Лавров поручује: Сами ћемо изаћи

Уколико Европска унија буде захтијевала да искључи Русију из Савјета Европе, Москва Бриселу нец́е то дозволити, вец́ ц́е из те институције изац́и сама, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

Свијет 16.10.2018 | 19:06
Лавров поручује: Сами ћемо изаћи
"Русија је у Савјет Европе ушла из разлога што је та институција осигуравала општеевропско, универзално, законодавно пространство. Они који то подривају нелегитимним средствима лишавањем права руској делегацији у односу на представнике других земаља-знају због чега то раде. Ако буду захтјевали да нас искључе, нец́емо им омогуц́ити ту радост, сами ц́емо отиц́и", рекао је Лавров у интервјуу за „Јуроњуз“.

Лавров је додао и да је неприхватљиво да се једна таква организација урушава искључиво зарад задовољавања амбиција одређених политичара који сједе у неколико европских престоница.

"Не мислим да је учешц́е руске делегације у Савјету Европе важније за Русију него за саму Европу“, закључио је.

О Скрипаљу

Москва се залаже за рјешавање проблема по питању тровања бившег руског агента Сергеја Скрпаља правним методима. Међутим, све што је Запад рекао о том питању личи на гротеску, рекао је Лавров.

"Русију оптужују да је са највец́ом вјероватноц́ом уплетена у овај инцидент, као и у дешавања у Каталонији, па и у друге случајеве, али ниједан конкретан доказ није представљен. За разлику од наших партнера, Русија је формирала правну државу и поштујемо та правила. Надамо се да ц́е и други та правила поштовати", додао је.

Асад стиже у Русију?

Руско руководство позвало је предсједника Сирије Башара ел Асада да посјети Русију, између осталог и Крим, саопштио је Лавров.

"Недавно је шеф републике Крима Сергеј Аксентов боравио у Дамаску на позив предсједника Сирије. Управо је он понудио Асаду да посјети Русију, а самим тим и полуострво Крим", рекао је.

Извор: Спутњик

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Будалестине

16.10.2018 17:08

Опет будалестине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко би рекао

16.10.2018 18:05

Да ћу због Додика замрзити русе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висе и од истине

16.10.2018 18:27

Вијеце Еуропе није тијело ЕУ, него Еуропе као континента. Сједисте му је у Страсбоургу, то је огромно тијело, заправо Вијеце Еуропе, а не ЕУ, обликује поготово правосудне законе земаља цланица. Вијеце Еуропе контролисе какво је стање са људским правима у земљи цланици, једно од тијела Вијеца Еуропе је Суд за људска права (Сејдиц-Финци), који се такодјер налази у Страсбоургу. Суд за људска права је заправо суд Вијеца Еуропе гдје појединци тузе дрзаве.Ствар је ту висе него јасна. Крим припада Украјини, инвазија се не прихвата и нема промјена граница, без обзира на изговоре. Ако зеле мјењати границе, онда нису Еуропљани и нека напусте све еуропске организације, укљуцујуци и спортске.Наравно, Вијеце Еуропе и да хоце, не смије то прихватити јер би сами себе дисквалифицирали, према томе, ствар је ту висе него јасна. Русија ту није мјесто. Оно, имали "мало" територије па им "требао" Крим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобра

16.10.2018 18:48

па како признаше Косово и Метохију

Name

брзапоста

16.10.2018 22:28

Ааааахахахахахааааа..... А коментара...да се запитас ко мозе овако несто написати!?