СП: Опет спектакл, фантастичан меч и чудесан преокрет!

Планета добија новог првака! Светске првакиње елиминисане после драме, невероватна партија Лонеке Слутјес.

Остали спортови 15.10.2018 | 16:45
СП: Опет спектакл, фантастичан меч и чудесан преокрет!
Фантастична одбојка се игра на Светском првенству у Јапану! После јучерашњег трилера у дуелу Кине и Америке данас је у истој групи виђен још један спектакуларан меч, а епилог је да ће планета добити новог првака!

Сада већ бивше шампионке Американке су елиминисане још једним поразом у пет сетова. Иако су водиле 2:0! Холандија је после изгубљеног трилера у првом сету смогла снаге да надокнади два сета разлике и да победом од 3:2 (30:32, 15:25, 25:22, 25:15, 15:9) избори пласман у полуфинале. Прво полуфинале светског првенства у историји ове репрезентације. Уз невероватну партију сјајне Лонеке Слутјес!

Шта су све данас преживеле Холанђанке и како су дошле до победе, то је за дивљење!

У првом сету су разбијале Американке, водиле са осам разлике, имале и 18:11, дошле и до шест сет лопти… Али су изгубиле сет! Амерички селектор Карч Кираљи је у готово безизлазној ситуацији повукао са терена МВП прошлог Мундијала Кимберли Хил, коректора Кели Марфи и техничара Карли Лојд. Ушле су Барч Хекли, Карста Лов иМиша Хенкок и преокренуле скоро изугубљен сет. Американке су искористиле четврту сет лопту и сломиле шокиране Холанђанке којима ни незаустављива Лонеке Лсутјес није била довољна…

У другом сету су Американке пуцале од самопуздања и прегазиле европског вицепрвака са 10 поена разлике. Деловало је да је све готово… Али онда и холандски селектор вуче сјајне потезе. Очајну Ану Бојсје заменила Селест Плак и све се окренуло! Техничар Дајкема и коркетор Слутјес су добиле праву подршку од Плак, проиграла је Ивон Белиен и Холандија се вратила у игру. Успела је Америка у трећем сету да спаси још неколико сет лопти, али овога пута се није извукла. Фантастична Слутјес је погађала када се ломило, Плат је испратила и Холандија је окренула меч у своју корист. У четвртом сету је истом мером вратила Американкама за онај дебакл у другој деоници игре и на крилима тог самопоуздања прегазила светске шампионаке у тајбрејлку.

Апослутна хероина победе је била Лонеке Слутјес! Коректор турског Вакифа је освојила невероватних 38 поена! Чак 69 пута је напала и 32 успела да прође. Имала је и по три поена из блока и сервиса… Нестварна партија. Плак је освојила 16, а Белиен 11 поена. Код Американки је Барч Хекли освојила 17 поена, Лов 15, аРејчел Адамс 13. Ипак, заказале су Хил (два поена) и Марфи која није освојила ниједан поен из осам напада.

Холанђанке сутра са Кином одлучују о првом месту у групи, Американке ће играти за пето место.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар