ЛН: Роби и БиХ јуре трећу у низу!

Босна и Херцеговина бележи сјајне резултате под вођством Великог Жутог!

Фудбал 15.10.2018 | 15:45
ЛН: Роби и БиХ јуре трећу у низу!
Изгледа да је Босна и Херцеговина направила прави потез када је на селекторску функцију поставила Роберта Просинечког. Од доласка хрватског стручњака Босанци имају тренд добрих резултата који је настављен прошлог четвртка у Турској где су против фаворизованог домаћина одигали реми без голова. 

Ако оставимо по страни оне две прве утакмице Великог Жутог на кормилу Змајева, када је рачунао на играче из домаће лиге и забележио реми и пораз у пријатељским мечевима против комбинованих састава Мексика и САД, Просинечки нема пораз у дуелима на европском тлу у озбиљним мечевима. Меч са Турском био му је седми узастопни на којем није осетио горчину пораза, а пре тога играо је против тимова као што су Бугарска, Сенегал, Аустрија, Јужна Кореја, Црна Гора и Северна Ирска.

Босна и Херцеговина добро гура у Лиги Нација. Након два кола налази се на првом месту Групе 3 Лиге Б са шест бодова, након што су савладали Северну Ирску са (2:1) у Белфасту и Аустрију на Билином Пољу (1:0). Вечерас их очекује реванш са Северним Ирцима, а Просинечки није искључио могућност да ће бити промена у односу на први сусрет.

"Свака утакмица је другачија, оно што је било сада је прошло, долази друга... Северни Ирци после два пораза имају последњу шансу да добију у Сарајеву, да буду први. Теоретски је могуће. Остварили смо добар низ, нисмо изгубили, желимо да наставимо у таквом ритму. Знамо колико су незгодна репрезентација. Како било, нама су важне квалификације за Европско првенство које се извлаче. Желимо да будемо први у групи. Тако ћемо и наступити", поручио је селектор Змајева. 

Просинечки се присетио првог меча у Белфасту.

"Нисмо одиграли најбољу утакмицу у Северној Ирској, али освојили смо три бода. Били смо концентрисани пред голом противника и постигли два гола из практично једине две прилике. Сада нас чека још један дуел, Ирци сигурно желе освету, али ми ћемо пред својим навијачима учинити све да још једном славимо и повећамо предност на врху", подвукао је Просинечки. 

ЛИГА Б

Група 3

Понедељак

20.45: Босна и Херцеговина - Северна Ирска 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар