? Бањалука је постала селендра кад ју је Додик преузео.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

линда

17.10.2018 16:10

Сад це овај пјандура бити " Католик из Србије " Сад це он код Цовица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузу

17.10.2018 16:25

Мора бит селендра кад је преседник сељачина куста је на то мислио како сељак управља сељацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

најискреније

17.10.2018 16:42

Бањалука је била и остала провинција.Има комплекс од од Београда ,Загреба ,Сарајева л Љубљане и њени грађани покушава да се на силу и њихов град уврсти уврсти међу њих ,али нема шансе ,јер нема ништа од оног због чега би им се могла придружити .Иначе Бањалучани су и раније и сада пуни себе но не знам због чега.Тим својим комплексом само потврђују да су провинацијалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 16:45

Ма погодио је ко прстом у г.... боли,.боли, ал цињеница да БЛ неце руљке као сто су Рудоња и његови сателити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

17.10.2018 16:52

Шта очекивати од нечовјека који је продо вијеру за вечеру (паметном доста)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

17.10.2018 17:16

Само цу написати 2 СВЈЕТСКИ ПОЗНАТА имена у књизевности Васо Пелагиц Петар Коциц. Сто се спорта тице...МАРИЈАН БЕНЕС. Индустрија- ИНЦЕЛ и Цајавец. Ста је то Додик направио од Бањалуке???? Бањалука је постала селендра кад ју је Додик преузео.....Мафијаска рупа гдје мозес бити убијен навеце после 11 цасова ако налетис на погредне људе.Не морас ниста реци и никог погледати....Они кад те виде ГОТОВ СИ....То је та "Додикова Бањалука" на коју је овај баксуз мислио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

17.10.2018 17:35

Брасно бијело ради своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100% управу

17.10.2018 19:00

Из Бања Луке се увијек ишло на факултет у градове Сарајево,Загреб,Београд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@202

17.10.2018 22:24

Знам само да није била град прије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

18.10.2018 07:13

Шанер с ћаршије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

18.10.2018 08:04

С времена на време морас извалити неку глупост, кад вец немас несто паметно да казес, да би био на насловницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.10.2018 10:27

Јадо јадни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанка

18.10.2018 12:02

Е.....Куста зар си дозволио да ти Додиков прљави новац испере мозак ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

18.10.2018 16:56

Ако је тачно да је у Андрић град уложијо 50001 марку а остатак влада и да постане већински власник онда је могуће да и Додик град буде идентичан све је могуће похлепа је тешка болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чак норис

19.10.2018 04:18

Ја колико видим ви у Р.С.-у се само знате свађати,типични Српски синдром,људи опаметите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко М

19.10.2018 06:16

Бахата изјава о бахатом цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Додам

19.10.2018 15:57

У оци самих избора Кустурица је у В.Новостима изјавио да гласаци треба да гласају за Додика јер само он има приступ страном капиталу и новцу и једино тако Срби могу да опстану са лијеве стране Дрине. Ко конта сватит це а осталима нема помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

19.10.2018 19:40

Кустурица није хтио реци да је БЛ данас другачија у позитивном смислу. Да је тако рекао, нико се не би увриједио. Он је хтио да увриједи, зато је рекао селендра. Опет,ако добро размислимо, видјећемо да је дуго ћутао у ово посљедње смутно вријеме, а вјероватно се од њега очекивало да се изјасни. и, Изјаснио се, али о БЛ. И даље ћути о најважнијем. Зашто? Опрезан је јер не дијели мисљење својих пријатеља. Како неко ко се куне у Андрића може износити ставове на нацин као да никад ниста није прочитао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У праву је цовјек

19.10.2018 19:51

Добро је и рекао, Бања Лука јесте била селендра, само сто је и даље остала селендра, није ту ни Додик могао помоци градјевинским пројектима. Свако ко је икао просао кроз било коју метрополу зна да је БЛ селендра. Нема ту ниста спорно.

ОДГОВОРИТЕ