Михајловић: Хоћу у Европу или Азију!

Италија ми је досадила, одбио сам две, три понуде! „Манћини зна шта ради, подмладио је репрезентацију као што сам ја урадио са Србијом".

Фудбал 15.10.2018 | 19:45
Михајловић: Хоћу у Европу или Азију!
После непријатне епизоде у лисабонском Спортингу чији тренер је био само осам дана, Синиша Михајловићодмара и чека нови изазов. Истовремено чека расплет жалбе коју је због шокатног понашања Спортинга упутио Суду за спортску арбитражу у Лозани.

У једном од ретких интревјуа за италијанске медије, Михајловић открива да му се не ради у Италији и да су му планови везани за иностранство.

„Одбио сам два, три понуде из Италије јер ми је жеља да радим у иностранству. Желео бих да стекнем нека нова искуства у Европи или Азији. Италија ми је мало досадила, али можда се вратим за неких пет, шест година. Већ сам имао неке понуде из иностранства, али нисмо се договорили јер неке ствари нису одговарале мени, а неке њима“, рекао је Михајловић.

Србин је прокоментарисао и предстојећи милански дерби и шансе Милана и Интера да угрозе Јувентус ускоријој будучности.

„То је специфична утакмица и обично фаворит губи дерби. Ипак, сада је реч о тимовима који су на сличном нивоу. Надам се добром мечу и пуном стадиону. Ово није тако ватрен дерби као римски, али је увек занимљив. Навијам за оба тима јер ми је било лепо у оба клуба. Нека буде нерешено. Докле год је Јувентус овако јак, мале су шансе за остале клубове. Као сатисфакција им остаје да се боре за места у Лиги шампиона. Као првог пратиоца видим Наполи, а тек онда долазе милански и римски клубови. Надам се да ће то бити Лацио за који навијам у Риму“.

Дотакао се и репрезентације Италије на чијој клупи седи његов пријатељ Роберто Манћини.

„Манћини зна боље од свих нас шта да ради. Подмладио је репрезентацију као што сам ја то урадио са Србијом. Када се ради процес подмлађивања, важно је имати стрпљења и да вам мало прати и срећа. Нажалост, у Италији нема много стрпљења, али са играчима попут Бернардескија, Кјезе и Инсињеа на терену у наредне две године, италијанска репрезентација ће опет бити битна“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар