Пријатељска: Бразил срушио Аргентину у 93'!

Гол идентичан оном који је Србија примила од Бразила, само је у питању био Тијаго Силва.  Ништа, ништа и онда… Мат у 93! Бразил преварио Аргентину, али су разочарали! Гол из прекида решио 100. међусобни окршај љутих ривала.

Фудбал 16.10.2018 | 23:00
Пријатељска: Бразил срушио Аргентину у 93'!
Бразил и Аргентина одиграли су "танак" дерби у Саудијској Арабији и мирисало је да ће се завршити без голова, али је онда Нејмар савршено извео корнер у 93. минуту!

"Десетка" петоструког шампиона света је из десног угла пронашла штопера Миранду, овај је одлично скочио на првој стативи и искористио то што је Серхио Ромеро касно кренуо на лопту, а у скоку га је притом "дотукао" и Маркињос.

Остао је да лежи голман Аргентине, али није било "поништавања" гола - Миранда је регуларно постигао победоносни погодак у 107. међусобном окршају два тима.

БРАЗИЛ - АРГЕНТИНА 1:0 (0:0)

"Кариоке" су биле боље током читаве утакмице, ипак су наступили у практично најјачем саставу за разлику од Аргентине који су били у "шареном" и без Леа Месија, а нарочито опасни у финишу утакмице када је Ромеро имао доста среће.

Лопта је после шута Нејмара "прохујала" поред десне стативе, па онда после неспретне реакције Николаса Отамендија.

Ипак, вршилац дужности селектора Аргентине Лионел Скалони није избегао пораз, а Бразил је дошао до 41. победе у историји против свог "архи ривала". Аргентина има 38, док је још 26 пута меч завршен без победника.

Овај сусрет по добром неће памтити Данило који се озбиљније повредио.

Вероватно су Бразилци и Аргентинци добили гомилу петро-долара да 100. међусобни окршај одиграју баш у Саудијској Арабији. Земљи која баш и нема неку фудбалску традицију, али има толико новца да је способна да довуче бразилске и аргентинске звезде и ужива у њиховом надметању. С тим што за толики новац, вечерас баш и није уживала…

Голом Миранде у 94. минуту јужнаомеричког Класика, Бразилци су савлдали Аргентину са 1:0 у Џеди пред 60.000 гледалаца који су платили дебело да виде велике звезде, али су видели прилично незанимљив меч… Не може се рећи да је то била фудбалска успаванка, било и оштрих дуела, чак седам жутих картона, Бразилци и Аргентинци дефинитивно не могу да буду пријатељски настројени на терену, али … Нису показали фудбалску класу која се очекивала и за коју су њихови савези узели велики новац. Иако су играли у скоро најјачим саставима.

Тите је извео парктично најбољи тим који Бразил тренутно има. Фалили су Марсело, Тијаго Силва и Дани Алвес, али ова последња двојица су можда и завршили са националним тимом. Аргенински в.д. Лионел Скалони је извукао оно најбоље што је могао од подмлађеног тима без Месија, Ди Марије, Агуера, Игуаина… Дибала и Икардису стартовали у нападу, изненађење је био Белгранов дефанзивац Саравија, али био је то тим састављен од највећих аргентинских талената тренутно, на којима лежи будућност ове фудбалске нације. Очигледно, не баш светла…

И поред велике разлике у квалитету на страни Бразилаца, Аргентинци су се жестоко борили и били макар равноправан ривал. У првом полувремену је најбољу шансу Бразила после корнера и ударца Миранде, са гол-линије очлистио Отаменди, док су на другој страни Дибалу милиметри делили од првог гола у репрезентацији. И то су били нејабоље шансе у првом полувремену… У другом су најбоље прилике имали везисти Паредес и Артур, запретио је и Нејмар у финишу…

Када је изгледало да ће победника одлучити пенали (играло се за неки трофеј који су наменили Саудијци), Бразилци су из прекида срупили љутог ривала. Нејмар је у 94. минуту фантастилно извео корнер, Миранда опет био највиши у скоку, али овог пута није било Отамендија на гол-линији…  Искусни штопер је закуцао лопту у мрежу за радост Бразилаца и нову тугу Аргентинаца који још не могу да се опораве од Мундијала.

БРАЗИЛ – АРГЕНТИНА 1:0 (0:0)
/Миранда 90+3/

Стадион: Краљ Абдуалх у Џеди (Саудијска Арабија). Гледалаца: 60.000. Судија: Феликс Брих (Немачка)

БРАЗИЛ: Алисон – Данило (од 53. Фабињо), Маркињос, Миранда, Филипе Луис - Каземиро, Артур, Кутињо - Нејмар, Габријел Жезус (од 65. Ришарлисон), Фирмино

АРГЕНТИНА: Ромеро - Саравија, Отаменди, Пецеља, Таљафико (од 82. Акуња) - Паредес, Батаља, Ло Селсо (од 74. Салвио) – Дибала (од 59. Л. Мартинез), Икарди (од 88. Симеоне), Кореа (од 65. Переира)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар