"Орлови" у просјеку највише претрчали на Мундијалу!

Фудбалери Србије су у једном статистичком сегменту били најбољи на Светском првенству, али ни то није било довољно за пласман у осмину финала.

Фудбал 18.10.2018 | 10:00
"Орлови" у просјеку највише претрчали на Мундијалу!
Наиме, "Орлови" су у три меча групне фазе претрчали више километара од свих ривала, просечно 113 км по утакмици.

Међутим, колико је тај фактор био битан за резултате показује пример Француске. Нови шампион света је био тек 28. у овој категорији са 101 км по утакмици.

Просечно највећи посед лопте имали су Шпанци 69%, али ни "Црвена фурија" није имала много бенефиција од тога јер је елиминисана већ у осмини финала.

С друге стране, шампиони "Триколори" су били 19. по поседу лопте.

У Русији су репрезентације биле знатно ефикасније ван казненог простора, постизале су гол из сваког 29. шута ван шеснаестерца, док је четири године раније у Бразилу гол "падао" из сваког 42. покушаја са дистанце.

На Мундијалу 2018. је постизан гол и из сваког 29. центаршута из корнера, што је нешто боље него у Бразилу (36), а значајно ефикасније у односу на СП у Јужној Африци 2010. године (61).

Тренд високе ефикасности из прекида је настављен у нокаут фази СП где су екипе постизале гол после 31 корнера, а у Бразилу после 41.

За разлику од претходних Мундијала, стил игре на турниру у Русији није дозволио да се претерано истичу појединци, али је било изузетних појединачних наступа попут Пола Погбе и пре свих Луке Модрића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар