Просинечки: Учинићемо све да останемо први!

БиХ у дуелу са Сјеверном Ирском на "Грбавици" (понедјељак, 20. 45) жели сачувати лидерску позицију у групи 3 Б Лиге Нација.

Фудбал 15.10.2018 | 11:15
Просинечки: Учинићемо све да останемо први!
Репрезентације Босне и Херцеговине вечерас на "Грбавици" против Сјеверне Ирска игра трећи сусрет у оквиру Лиге нација.

У првој утакмици, одиграној 8. септембра у Белфасту, бх. тим је славио 2:1, иако су Ирци у том дуелу били бољи тим.

Селектор Роберт Просинечки на прес-конференцији у "Плавом салону" на стадиону "Грбавица" рекао је "да је предстојећи дуел важнији нама него нашем противнику".

"Учинићемо све да останемо први у нашој групи. Меч против Турске нам је добро дошао, јер неки играчи, који нису имали прилику за игру, показали су шта знају. Нема сумње да ће вечерашњи сусрет бити другачији од оног у Белфасту. Најбитније је да лопта што дуже буде у нашим ногама", казао је Просинечки.

Селектор је додао да је већ одредио тим који ће истрчати на терен "Грбавице" и да је ријешио питање голмана.

"Што се тиче голманске позиције, у овом тренутку Шехић има предност у односу на Беговића. Добро је што на располагању имамо два сјајна голмана", рекао је Просинечки.

Капитен бх. репрезентације Един Џеко изјавио је да сусрет пред домаћим навијачима наш тим мора одиграти пуно боље него у првом мечу у Белфасту.

"Мени као играчу, који је поникао у Жељи, сигурно да није исто играти на 'Грбавици' и на неком другом стадиону. Драго ми је да видим терен и стадион на овом нивоу и надам се побједи на новој 'Грбавици'. Лига нација нам даје шансу више да се пласирамо на велико такмичење", рекао је Џеко.

Сусрет ће се играти вечерас од 20.45 сати.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар