У БиХ се оснива Покрет за одлазак

Под слоганом ''Живјети, не преживљавати'' на Фејсбуку је основана група чији је примарни задатак да дијели огласе за посао у иностранству. Осим огласа, оснивач групе жели да помогне људима који не желе да чекају боље сутра у БИХ.

Република Српска 16.10.2018 | 20:04
У БиХ се оснива Покрет за одлазак
Покрет за одлазак. Тако ће се звати Удружење које ће ускоро бити и званично регистровано, а помагаће грађанима који желе да напусте БИХ. По мало и трагикомичан назив Удружења, али најбоље осликава тренутно стање у земљи. Оснивачи странице кажу да је циљ њиховог покрета да што више људи изађе из ове земље и да престане преживљавати, а почне живјети.

Посао је најтраженија ставка у РС и БиХ. Свако шесто домаћинство у земљи је сиромашно. 65 одсто младих је незапослено без реалне шансе за запослење. Зато и не чуди што многи пакују кофере, чекају на перонима и испред конзулата. Весна Видић мајке је четворо дјеце. Ускоро ће напустити РС. Одлази у Словенију.

''Немам ни дјечији додатак, идем, биће сигурно боље'' – каже Весна Видић из Бањалуке.

Осим Словеније очекује се да ће Њемачка од јануара наредне године одвући на хиљаде наших радника. Према извјештају Европске комисије у другом кварталу БИХ је изгубила додатнтних 1, 5 одсто радне снаге у односу на исти период лани. Осим у реалном сектору, БИХ напуштају чак и административни радници.

''Смањење оптерећења на плате на ниво 50 одсто као максимални ниво је неопходно, јер губимо људе које не можемо да платимо, а од Нове године Њемачка доноси пропис по коме  сваки запослени или незапослени радник из БИХ ако нађе послодавца у Њемачкој може почети да ради без процедура добијања радних виза'' – рекаоје економски аналитичар Зоран Павловић.

У агенцијама за посредовање при запошљавању кажу да су млади посебно заинтеросеовани за одлзак у Њемачку, јер припрема нови Закон о усељавању, а циљ тога је: довести квалификоване радне снаге, из земаља које нису чланице Европске уније. Прије свега из Србије и БиХ.

''Мислим да ће доћи до великог пораст броја људи који ће хтјети оду. Овај сад потез што ће Њемачка урадити од 1. јануара мислим да ће слиједити многе друге државе ЕУ '' – каже директор Агенције  за посредовање при запошљавању Спектар Мирослав Вукајловић.

Њемачка жели стабилизовати пензионе фондове. Послодавци настоје попунити близу милион радних мјеста. Тренутне прогнозе кажу да ће то задати снажан ударац бх тржишту рада.

''Утврдили смо да 50 дсто оних који стоје испред амбасада одлази из економских разлога, због малих плата, а других 50 одсто због политичке климе у БИХ. Послодавци ће се некако уз помоћ Владе и борити са већим платама али други дио проблема је на политичирами да пошлају позитивну поруку људима да се овдје може живјети. То су једина два начина за спречавање одласка'' – рекао је Саша Тривић из Уније удружења послодаваца РС.

Само из Бањлауке свакодневно имају два поласка за Њемачку. На питање како задржати раднике, нико не зна одговор. Нико није ни пребројао колико их је отишло. Подаци из амбасада показују да у Њемачку, Словенију и Аустрију годишње оде око 30 хиљада радника. Нико од надлежних није упалио аларм.

Судећи према подацима БиХ је у посљедњих пет година остала без људи колико их тренутно живи у Бањалуци. Треба имати на уму и чињеницу да је међу онима који напуштају БиХ има и талентованих студената и младих људи од којих би БиХ итекако могла имати користи.

Чешка и Словачка нуде плате од 700 до 1 500 евра. Можда је баш због тога за само неколико дана почетком јануара ове године из Бањалуке у Братиславу  отишло више људи него што је према подацима Еуростата отишло за цијелу годину у нека боља времена. 



БН ТВ

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

♤♡◇♧

16.10.2018 18:08

Браво први идем са породицом сви пунољетни..браво спасење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

16.10.2018 18:18

СНСД ХДЗ СДА че остати сва земља и територија па некасе јебу сами између себе а народ одлази без повратка оваце земља бити стараца са оваким тиранима

Name

Зиле

16.10.2018 18:30

Јебес дрзаву где владају два тиранина у ФБиХ Бакир а у РС Додик. Ту нема живота, једини нацин одлазак

Name

Квалификовани радници

16.10.2018 18:39

се траже, дакле морати имати знање из одређене струке и то доказати свједочанствима, дипломама и радним искуство. Наши би да иду све да раде а ништа не знају!

Name

ре зиле

16.10.2018 19:12

Е мој зиле..па тако је најбоље..предати се..имали смо изборе и ниста..засто да идем из моје земље мог града..да перемо г...це свабама и осталим по европи..дивљи истјерасе питоме..треба њих отјерати..треба нама лењун,,цегевара или било који револуционар ал неце народ..воле србовати молити се госпи и падати на сезду

Name

децко

16.10.2018 19:51

Мука ми је од "вјерника" који "гледају госпе", падају на седзде и крсте се на сваком кораку!

Name

Ре

16.10.2018 19:52

На овим изборима је апсолутни побједник госпођа Меркел. Ето јевтине радне снаге...

Name

Са срецом

16.10.2018 19:53

Отисао прије % година, након годину и по досла породица. У медјувремену заврсио 2 специјализације, не бавим се дневно-политицким перипетијам, контам гедје цу на море.

Name

Горанче

16.10.2018 19:55

Гомила полуинформација пласирана да у народу изазове немир. Прво и најважније, СР Њемачка није либерализовала тржиште рада на начин како сте навели. О томе се доскутује али ништа није усвојено. Друго, сваки дан имате 4 аутобуска поласка из БЛ за Њемачку.

Name

АЗИЛ АЗИЛ АЗИЛ

16.10.2018 20:54

НАЈБОЉЕ ДА СВИ МИ КОЈИ НИСМО ЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА ПОДНЕСЕМО ЗАХТЈЕВ ЗА ПОЛИТИЦКИ АЗИЛ ИМАМО ПРАВО НА ТО ЗАТО СТО ЈЕ СВЕ ЈАСНО А НИКО НИСТА НЕ ПРЕДУЗИМА ОСЦЕ НЕЦЕ ДА РЕАГУЈЕ !!!

Name

РЕ ГОРАНЧЕ

16.10.2018 21:50

Дај мани причу о полиинформацијама.Закон усвојен,ступа на снагу 01.01.2019.Услови су олакшани и то 6 мјесеци боравка за тражење посла,побољшан положај при конкурисању за посао се огледа у томе да послодавац може да вас запосли без провјере да ли има неки Нијемац или неко из ЕУ заинтересован за то радно мјесто.Али постоји и оно АЛИ.Морате знати њемачки језик у новоу Б1,ако је ниво знања мањи имате рок да достигнете Б1.Диплома мора бити валидна за инжињере- дипломци Универзитета у Београду без проблема.За занатске послове и грађевинске раднике може проћи и А2 ниво језика,док медицинари морају Б1,а доктори Ц1.Људи који нису вични њемачком језику у Словенију,Словачку,Чешку јер ће се лакше снаћи.Њемачка тражи реинтеграцију досељеника да могу без проблема да се уклопе у живот и комуницирају у превозу,продавници,банци, угоститељским објектима.....Плава виза је за инжињере и докторе и ту је дозвољено да се доведе породица(дјеца у предшколском и школском узрасту).

Name

Дајана

17.10.2018 05:07

Наравно да це и моја породица да оде, сви требају да оду, имам троје децр, незапослена, немам право на доплатак, јер муз има плату вецу од 500 км, нека их буде срамота и њихова петоцлана породица да зива од 500км. Залила се виса пута лично Влади РС и добијем одговор да не испубјавам услове јер сам пре порода била 6 месеци у радном односу, срам их било и државу, ако се могу државом назвати. У БИХ и РС немамо деци ста да пружимо, спорт нам је умро, градови су неуредјени, неуредни, радимо за 400 км непријављени по пола године, а неки до 6. Радимо без годисњих одмора, јел мале продавнице недају годисње одморе, оне сеоске поготово, али бас то неког из Владе занима, јер субони лично то дозволили, дозволи да нам приватници сву испекцију подкупљују. Ја сам из Брода, у Броду је стање страсно, народ масовно одлази. Остаце само пензионери и ти људи који су у општини. Здравство катаратрофа, сестре медицинске нерасполозене, пију кафе по два пута, а ми билесни чекамо, али и засто би се зене трудиле кад раде за најмање плате у здравству у цитавом свету. Жалосно на шта смо спали, таман кад смо се скућили морамо ићи из наше земље, нашег града јер у њему будућности нема, јер море себи не можемо приуштити годишњи, а да то није на рате.

Name

075

17.10.2018 06:18

СНСД, СДА и ХДЗ да ли сте сретни сада, још када ИМФ, ЕЦБ, WБ , етц. дођу по своје и када оду електропривреде и телекоми на "добош" са вашим "ухљебима", када се уруше пензиони-мировински фондови биће "весело"!!

Name

Коментар

17.10.2018 10:05

Како то неко реце": Људи не одлазе одавде само зато сто нема посла, вец зато сто нема наде."

Name

Дервента

16.10.2018 18:11

Ја први одлазим са породицом из овога пакла .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

16.10.2018 18:18

Обриси пакла су на западу. Запад за-пад

Name

@@@

16.10.2018 18:22

ХВАЛА ОРГАНИЗАТОРУ.ДОДИКОВУ ЈАЗБИНУ И ЊЕГОВЕ ЛАЖИ МОРАМО НАПУШТАТИ НЕМОЖЕ НАМ БИТИ ЦРЊЕ. КУСТУРИЦА СРАМ ТЕ БИЛО ТИ СИ АНДРИЋ ГРАД НАПРЕВИО СА ЛЕЂЕ РАЈЕ СРПСКЕ СИЕОТИЊЕ ПРЕКО ДОДИКА.СВЕ ВАМ ПУСТО ОСТАЛО ШИБИЦАРУ.

Name

Скептик

16.10.2018 18:27

Ето, твоје претке није отјерао ни твој суграђанин Пејо Марић али Бисерка и РУДОЊА хоће...

Name

Ре Скептик

16.10.2018 22:48

Парола " живјети, не преживљавати" се може допунити са "дјецо не окрећите се, немате за чим жалити", као и "туђе сунце ће вас боље гријати од овога овдје". Како ствари стоје, чини ми се да је свугдје боље и по живот сигурније него овдје.

Name

Ре Скептик

16.10.2018 22:55

Докторе, па докле више? Ради свој посао. Шта ти је?

Name

Нема бриге

16.10.2018 18:14

Остаће вам буџетлије и пензионери. Довољно да владате још двадесет година. Е сад друга је прича шта ће бити када нестане пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.10.2018 19:40

Па нестало је вец сад. Дај Бозе да пензију исплате за ОкТ

Name

ре ре

17.10.2018 05:41

Ма није оно нестало за пензије. Само ће неке генерације које остану бити у великом проблему што се тиче враћања великих кредита. Милорад Додик, ЗоранТегелтија и посланици који су гласали и гласаће за задужења су директни злочинци над својим народом

Name

Па

17.10.2018 06:24

Па ко нема посла нормално да одлази, одлазили су људи и у југославији коју у звијезде укивате.. Или је ово теxт, ево изгуби сзп па народ оде

Name

одлазак свакако

16.10.2018 18:24

Моје село је већ прилично пусто, омладина одлази, за 15-20 година никога у селу неће бити, остат ће само празне куће, омладина отишла а старих што је остало све ће помријети и то је крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.10.2018 19:40

А ви опет гласајте за ове

Name

Е

16.10.2018 18:26

Хвала Богу драгом да су се насли нормални људи који хоце да помогну, а не људи који скацу ко хијене остај остај у логору остај, немој нико да иде, узас. Поздрав за ове велике људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југоносталгичар

16.10.2018 18:29

Како одлазе кад имају најзад своју чисту етничку државу? И Хрвати у Хрватској и Срби у Републици Српској. Зар вам националне вође нису обећавале мед и млијеко само да се ријешите социјализма и етнички неподобних? Шта сад хоћете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2018 19:01

И ја. Нису ови народи јос свјесни какав су капитал унистили. Тразили сте сад гледајте и узивајте

Name

ре

17.10.2018 04:43

То ми је био цејф.Да петокраку видим у контејнеру.

Name

ИТ

16.10.2018 19:04

Супруг и ја смо запослени у ИТ индустрији. Радимо за стране фирме тако да нисмо у финансијског кризи. Међутим, након избора смо дефинитвно одлучили да одемо јер се осјећамо понижено због људи који би требало да нас воде и представљају. Надали смо се да постоји шанса за промјену јер се осјећамо понижено због људи који требају да нас воде и представљају. За свега пар дана смо нашли посао и ускоро одлазимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ИТ

16.10.2018 19:26

БЕЗ ОБЗИРА НА СТРИКУ СВИ СМО МИ ПОНИЖЕНИ И ДЕВАСТИРАНИ КОЈИ СЕ НЕ ВОЗАМО АУТОБУСИМА ЗА ДРУГА ДОДИКА. СРБИЈО СРАМИ СЕ СА ВУЧИЋЕМ ШТО СРПСКИ НАРОД У БиХ ПОДЈЕЛИШТЕ ДО ТЕ МЈЕРЕ ДА ИСТОРИЈА НЕ ПАМТИ. СРБИЈО СРАМИ СЕ ШТО ВАМ МИЛОМИР МАРИЋ ВИШЕ ПРОДУКУЈЕ ЛАЖ ДОДИКА НЕГО И ЈЕДНА ЗЕМЉА У СВИЈЕТУ. СРАМИ СЕ ХЕПY ЗА ГОСТЕ ТОМУ КОВАЧА,ЛАЖНОГ САМОЗВАНОГ др.ЋЕРАНИЋА, АДНАНА. ПОДНОСИМО КОЛЕКТИНУ ПЕТИЦИЈУ ДА МИЛОМИР МАРИЋ МОРА ОДГОВАРАТИ.УГАСИЋЕМО И ХЕПY И ТВОЈУ ЋИРИЛИЦУ НАКАЗО.

Name

Са

16.10.2018 19:33

Свака цаст. нека вам је сретно. најбитније је због дјеце. горе него овдје не мозе бити. Ускоро се многи придрузују. И ја сам. Канцер је преузео друство. овдје се умире

Name

Ре ИТ

16.10.2018 19:35

Као била је нека адекватна замјена. Све лопов до лопова. Сретно ИТ, не окреците се, нема овде ниста за поменут. Сами смо криви

Name

Ре ИТ

16.10.2018 22:58

То што ти госпођо тражиш, можеш и овдје наћи. И то боље него тамо гдје идеш.

Name

Тета Ангела

16.10.2018 19:15

Добро досли дјецо. Нема бољег Нијемца од асимилованог Балканца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.10.2018 19:43

Тетка драга па што ове билмезе не одведеш себи. Да ти покажу како се краде на изборима

Name

децко

16.10.2018 19:52

тако је, Тета Ангела, хвала сто си олаксала законе до те мјере да су сад СВИ РАДНО СПОСОБНИ добро досли у Њемацку, квалификовани или не!

Name

Пустин

16.10.2018 20:05

Како бре нико у Русију да додје?

Name

рере

16.10.2018 19:38

Ја искрено архивирам све славне потезе режима. Ко зна можда упали. Тражичу азил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

16.10.2018 19:49

Браво, зелим вам пуно успијеха у раду, сви цемо тим путем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гидра

16.10.2018 19:56

Е хтјели смо Републику Српску и ево ста смо добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

17.10.2018 06:19

Па једете корење, у чему је проблем, то сте хтјели.

Name

Гидра

16.10.2018 19:57

Ух, ово је Милета тако забринуло. Млади, одлазак... цоек не спава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колегиј

16.10.2018 19:59

КО задњи изадје нек угаси свјетло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

16.10.2018 20:00

Ма идите шта чекате више. Данима, мјесецима ма и годинама само кмечите на овом порталу. Идем, идем, па идем а никако да одете. Ало сутра сви пред амбасаду и крените. Ми што останемо таман да покрепамо немојте да се сикирате за нас. Збогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

16.10.2018 21:15

хаахахаххах... не "крепаје" се у рсу тако лако... осим уколико ти се деси неки "задес"

Name

Y

16.10.2018 21:50

Ухљебу остацес ил си деда Пеје предак..одисе срби ухљебу радјаце српску дјецу по западу а ти полутанац крсти сина код Кацаваде у новом Храму..видхецете егзодуса..нисмо ми луди народ у БАЊАЛУЦИ је огорцен на Снсд..лоповлук

Name

Сарајево

16.10.2018 20:01

Само идите сигурно вас чекају објешени комади зато ми који останемо ћемо да уживамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

аустрија

16.10.2018 20:08

Е да те видим сто га будес у Сарајеву узивао, кад стигну рацуни да плацас мозес са терасе да се бацис. Или си неки ухљеб електро или телеком али знај и свакој фирми 40 полтрона има плату и 4000 иако и средњу имају битно је да знају да се потпису а остали гледају како свом дјетету боље сутра да обезбједе. Да се не лаземо аустрија њемацка словенија су близу а плате боље кад вас носталгија ухвати за 8-10х сте у банана дрзави гдје вас прво гули дрот кад границу предјете па онда остали али позели и то цовјек.

Name

Лол

16.10.2018 21:30

Вас цека отплацивање кредита, поскупљење свега. Тако да хахахах

Name

Вида

16.10.2018 23:03

будала зиви гдје се родио,паметан гдје је .боље.

Name

аустрија

16.10.2018 20:02

Плате у ЕУ су 5 пута боље него у БИХ , цијене хране исте као код нас, знаци да 4x насу плату стедите. Кад је двоје у Словенији или Аустрији мозете комотно од једне плате да зивите а другу и стек а овде у насем селу од дрзаве морате да крпите да презивите. Политицари само себе гледају не Вас мој народе, гласали сте добили сте. Распитајте се мало око бус или авио карте у једном правцу то је најјефтиније него да трунете овде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестор

16.10.2018 20:03

Добро то је то. Ми се исељавамо, ево људи из Сирије, и азије досељавају. Није има несто драго бити ту, али то је то. И ми сто вани зивимо стално се залимо али нема сансе да се икад вратимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

16.10.2018 20:04

Само Иди те коме се год не свидја слободно идите једва чекају бас вас да додјете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буби...

16.10.2018 20:10

Старци остати и ови политицари народ одлази за бољим зивотом доста се цекало а ниста се није направило сем ових политицара који се свадјају и коце коме смицалицу направити да би владао и сједио у удобној фотељи возио се у аудију плате им позамасне ето народ иде исељава па политицари неце моци коме да паламуде нек се сами изједу јер народу је до ноката досло.по мени све је требало замјенити а да додју нови људи нови политицари али се то није десило остало је огорцење народа у цијелој БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ ТЕСКО НАМ СЕ СА ОВАКВИМ ПОЛИТИЦАРИМА КОЈИ НАС ВОДЕ У ПОНОР СИРОМАСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реакције из власти

16.10.2018 20:37

Цвијановићка се насекирала што људи одлазе. Додик не може да спава од муке. Брину се за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

16.10.2018 20:41

Браво за идеју ако це помоци оним кои одлазе било је потребно и прије да се оснује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гфде

16.10.2018 20:55

Неко ми рече да је Додик изјавио да ће минимална плата идуће године бити 500 евра, а за двије године 1000 евра. Ако је истина треба се још мало стрпити. Наш Додо никада не лаже. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

17.10.2018 00:08

ха ха мало морген за двадесетак годи на

Name

Аууууу

16.10.2018 21:21

Ау браћо драга како смо се зајебали па Југославију уништили. Лијепо је Тито говорио чувајте братство и јединство као зјеницу ока свога. А ми се полакомили. Ауууу каква греака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

:::

16.10.2018 22:25

Па људи моји, то и јесте био Рудоњин задатак. Па на транспортеру је преузео власт и мислим да је имао примарни задатак да нас унисти, а како видим добро му иде, а видите и сви....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме цвјетају рузе

16.10.2018 23:21

Коме цвјетају рузе требају да остану а коме не цвјетају рузе коферце и пут под ноге у бољи зивот.Не знам да ли је ико примјетио странце на мору како лагано сетају на риви ка изгледају као да су у цвијету младости,а ови људи с насих простора се лако препознају по узурбаном ходу,лицима као да нас је слепер прегазио и гласном викању.Много смо исрресанији него ови странци код њих све лагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

идемооо

16.10.2018 23:43

Паметни који одлазе, јер знају да це са новом Власт бити јос горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

17.10.2018 04:27

Запад једва цека да додјете.Неморате ниста ни радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уг

17.10.2018 05:20

Бирали сте боље и изабрали . Нису они криви што их је нсрод изабро .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

17.10.2018 06:20

Ма немојте тако сад имате нову владу и нема потребе тако размисљати знате и сами дасу васи у дрзави бих које сте изабрали толике фабрике отворили и хиљаде радних мијеста баправили па бице мозда за 100година или док буду цурили милонски кредити

ОДГОВОРИТЕ
Name

мад маx

17.10.2018 09:53

Тако је! Бирали сте иста го*на, сад зивите заједно са го*нима! Нек вам узму сад и оно мало ста имате. Сами сте криви! Зивите ту гдје сте, нико вас не прима у иностранству јер нисте из ЕУ. Ако сте гласали за лопове и криминалце онда нисте боље заслузили.

Name

Едо

17.10.2018 06:39

НИЈЕ НИ ЦУДО ДА НАРОД ИДЕ ЗА БОЉИМ ЗИВОТОМ ПОРЕД ОВЕ ПОЛИТИКЕ ГДЈЕ СЕ НЕТРАЗИ ПАМЕТ НЕГО ВЈЕРА НАЦИЈА И НОВАЦ НАРОД СЕ НЕПИТА НИ ЗА СТО ВИСЕ ЈЕР ЈЕ СВЕ У РУКАМА ТАЈКУНА КРИМИНАЛАЦА И ЛОПОВА ОВОГ НАЦИСТИЦКОГ ФАСИСТИЦКОГ РЕЗИМА НА ПРОСТОРУ ЦЈЕЛЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ЈЕР СЕ НАДАМ ДА ЈЕДИНО КАО ЈУГОСЛОВЕНИ МОЗЕМО ОПСТАТИ А НЕ КАО ОВЦЕ У ТОРОВИМА КОЈИ СУ ИЗГРАДЈЕНИ ПРИЈЕ 30 ТАК ГОДИНА. КАО ГРАДЈАНИН МОГУ САМО ДА КАЗЕМ ПОРЕД И ТОГА СТО ВАС РАЗУМЈЕМ ДА МОРАТЕ ИЦИ ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ. НЕПРАВДА ЈЕ ТА СТО СУ ОНИ ПОГИНУЛИ ЗА СТВАРАЊЕ НЕКЕ БОЉЕ БУДУЦНОСТИ УЗАЛУД ДАЛИ СВОЈЕ ЗИВОТЕ ПРЕВАРЕНИ ОД ТАДАСЊИ ПОЛИТИЦАРА ИСТЕ ФАСИСТИЦКЕ ВЛАДАВИНЕ КАО И ОВЕ ДАНАСЊЕ . БИЛО БИ ПРАВЕДНО БОРИТ СЕ САД ПРОТИВ САМЕ ПОЛИТИКЕ ПЉАЦКАСКЕ И ВРАТИТИ ДРЗАВУ И ВЛАСТ НАРОДУ ...ТО БИ ТРЕБАЛА БИТИ НАСА ДУЗНОСТ ПРЕМА ЗРТВАМА И ДУЗНОСТ ПРЕМА НАСОЈ ДЈЕЦИ . ДОСТА НАМ ЈЕ ЊИХОВИ ТОРОВА И УБИЈАЊА И РАСЕЉАВАЊА НАСЕГ НАРОДА НА ЦЈЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ БИХ И РС . КОГА ДА БИРАТЕ ОД ЊИХ ...ИЗАБРАЛИ СТЕ СМРТ НАРОДЕ ПРЕВАРЕНИ СТЕ И БИТ ЦЕТЕ ПРЕВАРЕНИ ЈОС 1000 ПУТА АКО НАЦИОНАЛИСТИ И ФАСИСТИ .РАТНИ ПРОФИТЕРИ И НЕЉУДИ УПРАВЉАЈУ СА ВАМА И ДРЗАВОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За хахаха

17.10.2018 08:50

Ти немој да булазниш, ако си се ухљебила, па не разумијеш, онда зацепи. Па дијеца нам и одоше, не могу сви одједном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

17.10.2018 08:52

Нигдје нетраба ици. Немају ни други ста понудит.Други це исто понудит кредите, скупи станови,који стоје празни и цекају нове робове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енес

17.10.2018 19:58

Основан је покрет 92ге...

ОДГОВОРИТЕ