Може ли Јуве са 35 да надмаши Јунајтедових 60.000.000 евра?!

Паратићи креће по Блекија! План је да се на зиму и лето Дамина одбрана појача двојицом талентованих момака.

Фудбал 18.10.2018 | 14:00
Може ли Јуве са 35 да надмаши Јунајтедових 60.000.000 евра?!
Можда је интересовање највећих европских клубова за Сергеја Милинковић Савића спласнуло, али Србија дефинитивно има ново чудо због којег луди Стари континент.

Никола Миленковић је сада далеко најтраженији српски играч и својим играма је показао и зашто је то тако.Жозе Мурињо је покренуо иницијативу да се издвоји чак 60.000.000 евра за суперталентованог Блекија и тако реши једно велико питање за Јунајтеду бар у наредној деценији, мада је ова прича изгледа додатно подстакла челнике Јувентуса да крену агресивно по српског универзалца! 

Римски дневни спортски лист Коријере дело спорт јавља у свом штампаном издању да је нови генерални директор Јувентуса Фабио Паратићи спреман да окрене свог великог пријатеља Панталеа Корвина и започне причу око трансфера. Мада је реалније да се то догоди наредног лета, у Јувентусу не би имали ништа против, само док са Блекијем потпишу неку врсту предуговора. Поменути дневник напомиње да је Јувентусов план да се на зиму и лето појачају са два врло талентована дефанзивца, а име које се уз Миленковића највише помиње је Јоаким Андерсен. Високи репрезентативац Данске и ново откровење Сампдорије игра засад јако добро и није чудо што је Стара дама бацила око и на њега. 

Управо би Андерсен требало да буде тај који ће Јувентус појачати на зиму, док би се радило агресивно на томе да се са Виолом постигне договор око Миленковића управо до јануарског прелазног рока. У Јувентусу су свесни да је Миленковић на радару Атлетика и посебно Јунајтеда и зато су наредне седмице пресудне. Ипак, ако је Јунајтед заиста спреман да плати 60.000.000 евра, поставља се логично питање - може ли Јувентусова понуда од максимално 35.000.000 евра (плус евентуално бонуси) да надмаши Јунајтедову и на који начин? 

Кључну улогу могло би да одигра дугогодишње пријатељство Паратићија и Корвина, мада здрав разум и логика кажу да ће Фјорентина пре изабрати Јунајтед него Јувентус. Не само због много већег новца који је у игри, већ и због дугогодишњег ривалства два клуба. Мада, то није спречило Јуве да узму Федерика Бернардескија Виоли и тако поново изађе као победник на тржишту...

Гледајући с аспекта реалности, чини се да је Јувентус у пол позицији да узме Миленковића. Фјорентина има тек теоретске шансе да задржи српског репрезентативца и после лета, посебно јер Блеки командује одбраном Орлова, док га је Стефано Пиоли развио да буде подједнако добар као штопер и десни бек. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар