Има добрих сигнала, Де Хеа би да потпише!

Плата би била и већа од досадашње.

Фудбал 15.10.2018 | 17:00
Има добрих сигнала, Де Хеа би да потпише!
Хоће-неће, хоће-неће...

Месецима уназад траје дебата око тога да ли ће Давид де Хеа продужити сарадњу са Манчестер јунајтедом или не. Истина, ни Шпанац не олакшава посао, јер му се расположење око потписивања новог уговора мења како ветар дува. Пре само неколико дана изгледало је да је Де Хеа километрима далеко од тог битног жврљања хартије који би се Јунајтед решио велике муке, али сада су са Острва почели да стижу повољни сигнали. Наиме, Де Хеа сада ипак размишља о томе да продужи останак на Олд Трафорду и то добро наплати. 

Како ствари стоје, Де Хеа ће добити нови уговор који би заправо био валидан до јуна 2021. године. То је само годину дана више од онога што сада стоји записано на папиру, али је клупским челницима јако важно да Шпанац одлучи да се задржи и тако остане чувар мреже и у будућности. Де Хеа је тренутно међу најплаћенијима у клубу и његова примања од око 228.000 евра недељно рангирају га одмах иза Алексиса Санчеза и Пола Погбе, а уз раме са Ромелуом Лукакуом. 

Када се све сабере, његова годишња плата износи око 11.800.000 евра. Уколико би пристао да надогради постојећи уговор, примања би скочила на преко 12.000.000 евра, а можда би ишла чак и на 12.500.000 европских новчаница. То значи да га седмично чека нешто преко 230.000 евра, без бонуса и осталих подстицаја. 

Подсетимо, Де Хеа је у једном моменту био озбиљно загрејан за идеју да оде из Јунајтеда и као потенцијална дестинација најчешће се помињао Реал Мадрид. Како је Краљевски клуб у међувремену ангажовао Тиба Куртоу, те приче пале су у воду. 

Вероватно зато сада код њега и нема те жеље за одласком...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар