Степи против Сергеја...!

То што сам видео не вреди ни 1. 000. 000 евра! На Јутјубу је све лепо упаковано! Искусни тренер се пита зашто Филип Костић није играо против Црне Горе и Румуније и где је подршка Александру Митровићу.

Фудбал 18.10.2018 | 11:00
Степи против Сергеја...!
Прошле сезоне био је један од најтраженијих српских играча. Помињали су се по страницама иностране штампе Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ, Јувентус, оба Манчестера – од јуче поново, наводно, Јунајтед жели да га доведе – али је утисак комплетне јавности да Сергеј Милинковић Савић не почетку ове такмичарске године не пружа партије у сразмери са ценом (115.000.000 евра тражи Лацио на име обештећења) ни очекивањима.

Зато се везиста српске репрезенатације све чешће налази на мети критика. Најпре навијача у Риму, потом српских присталица фудбала, а сад и стручњака, пошто је чувени Драгослав Степановић оценио да високи везиста не вреди онолико новца колико се провлачи по медијима.

„Каквих 100.000.000 евра што је причао онај председник Лација!? Ко ће да плати 100.000.000 евра за играча који трипут дође до лопте на терену. Гледао сам га овде на утакмици Ајнтрахт – Лацио, ту је пет пута дошао до лопте. То што сам видео не вреди ни 1.000.000 евра, а камоли те астрономске суме“, истиче у разговору за Курир некадашњи репрезентативац Југославије и тренер многобројних, пре свих, немачких клубова.

Став није базирао само на поменутом сусрету Лиге Европе.

„Баш сам ишао на Јутјуб да видим и његове добре потезе, све је то тамо лепо упаковано, један с једне утакмице, па други с друге, онда бих и ја помислио да вреди 100.000.000 евра“, додао је популарни Степи.

Одјеци са последње две утакмица Орлова у Лиги нација уочљиви су и на немачком тлу. Посебно реми без голова у Букурешту, за који, између редова, иако га не помиње, 70-годишњи стручњак криви селектораМладена Крстајића.

„Требало је да буде 5:0 за нас. Стално мења тим, стално нови играчи, и даље ће да буде тако... Ваљда би требало да буде циљ да се пронађу што бољи играчи. Да онда имамо некога уз Митровића у офанзиви. Немојте ту да заборавимо и Луку Јовића, већ сам много пута причао о његовом потенцијалу и квалитету. Не знам зашто није играо Костић ни на једном мечу. Једино ако није уморан или повређен, јер овде (у Немачкој, оп. аут.) игра сваку утакмицу и то на врхунском нивоу“.

Та подршка Митровићу, о којој Степановић прича, могла би да буде у лику Александра Пријовића, међутим, шпиц ПАОК-а је под командом палицом Младена Крстајића само једном на 13 сусрета био стартер.

„Фали нам иза Митровића играч који би могао да га храни, не може он све сам. Са ових пет-шест лопти учинио је максимум, али на њега би требало да се одиграо 20-30 лопти. Одбијају се о њега (ривали, оп. аут.) као мала деца. За овај ниво противника, Митар је класа“.

А има и добрих потеза које вуче актуелни селектор:

„Полако убацује све оне играче са Новог Зеланда, то је сјајно. Браво, тако ће се вратити и та њихова атмосфера коју су имали у тој репрезентацији. Ми смо најбољи тим у групи, само да не забрљамо на крају, као што знамо“, упозорава Драгослав Степановић пред мечеве са Црном Гором (17. новембар) и Литванијом (20. 11.)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар