Просинечки: Заслужено! Џеко: Били смо храбри!

Селектор репрезентације БиХ, Роберт Просинечки, задовољан је игром својих изабраника у мечу са Сјеверном Ирском (2:0) и побједом која је његов тим довела на праг пласмана у А дивизију.

Фудбал 16.10.2018 | 18:00
Просинечки: Заслужено! Џеко: Били смо храбри!
Просинечки је након синоћњег тријумфа, трећег у Лиги нација, истакао да је утакмица била тешка, како је и очекивао, али да су његови играчи дали максимум и заслужено дошли до побједе.

"Тешка утакмица. Сјеверна Ирска је одлична репрезентација, која је показала да може играти са сваким. Дали смо све од себе, одиграли тактички јако добро. Морамо бити задовољни овим низом и првим мјестом у групи. Честитам момцима, дали су све од себе", казао је Просинечки на прес-конференцији.

Признао је да су гости у неколико наврата, агресивном игром играче БиХ натјерали на грешке што, срећом, није резултирало голом Сјеверне Ирске.

"Знамо снагу Сјеверне Ирске, пет-шест година играју у истом саставу. Њихов највећи квалитет је тај центаршут, имали су неколико шанси, три стативе и срећа да нису дали гол. Но, ми смо дали све од себе и још једном могу само честитати својим играчима", додао је.

Капитен "змајева", Един Џеко, био је двоструки стријелац, те тако поправио рекорд када су голови у дресу БиХ у питању. Сада их на свом конту има 55.

"Добра утакмица и заслужена побједа. У првом мечу нисмо били на нивоу, тако да смо сада жељели да пред нашим навијачима, на нашем стадиону, одиграмо пуно боље, да их нападнемо, с обзиром на то да су и они екипа која хоће да игра фудбал и мислим да смо их у томе онемогућили високим пресингом. Морали су играти дуге лопте које смо ми 'покупили'. Иако су имали три стативе, заслужено смо побиједили, уз мало среће. Срећа прати храбре, а ми смо били храбри", казао је Џеко након меча.

Селектор Сјеверне Ирске Мајкл О'Нил након пораза своје екипе изјавио је да није претјерано разочаран, али да је фрустриран због пропуштених прилика свог тима.

"Нисам баш разочаран, али постоји велики ниво фрустрације. Имали смо двије добре шансе, које нисмо искористили, а први гол дошао је након грешке нашег младог играча. Када имате искусног играча као што је Џеко, он то брзо казни", казао је О'Нил.

Иако више немају шанси након три пораза, Ирци ће, по селекторовим ријечима, у посљедњем колу против Аустрије такође изаћи с најбољим тимом и покушати доћи до побједе.

Признао је да његова репрезентација нема довољан број квалитетних играча, али да неће одустајати да покушавају доћи до добрих резултата и са овим тимом.

До краја такмичења у групи три остало је да се одиграју још двије утакмице. БиХ ће 15. новембра гостовати у Бечу, док ће три дана касније Сјеверна Ирска дочекати Аустрију.

БиХ тренутно има девет бодова, на другом мјесту је Аустрија са три, уз утакмицу мање, док Сјеверна Ирска на зачељу и даље нема бодова.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

16.10.2018 16:55

Цеститке.

ОДГОВОРИТЕ