Вујадин Савић о гостовању у Паризу...

Као трка фиће и ферарија! Нејмар је препотентан, судија нас опомињао: Много сте груба екипа! „И ето, видите да су после нас тај Лион, вредан 350. 000. 000 евра, добили са 5:0“, подсећа капитен Звезде.

Фудбал 18.10.2018 | 12:00
Вујадин Савић о гостовању у Паризу...
Прошло је 15 дана од гостовања Црвене звезде на Парку принчева, а меч другог кола Лиге шампиона и даље изазива огромну пажњу. Не само у француској и српској јавности.

На убедљив пораз са 1:6, који је данима био тема спортских анализа, дуел у Паризу је, од петка вече, попримио нову димензију, објавом чувеног Л’Екипа да УЕФА сумњичи једног од високих функционера црвено-белих да је покушао да уплати 5.000.000 евра на пораз свог тима од пет и више голова разлике.

О овом другом делу, клуб са Маракане огласио се у форми званичног саопштења, док је о првом, оном који се тиче искључиво терена и спорта, говорио капитен београдског састава Вујадин Савић за Вечерње новости, чији је гост био, важно је напоменути, пре последњих информација из Париза. Отуда је и разумљиво што се држао само терена.

„Искрено, то јесте један од највећих Звездиних пораза, али он не може да се пореди са ранијим неуспесима. Ово сад није Лига шамапиона, него лига богаташа. Све се ради само за њих, зато што екипе попут Парижана могу да доведу играче као што су Нејмар и Мбапе од 220.000.000 и 180.000.000 евра, а ми сви заједно вредимо 40.000.000... И ето, видите да су после нас тај Лион, вредан 350.000.000 евра, добили са 5:0. Требало би зато да будемо реални. Јесте тежак пораз, на какав Звезда није навикла, али мислим да је после њега нама глава остала уздигнута“, уверава Савић.

Разлику приметну на семафору могао је штопер Звезде да уочи и на терену, током судара са светским асовима.

„Делују веома моћно. Бржи су, технички јачи. Ја бих и сад, после свега, опет био за то да играмо, опет бих волео да се надмећемо с њима. Нисмо их се уплашили и није резултат 6:1 зато што нас је био страх. Узмите ферари и фићу и тркајте се кроз град, видећемо ко ће кога да добије. Фића може да га стигне на семафору, али ће ферари увек да побегне. Тако је исто и са њима. По тренутној форми, вероватно су најбољи тим у Европи“.

Открио је и једну од анегдота са Парка принчева, са Нејмаром (стрелац хет-трика на том мечу) у главној улози.

„Имао је Бразилац своје вече, дао нам је три гола. Сем што је велики играч, по понашању се види да је препотентан, а и судија га је пазио чим би неко мало оштрије кренуо на њега. После седам-осам минута утакмице, португалски арбитар нас је гласно опомињао: „Много сте груба екипа, почећу да вам дајем жуте картоне“, додао је Савић, а увид у статистику показује да су у бележници судије Артура Дијаса завршили само Филип Стојковић (68. минут) и Милан Павков (75).

За крај, подсећа командант Звездине одбране на кадровске проблеме уочи гостовања ПСЖ-у, уз наду да ће на Енфилду (24. октобар) бити другачије.

„Већина играча је била ровита. Родић је играо са незалеченим зглобом, Крстичић трпао болове, ја сам изашао на полувремену, јер сам обновио повреду. Све се скупило. Сигурно је да можемо много боље, то ћемо показати на следећем мечу у Ливерпулу, иако су они на истом нивоу као ПСЖ. Ова Звездина екипа је први пут у Лиги шампиона, сем неколико играча немамо искуство и зато сви учимо“, додао је Вујадин Савић заНовости.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар