АБА - Драма у Бару: Врањеш спријечио преокрет Партизана!

Врањешу се "запалила рука" – Морнар после драме бољи од Партизану.  Кошаркаши Партизана поражени су на гостовању од Морнара са 97:94, у трећем колу АБА лиге.  И трећу сезону заредом, Морнар и Партизан су у дворани "Тополица" одиграли меч за инфаркт. . .  Врањешова хаубица спречила Партизанов повратак из мртвих! Морнар у финишу првог полувремена имао и плус 18, Пејџ промашио шут за продужетак.

Кошарка 14.10.2018 | 19:30
АБА - Драма у Бару: Врањеш спријечио преокрет Партизана!
Изабраници Ненада Чанка претрпели су први пораз у АБА лиги, док је домаћи састав забележио прву победу у регионалном такмичењу.

Најефикаснији у победничком саставу био је Немања Врањеш са 26 поена, док је Кејниг убацио 23.

Партизан је предводио Ђорђе Гагић са 23 поена, Пејџ је убацио 20 уз шест асистенција, док је Загорац имао меч испод просека (7п, 6ск, 3ас). 

Поменути Врањеш има највеће заслуге за тријуфм екипе из Бара, пошто је у последња два минута постигао готово све поене Морнара. Прво је са две тројке из тешких позиција дистанцирао Партизан, а онда је у завршници погодио сва важња бацања.

Морнар је утакмицу кренуо веома мотивисано и већ после првих десет минута игре имали су двоцифрену предност, 25:14. У наставку домаћи играчи погађали су готово све и у једном тренутку на семафору је било 48:30.

Партизан је успео да консолидује редове и да до полувремена смањи заостатак, па се на петнаестоминутну паузу отишло са резултатом 50:36. У трећој четвртини црно-бели никако нису успели да смање заостатак и екипа из Бара пред последњу четвртину имала је +13.

Средином последње деонице Партизан је кренуо полако да топи предност, а вођа је био Ђорђе Гагић, који је меч на крају завршио са 23 поена.

Ипак, Врањеш није дозволио екипи Ненада Чанка да дође до преокрета и Морнар је остварио победу. Ово је први тријумф за Морнар ове сезоне у АБА лиги.

Немања Врањеш постигао је 12 од последњих 16 поена свог тима и практично сам донео Морнару победу у утакмици 3. кола АБА лиге против Партизана!

Домаћин је водио 39 минута, највише са 18 поена разлике (48:30 у 17. минуту), али црно-бели су упорно вршили притисак и у самом финишу дошли на корак од преокрета.

На крају, ипак, прва победа Морнара у новом циклусу регионалног такмичења и први пораз црно-белих, који нису успели да се придруже Црвеној звезди и Меги на врху табеле.

Морнар (1-2) - Партизан (2-1) 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:35)!

Кошаркаши Партизана доживели су први пораз у Јадранској лиги. Као и прошле године, Морнар је на свом терену у узбудљивој завршници савладао београдске црно-беле са 97:94 и уписао првенац у регионалном такмичењу. 

Цела утакмица личила је на онај цртани филм о Пери Којоту и Птици тркачици. С тим да је Партизан био Којот који је нон-стоп јурио резултатски заостатак, а Барани су попут Птице тркачице додавали брзину више кад год би почело да постаје густо.

Ово је свакако најслабија такмичарска утакмица коју је Партизан одиграо од почетка сезоне и видело се оно што су многи стручњаци видели. Црно-бели имају млад и перспективан тим, а истовремено недовољно искусан да побеђује у континуитету.

Поготово је то евидентно када не иде играчу као што је Раде Загорац који је се наметнуо као природни лидер ове екипе. На другој страни, код Морнара су блистали Бронсон Кениг и Немања Врањеш који су решетали тројкама са свих страна. Врањеш је убацио 26 поена уз пет тројки без промашаја, Кениг је имао 23, колико је убацио и Гагић за Партизан. 

У највећем делу утакмице Барани су имали двоцифрену предност, али је „мирисало“ у појединим тренуцима да би Партизан могао да се врати у меч. И то се и десило у последњих шест минута када је до тада један од слабијих актера, Ђорђе Гагић, „експлодирао“ и одиграо нападачки маестрално.

Пришао је Партизан на 81:79 на два и по минута пре краја, али је онда Врањеш тројком са девет метара отворио врата победе домаћину. Недуго затим на исти начин је, чинило се, потврдио успех домаћина. Ипак, агресивном одбраном и тројком Пејџа црно-бели су 25 секунди пре краја пришли на минус један. Ипак, и тада је Врањеш показао да воли да игра овакве мечеве и није му задрхтала рука са пенала.

Следећи, још озбиљнији испит који чека кошаркаше Партизана је гостовање код Валенсији у утакмици трећег кола Еврокупа. Овај окршај на програму је у среду.

Само је у првом нападу Партизан успео да постигне кош и дође до вођства, а све после тога у првом полувремена било је очајно. Одбрана црно-белих практично да није постојала, а Морнар је у првих 20 минута убацио седам тројки из 14 покушаја.

Као и увек, против Партизана је Немања Вранеш био расположен за игру, а огромне проблеме како у одбрани, тако и у нападу црно-белима је задавао њихов бивши члан Урош Луковић. Са неколико „банана“ у уводној четвртини отерао је од коша противничке играче.

Са друге стране, Ђорђе Гагић био је у потпуном контраритму, промашио је неколико зицера, а успео је и да, несмотрено наравно, капитену своје екипе Новици Величковићу разбије аркаду.

У завршници уводне четвртине Морнар је везао три тројке и релатуивно лако дошао до двоцифрене предности (25:14). У наставку утакмице разиграли су се Бронсон Кениг и Страхиња Мићовић, па је домаћа екипа отишла на огромних плус 18 (58:40) и Партизану је почело да гори под ногама. И тај пожар није се угасио до краја утакмице.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Морнар - Партизан 97:94
Игокеа - Будућност 19.00
Олимпија - Задар 21.00

одиграно у суботу:

Црвена звезда - Крка 80:66
ФМП - Цибона 93:88 (79:79)
Цедевита - Мега 86:95

ТАБЕЛА: Звезда 3-0, Мега 3-0, Партизан 2-1, ФМП 2-1, Олимпија 1-1, Будућност 1-1, Игокеа 1-1, Цедевита 1-2, Морнар 1-2, Крка 1-2, Задар 0-2, Цибона 0-3.

ПАРОВИ 4. КОЛА: Мега - Олимпија (19. октобра), Крка - Партизан, Звезда - Игокеа (20. октобра), Задар - Морнар, Цибона - Цедевита (21. октобра), Будућност - ФМП (22. октобра).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар